Lefkada
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 48 49 50 ... 570 571 572   >
Üzenet
  Kónyu | #53223 Üzenet | 2008-02-23 00:26:08 | Válasz a #53222. hsz-ra
És egy kérdés Kakaduhoz - komolyan!
Hol kapok olcsóbban hajójegyet? Mert én végigbumliztam az összes kikötõi pultot árak vonatkozásában, még alkudoztam is, de nem adták olcsóbban, mint akire most épp Te is gondolsz (nem írom le a nevét, mert megint összehozol Vele, az meg nem elegáns - inkább kerüljük el).
Ha ezt megosztod velünk, és be is igazolódik, egyszer még meghívlak egy Mythosra icon_smile.gif
  Kónyu | #53224 Üzenet | 2008-02-23 00:40:20 | Válasz a #53223. hsz-ra Előzmény #53223
Hú, még valamieszembe jutott, aztán befejezem, csak Kakadu említette a parti zuhanyt. Hát minket tavaly egyik nap Nikianáig vitt egy stopunk Ag. Nikitasból "haza"-menet, és ha már ott voltunk, körül is néztünk, aztán fürödtünk egyet, de itt aztán sehol nem találtam zuhanyt, pedig én szeretek letusolni a tenger után, de egyiktõl a közeli apt. tulaja zavart el, holott az ott napozó csládtól megkérdeztük, szabad-e, egy épülõ házból kilógó slagtól meg egy kirohanó építõmunkás kergetett el keresetlen stílusban, amikor a lábamat locsoltam le, pedig a slag a parti sétányon feküdt, és csorgott belõle a víz, még csak nem is én nyitottam ki, hiszen a kertben volt a csapja.
Igaz, Nidriben csak hazaérkezve a napi programból, késõ délután mártóztunk egyet-egyet, de utána legalább hazaugorhattunk lefürdeni.
  Kristi | #53244 Üzenet | 2008-02-23 17:05:46 | Válasz a #53218. hsz-ra Előzmény #53218
Szia!
Szerintem ha ilyen partokat keresel akkor ne Lefkadát válaszd úti célodnak.Egyfelõl sokat kell utazni a jobb strandokra,és azok gyorsan mélyülõ kisebb nagyobb kavicsos parttal rendelkeznek.
De majd a nálam rutinosabb Lefkadába járók is elmondják a véleményüket icon_wink.gif
  Kakadu | #53253 Üzenet | 2008-02-23 19:39:40 |
Konyú!
1,. A Philipposra való utalás nem volt kóser; soha senkinek nem mondtam és nem írtam, hogy csak az az egyedüli jó szállás; én mindig azt mondtam, hogy azt ismerem!, más kérdés persze, hogy aki volt ott mindenki dícsérte utólag, olyanok is, akinek nem én ajánlottam; egyszerüen rátaláltak a neten! Te személyeskedsz, amire én nem vagyok különösebben kiváncsi, úgy tûnik mint ha személyedben sértenélek a véleményemmel pedig egy fórum nem errõl szól! Itt mindenki elmondhatja a tapasztalatát, véleményét, én is csak azt teszem, súlyosbító körülmény, hogy meg is indoklom icon_biggrin.gif
