ma éjjel azt sikerült megálmodnom, hogy változtatok (századszorra is ) az útvonalon, és mégis csinálunk egy Diakofto-Kalavryta napot. Rögtön az út elején, tehát nem Delphi felől megyünk Lefkadára, hanem a Peloponnészoszon át. (Delphit, a kolostort és Arachovát pedig megnézzük majd máskor, amikor nem csak két napunk lesz a környékre, hanem majd szánunk inkább több időt egész Közép-Görögországra.)
Úgyhogy Ági és Josza,
ha van valami infó a vonatról, akkor engem is érdekelne. Josza,
majd a képeitekre és a tapasztalataitokra is kíváncsi leszek, annak függvényében még megint átvariálhatom az útitervünket. Meg az is érdekelne, hogy a kolostorral mi a helyzet, az vajon meddig van nyitva és hogy lehet oda eljutni? Azt olvastam, hogy ha a kisvasút középső megállójánál kiszáll az ember, akkor onnan kb. 3 km meredek gyaloglás a kolostor. De képeken úgy láttam, hogy az autóút ott megy el mellette, tehát azt is fontolgatom, hogy időtakarékosabb lenne inkább a vonatozás után kocsival felmenni. Bár valószínűleg gyalog meg szebb az út... na ezt még nem tudom.
Ági,
esetleg más nyitvatartásban nem tudsz segíteni a Peloponnészoszon? Mert ha igen, akkor lennének még kérdésem.
Mi már találkoztunk kígyóval többször is, nem támad meg, most már nem félek a találkozástól úgy, mint régen. Én a várig inkább azért nem merek felmenni, mert Kokszi mesélte anno, hogy a barlang után nincs ösvény és valami sziklákon zergézve kell felmenni, tök veszélyesnek írta le. Egyedül ennek nem vágok neki.
Nincs zuhanyfüggöny, de van legalább tálca. Én be tudok kuporodni guggolva a falak felöli sarokba és úgy zuhanyozni, hogy nem jön ki víz (párom már nem képes erre), de azért zuhanytálcával csak jobb, mint anélkül, ahol csak egy lefolyó rácsa van a fürdőszobapadlóban...
Örülök, hogy beindult a zsongás a topikban, látszik, hogy közeledik az időpont, amikor Ti már lassan mentek... Ez nekem is kedvet csinál, csak győzzem kivárni a mi indulásunkat!
Andi,
örülök, hogy Neked is visszatért a lelkesedésed (olvastam a blogot is)! Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mit írsz majd, ha mindezek után visszajöttetek. De azért még ne siettessük úgy az időt... A szállásotok tök jó, szép a kilátás. Viszont úgy láttam, hogy a fürdőben nincs zuhanyfüggöny, akkor is vizes lesz minden, nem...? (Annyira azt én sem szeretem, de nálam ez nem szempont a választásnál.)
Idén én hajlok arra, hogy a szép kilátással ellentétben (ami nálam fontos szokott lenni ) inkább az olcsóságot részesítsük előnyben... Napi mondjuk 20 euró különbözet összeadva már elég jó összeg tud lenni 9-10 napra.
Egyébkén most úgy látom, hogy tök sokan megyünk a Peloponnészoszra. Eddig mintha senki nem akart volna ennyire odamenni, idén meg mindenkinek megjött a kedve hozzá.
Szia Andi!
Két hétre megyünk. Egyetlen egyszer fordult elő, hogy csak egy hétre mentünk Görögországba, azt is megbántuk. Mire végre kiment belőlünk az itthoni és az utazási stressz, már jöhettünk is haza.
Egyetértek veled josza2! Egy hét nem elég arra, hogy kipihenje magát az ember.
Szia Andi!
Két hétre megyünk. Egyetlen egyszer fordult elő, hogy csak egy hétre mentünk Görögországba, azt is megbántuk. Mire végre kiment belőlünk az itthoni és az utazási stressz, már jöhettünk is haza.