A Bacchosban mi is ettünk egyszer, ott történt meg velünk, hogy mellénk betettek egy pótasztalt, mert olyan sok vendég volt, és a végén összekeverték a számláinkat. Mi azért pislogtunk, mert kicsit sokalltuk, a szomszédék (fiatal angol pár kisbabával) meg azért, mert kevesellték a végösszeget. Rövid idő alatt kiderült a csere. Nem győztek elnézést kérni, vígaszul kaptunk egy-egy Ouzot, nem a várakozós higított fajtát, hanem a rendes töményet. Vélhetően nem ezért, de onnantól kezdve mindennap, mikor elmentünk arra, lelkesen sziázott a cofffos behívófiú és a csajszi is.
A Sakisba 3x is visszamentünk. Nekünk az volt a nyerő.
Továbbá javaslom a Stefanos a halas felkeresését is, ami nincs messze a Sakistól.
Az Acheron folyó délnek van, talán 25-30 km. A folyó szép, bár a forrásig nem tudtunk felmenni, mert én képtelen voltam abban a hideg vízben úszva átmenni azon a helyen,a hol csak úgy lehet.
Nagy bánatom volt, hogy az ott lévő kis faluban nem találtunk egy olyan helyet sem ahová beülhettünk volna kajálni.
Cofffos, köszi az infókat! Nem győzök "jegyzetelni"
Néztem a videókat , és Sivotáról találtam egy nagyon szépet! Olyan lehet a paradicsom Nem találtam rá utalást sehol, hogy hajóval oda lehetne jutni Pargáról. Pedig izgi lehet a lagúnák közt kalandozni Link
Szia sarti!
Fazika kihagyta a 4. strandot, ami a Lichnos beach, és a Pyso Kryoneri beach után közelíthető meg egy gyönyörű olajfa ligeten át, de lehet a kikötőből hajóval is menni. Mi akkor jártunk ott, amikor az Acheron folyós hajó kiránduláson voltunk, és visszafelé kikötött ott a drága kapitányunk.
Szerintem is olvasgasd a topikot, és tökre jó felkészült leszel.
Köszi Boka! Már jegyzetelek szorgalmasan, és úgy tűnik már kevés lesz az idő,ahhoz, hogy mindenhová eljussunk, ahová szeretnénk."Acheron folyós hajó kiránduláson voltunk" oda hajóval mentetek? A torkolattól mentetek fel a folyón? Akkor ezek szerint az a 4. beach a folyótorkolatnál van? Persze lehet hogy csak én keverem össze a dolgokat.
A Parga környéki strandokról itt egy térkép,hirtelen ezt találtam.
A strandok sorban: Sarakiniko, Valtos, Krioneri beach ( városi strand) , Piso Krioneri (kis városi strand,nincs rajta a térképen ) , Lichnos ( olajfaligeten át megközelíthető ) , Agios Giannakis ( kis strand,köves,de szép )
Az Acheron folyó torkolatánál Ammoudia település található,a térkép jobb alsó sarkában van. Széles,homokos part,isteni.
Nézd meg a fotóalbumos képeimet, Pargáról, és a környező strandokról is vannak fent albumok.
Strandok:
Igen, de végül is a Lichnost szándékosan hagytam ki, mert az nem közvetlenül Pargán van, hanem egy kicsit délebbre, bár gyalog is át lehet menni az olajfaligeten. Az Acheron folyó torkolata még délebbre van (Ammoudiánál van), mint Lichnos. Ammoudiánál lassan mélyülő, homokos a tenger, bár a víz felső rétege lényegesen hidegebb, mint amit bárhol máshol tapasztaltunk. Nekünk még a Loutsa beach is bejött (ez még délebbre van), mert nagyon nyugodt volt a tenger és tisztábbnak találtuk, mint Pargán. Ember is alig volt. De persze sorolhatnánk a strandokat napestig.
Sarti, írj már légyszi priviben egy e-mail címet. Küldenék valamit!
Fazika!
Egy azóta már törölt hozzászólásra írta ezt Theia. /Tegnap egy fórumtársunk ugyanazt a bejegyzést (görög éttermi szokások stb.) szinte az összes topikban megjelentette./