Ha valaki megfelelõ szavakat beír a keresõbe annyi lefkadai szállás ugrik fel, hogy belefullad; pár éve baromira megugrott az ottani ingatlan piac; boldog-boldogtalan appartmanokat épített és hát egy picit túllõtek a célon; erre utaltam tegnap is amikor a kismillió szabad szállásról írtam.
Ennek fényében finoman szólva sem volt elegáns a Süninek címzett oldalvágás, inkább Te is barátkozz Google bácsival; ha ügyes vagy segíteni fog.
2,. Abban igazad van, hogy a nikianai tengerpart pont ugyan úgy kavicsos , mint Nidrinél lévõ, lefeljebb tisztább, de én nem errõl beszéltem, hanem arról, hogy a keleti oldal vize nem tud cserélõdni, mivel felül (északon) a gát lezárja a tengert, tehát nincs meg az egészséges körforgás. ellentétben a nyugati oldallal, ahol a "szemben lévõ part" Olaszország, Te is láttad a kiépített strandokat ingyenes és tiszta WC-vel, tussolókkal, millió tavernával, némelyik (a tengertõl 20 m-re icon_surprised.gif ) medencével pl. Kathizmán vagy az általam kedvelt Pefkólián.
Annak pedig, hogy Téged nem engedtek zuhanyozni lehet, hogy személyednek szólt...
Combosodjon a gondolat benned; ha valaki szépen mosolyog Rád nem biztos, hogy barátságból teszi.
Lehet, hogy éppen elkészült at IQ teszteddel...
3,. Olcsó komp jegy nincs, csak olcsóbb. Elõvásárlásnál 10-15 % kedvezményt ad a Minoan (de lehet, hogy az ANEK is); interneten tudsz fizetni, a dolog szépséghibája, hogy a jegyet csak Triesztben tudod átvenni, az utazási idõpontot nem tudod utólag módosítani és ha valami közbe jön nem adják vissza a pénzt. Én ezt meg tudom oldani, de azzal is tisztában vagyok, hogy ez nem általános.
4., Hajó jegy: Te valóban nem kapod olcsóbban az irodákban, de az Ikarosz és a Nidri Star üzemeltetõje minden szállásadónak, idegenvezetõnek 13 vagy 15 €-ért (nem emlékszem pontosan) adja a jegyet nyilvánvaló okokból, nekem is annyiért kínálta a Jorgosz, tehát Paja mester is ennyiért kapja.
És ezek után nézd meg az Apollon oldalát, hogy ott mit írnak.
És ugyanez igaz arányaiban a BBQ-ra, a Skorpiora menõ Christinára is.
Persze azzal is tisztában vagyok, hogy sok honfitársunk nem egy nyelvmester, külföldön kissé gyámoltalan is, pláne ha erre még rá is erõsít a telepített...
De az eljárását akkor is gusztustalannak tartom, pláne ha kiegészítjük a motorbérlésnél nyújtott segítségével; emlékezhetsz, visszaolvashatsz, mindenkinek 10 pénz volt a moci, csak annak 12-13 akinek Õ segített.

