Egy könyv Kefalóniáról, háborúról, szerelemről.....:
Kefalinía időtlenül és elfeledetten magaslik a Jón tenger szikrázó türkizéből, és lakói fenntartás nélkül imádják ezt a földet. A természet cudarul bánt Kefalíniával, dühödt földrengések rázták meg a szigetet, mely csöndes méltósággal viselte sorsát, őrizte hagyományait és mítoszait nemzedékeken át... egészen 1941-ig, amikor egy háború, mely lángba borította a földet, elérte a sziget békés partjait is.Amikor Antonio Corelli és százada megérkezik a szűz szigetre, ott tartózkodásukat úgy fogják fel, mint afféle görög vakációt, ahol a háború csak egy távoli rádióüzenet. Az igéző szépségű fiatalasszony, Pelagia és a többi falusi eleinte neheztel a váratlan vendégekre, de végül az olaszok kedvessége és életszeretete feloldja az ellentéteket, és Pelagia meglátja Corelliben azt az embert, aki valójában benne lakozik, és aki imádja az életet, a zenét, sőt, a lányt is.Ám a háború elkerülhetetlenül betör Kefalínia idilli partjaira, és örökre felbolygatja az itt lakók és a kényelmesen berendezkedett olaszok nyugalmát. A Pelagia és Antonio közt bimbózó gyöngéd viszony veszélybe kerül. Corelli kapitány szembe találja magát a háború erőszakos valóságával, és rájön, hogy talán örökre el kell hagynia a szigetet, és a nőt, akit szeret.
Igen, igen, van pár olyan görög vagy görög vonatkozású film (pl. Mykonosz királyai és szerintem a Shirley Valentine is ilyen) ami a "görög fanoknak" okoz inkább szórakozást
Mi szépen végig is néztük. A legjobb a végén a stáb táncikálása és a leg-leg végén a kecske "beszólása". A görög táj és a görög mentalitás azért itt is átjött és szórakoztatott
Kriszta, nekem a kecske nagy kedvencem volt ebben a filmben.
Ezen igazán átjött a görög feeling - amit Te is emlegettél, noha ehhez nagyban hozzájárul Mykonos, mint helyszin is.
És azért Kevin "Herkules" Sorbo is ott volt a szeren...
Nekem a görög témájú filmek közül több is van ami nem igazán jött be (ellentétben a könyvekkel, mert ott kb mind tetszett amit olvastam).
A mikonosz királyai szereplői ausztrál előéletéről is volt egy film, ha vkit érdekel:
http://www.port.hu/egy_mihaszn.....topic_id=2
Sziasztok!
EZ a film nekem kellemes "csalódás" volt.
Nem számítottam ennyire jól összehozott filmre.
A zenék (szövegek) pont jól passzóltak a történethez.
Csak lestem.
Szóval, kellemesen csalódtam a filmben.
Sajnos, a Mikonos királyai filmet nem láttam (elnézést, ha nem jól írtam a címet) . Pedig szerettem volna. Majd legközelebb, talán megcsípem
Szép napot mindenkinek!
Sajnos, a Mikonos királyai filmet nem láttam (elnézést, ha nem jól írtam a címet) . Pedig szerettem volna. Majd legközelebb, talán megcsípem
Szép napot mindenkinek!
Sziasztok!
EZ a film nekem kellemes "csalódás" volt.
Nem számítottam ennyire jól összehozott filmre.
A zenék (szövegek) pont jól passzóltak a történethez.
Csak lestem.
Szóval, kellemesen csalódtam a filmben.
Mediterraneo | #210102 | 2013-09-10 19:28:06 | Válasz a #210084. hsz-ra
Nekem is kimaradt a Mykonos királyai, de talán legközelebb... Remélem, lesz aki jelzi!
Ma volt a Super TV2-n a "Míg egy görög el nem választ" című német vígjáték. Nekem nagyon tetszett. Santorinin játszódik: gyönyörű tájak, épületek, görög emberek, görög mondatok, görög zene... Ha valahol találkoztok a filmmel, érdemes megnézni. Próbálom én is keresni, hátha le lehet tölteni valahonnan