Végezetül: itt pontosan az az ócska személyeskedés kezdõdött el, mint korábban az Index Lefkada topikjában, melyet még én indítottam a párommal pár éve és melyet ugyan ezen okokból hagytam ott.
Háromszor álltam le Veled; elõsszõr, utoljára és soha többet, ezt még egyszer nem fogom megtenni, maximum nem fogok reflektálni a személyeskedõ beszólásokra, hiszen az nem engem minõsít. Véleményem természetesen van, ha kérdeznek tanácsot szívesen adok, de tökéletesen tisztában vagyok saját korlátaimmal is, engem nem kentek fel a tévedhetetlenség olajával.
Végezetül csak annyit; véleményem szerint a 720. számu hozzászólásod kifejezetten gusztustalan, sokak számára sértõ, az pedig kifejezetten pikánsá teszi, hogy más hozzászólásaidban finoman szólva is árérzékenységedrõl tettél tanubizonyságot.
  Kónyu | #53263 Üzenet | 2008-02-23 23:01:57 | Válasz a #53253. hsz-ra Előzmény #53253
Szeva Kákadú!
1.Nem gondoltam, hogy a Dunába ölöd magad egy pár õszinte szó miatt, nem érdemes. Nem személyeskedem, csak a véleményem írtam le, ami szerinted errefelé el is várható. Indoklást eddig Tõled még semmire sem olvastam, erre ne hivatkozz, mert egyszerûen nem igaz, ha úgy van kedved, mocskolni kezdesz egy számodra ismeretlen személyt, aztán ha ez bántja a jóérzésû emberem szemét, és cáfolni is tudja, akkor ezt Te a személyed elleni támadásnak veszed és hülyeségekkel sértegetsz (pl. hogy valszeg én valamit várok ezért az illetõtõl)- na ez a személyeskedés szerintem, sõt nevezhetem másnak is, csak a finom madárlelked maga alá stresszelne icon_biggrin.gif
2.Sünit ne védd meg, hacsak nem tenmagadat köszönthetjük benne, senki sem bántotta, csak azt tanultam a fórumokon, hogy a blöfföket illik alátámasztani, különben súlyát veszti, mint egy sértõdött madárka icon_biggrin.gif
Google-t azoknak ajánlgasd, akiknek a sztárapartmanodat szoktad, szerintem õk is okulhatnak belõle, én feltalálom magam, köszi.
3.Ha igazam van, hogy a nikianai part ugyanolyan, mint a nidri-i, akkor minek ajánlgatod az ottani apartmant??? Te talán Pefkólián szoktál megszállni??
Képzavaros, értelmetlen mondataidat az IQ-mról meg a combosodásról nem minõsíteném személyeskedés okán - és mivel ismerlek, mint a tenyerem, nem sértõdöm meg icon_biggrin.gif
4. A kompjegyrõl sikerült hülyeségeket írnod, szó sem volt róluk eddig, Te egy bizonyos id.vez. által árusított hajós programokról állítottad több alkalommal, hogy jóval olcsóbban beszerezhetõ, persze mindig más árat írtál. Azt írod, "Te valóban nem kapod olcsóbban", akkor meg mirõl beszélsz, amikor azt szajkózod, hogy bárki megkaphatja 13-15-ért? Hogy Neked Jorgos mennyiért adja, azt nem tudhatjuk, nekem Spiros a feléért, nnna, most Te jössz, mondjál kevesebbet, nem olyan nehéz, 0-ig licitálhatunk, csak vagy hiszünk Neked, vagy nem.
Ja, a mociról meg csak annyit, hogy a messze földön híres kölcsönzõs barátodtól (tudod, "ha valaki szépen mosolyog Rád nem biztos, hogy barátságból teszi" icon_biggrin.gif ) te magad írtad, hogy olyan szar járgányt kaptál, ami az emelkedõkön (Lefkason van egy kevés belõlük) fel sem ment. Azért köszi a segítséget, ha megírnád az illetõ nevét, legalább tudnák az érdekeltek, kihez ne menjenek.
És akkor most már abba is hagyhatod az ócska személyeskedést, én ha megszólítasz, továbbra is szóba állok Veled, semmibe nem kerül - és most itt gondolkozom valami enyéni szófordulaton, mint az: "elõször, utoljára és soha többet", de nincs elõttem egy Rejtõ-könyv sem, amibõl valami frappáns idézetet lophatnék, így nem is próbálkozom icon_biggrin.gif
Azt pedig tudjuk, hogy véleményed van (szinte csak az), érveid és tényeid annál kevésbé (és tévedsz, nem vagy tisztában a korlátaiddal).
De ez csak visszaolvasás kérdése, tedd meg néha, "ha ügyes vagy segíteni fog", és akkor nem fogsz egyik évben 7 éves lefkadai múltról beszélni, máshol meg 1 év múlva már 10-rõl icon_biggrin.gif
Amit meg végképp nem értek: Mi volt az, ami a 720-as hsz-emben sértett?? Sünitõl kértem az általa említett szállásár konkretizálását, a finom irónia Rád vonatkozott, hogy milyen szociális érzékenységrõl tettél tanúbizonyságot - egyszerûen csak megnevettettél, ennek inkább örülnöd kéne, azt jelenti, van humorod (miközben meg nincs) icon_biggrin.gif
Egy dologban viszont igazad van, kifejezetten árérzékeny vagyok - Te nem?
  Nixi007 | #53268 Üzenet | 2008-02-24 09:01:57 |
Jox!!!
Te ilyenkor hol vagy?
Rendet kellene tenni a két kakaskodó szigetlakó között!
  Kakadu | #53270 Üzenet | 2008-02-24 10:24:54 |
mennyiért lehet legalább 5 napra kocsit bérelni? Valaki tudna nekem közeli árat mondani?

120-140 € 5 napra a szezontól függõen egy kis kocsi (pl. Daewo Matiz)
Ez már a biztosítást is tartalmazza.
  Christine | #53275 Üzenet | 2008-02-24 12:52:02 |
Sziasztok!

Akik Lefkadában jártak már: a fotóalbumban készült gyönyörû partokat csak hajóval vagy autóval lehet megközelíteni? Már úgy értem, hogy gondolom, ahol a szállás van, ott a közelben nincsenek ilyen szép partok/strandok.

Tehát úgy, mint pl. Skiathoson: megszállsz valahol és ha gyönyörû partokat akarsz látni türkiz színû vízzel, akkor el kell menned egy hajókirándulásra és akkor kiköthetsz egy ilyen parton 1 órára vagy jobbik esetben egy napra.

A válaszokat elõre is köszönöm!
  Kakadu | #53278 Üzenet | 2008-02-24 13:41:18 |
a fotóalbumban készült gyönyörû partokat csak hajóval vagy autóval lehet megközelíteni?

Azok a szép partszakaszok szinte mind a nyugati oldalon vannak; a szállások 90 %-a pedig a keletin. Korábban errõl ment itt a szpícs; mivel a helyi tömegközlekedés elhanyagolható marad a kocsi vagy a motor bérlés.
A naponta Kefalóniába, Ithakába menõ kiránduló hajó is megáll vagy Porto Katzikin, vagy az Egremin egy fél órára.
  Atosz | #53280 Üzenet | 2008-02-24 15:43:26 |
Szevasztok lefkadai "harcosok"!

Nagyon szeretem a profi boxot a bunyót,de az a véleményem,hogy indulatból jövõ adok-kapokba nem szabad belemenni.Ahogy olvasgattam írásaitokat nehéz megállapítani,hogy ki és mikor ütött méllyet,bár egy kettõnél már intés járt volna.Kérdezem én van ennek értelme?Nem igen,ill. egyátalán nincs.Mi most utazunk elõször Lefkadára és ez nem egy jó ómen ha két lefkadai "öreg" így készíti elõ a pályát a "naiváknak".Az ottani valós helyzetet meg majd mindenki megéli saját magának így, vagy úgy.No nem igaz? icon_biggrin.gif icon_wink.gif
Tokjába a karddal,irány Lefkász semmi harccal...Még rimel is. icon_biggrin.gif
Inkább azt mondjátok meg mennyi egy Puntó bérlése egy hétre aug.végén.

Szevasztok: Atosz
  Jox | #53281 Üzenet | 2008-02-24 15:56:31 | Válasz a #53268. hsz-ra Előzmény #53268
  Atosz | #53283 Üzenet | 2008-02-24 16:09:29 |
Szia Jox!

Nagyon jókor tetted fel ezt a lefkadai térképet.Köszi szépen.Ha még az itteni autóbérlésrõl is tudsz valamit írni, ill.a bérlési árakról akkor azt mégegyszer megköszönöm. icon_wink.gif
  Jox | #53284 Üzenet | 2008-02-24 16:42:24 | Válasz a #53283. hsz-ra Előzmény #53283
Mi a saját autónkkal voltuk Lefkadán, ezen a szigeten nem tudok autóbérléssel kapcsolatban hozzászólni.
Szerintem nem nagyon térnek el az árak az átlagtól.
  Jox | #53285 Üzenet | 2008-02-24 16:45:29 | Válasz a #53283. hsz-ra Előzmény #53283
Broumis" Car & Motorbike rentals on Lefkada island: https://broumis.gr/index.php
  Atosz | #53286 Üzenet | 2008-02-24 17:08:43 | Válasz a #53285. hsz-ra Előzmény #53285
Köszi szépen Jox,nagyon rendes vagy,hogy ilyen gyorsan kerítettél egy lefkadai bérlési jegyzéket.

Üdv: Atosz
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 48 49 50 ... 570 571 572   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu