Na,hát nézelődtem a Google-on aliada-ügyben...nagyon sok helyen emlitik,de a Gugi-forditó jóvoltából nem egyértelmű nekem.../aki esetleg tud angolul,és érdekli,ha megnézné és megosztaná velünk,jó lenne!/
Szóval a fokhagyma és a burgonya biztos összetevő,az egyik helyen pasta-nak emlitik-gondolom ez az olasz tészta megfelelője-,a másik oldalon polipot is irnak!
Marcsi!
Néhány tavernában megkérdezed?Hátha nagyon finom!!!
Ja,irnak még olyat,hogy kolokhythokostade...érzem én,hogy jókat fogunk ott enni!!!
Szomorúan olvasom,mert lehet,hogy szép az út,de borzasztó rosszul voltam...hát,majd hárman utazunk,mi és Daedalon...úgyis olyan görögös neve van.
Marcsi,Köszi,a pie meglesz,de én szeretem a tengeri herkentyűket is,kardhal nélkül nem jövünk haza!3 éve gyúrok rá.de mindig máshogy alakult!
Jutocska,azért egy részletes beszámoló majd készül?Vagy kérdezzünk?
Szia !
Mind a három hajós útunk merőben más mindben legalább 2 gyönyörű parton megállunk nyílt vizi fürdőzésre és mindíg olyan fantasztikus partszakaszokon hajózunk ahol autóval nem megközelíthetők. Az Ithakai történelmi vonzatú hajóút amellet hogy csodaszép partoknál haladunk el. Fiscardó szintén ,de mindenben különleges látvány nyújtó útszakasz .Zakynthoszi út ismét lényegre törő a legfontosabb látnivalókkal és nevezetes öblökkel,barlangokkal tarkított hajóút,kirándulás.
Kit mi érdekel itt Kefalonián megtalálja.800km2-en minden megtalálható ami mindenki ízlését kielégíti.Remélem sikerül mindenkivel megszerettetnem e csodaszép vadregényes szigetet!
Mindenkit szeretettel várunk!
üdv:Marcsi
Kedves Miskolciutas!
Sajnos már hazajöttünk tegnap, az előző hsz-t épp a buszra várva írtam szombaton. Ami az oda, illetve a hazautat illeti, biztos, hogy nem végig autópályán megy a busz, hanem ugyanúgy, mint Zantéra, hisz mindkét szigetre Kiliniből megy a komp. Odafelé átaludtam a szép és kanyargós szakaszt, de visszafelé nappal volt és nagyon hangulatos ez a panorámás út, nekem sokkal jobban tetszik, mint az autópálya.
Ami a gasztronómiai kérdéseidet illeti, ebben nem igazán tudok segíteni.
Bár jó pár tavernában megfordultunk, én nem találkoztam az általad említett ételkülönlegességekkel. Szerintem nem nagyon különbözik a kefalloniai konyha a többi jón szigetétől, legalábbis ami Korfut és Zantét illeti, mert csak azokon voltam még. Nyulat láttunk itt is (úgy tudtam eddig, hogy az zakynthoszi specialitás..) stifádót, keftikót és az ismert görög húsételeket itt is megtaláltuk, de specialitásként én csak a Kefalonia Meat Pie-t kóstoltam, az ízlett (piláf jellegű húsos rizs tésztába besütve, a tetején reszelt sajttal és sütőben sütött citromos krumplival körítve)
Üdv, Jutocska
Nagyon köszi jutocska a választ!Gondolom,most kevesebb kedved van irni,és mi csak juli 29-én megyünk,ugyhogy majd csak akkor bombázlak kérdésekkel,ha hazajöttök...kicsit megrémitett ez a kanya5rgós dolog,de majd lassan megyünk...a franc egye meg,hsa már ilyen szédülős vagyok!De az odafelé ut remélem már autópálya!Mikor 2008-ban Zantéra mentünk busszal,az utolsó 5 órába kicsit belehaltam...2009-ben Pargara nyilegyenesen mentün kaz sztrádán,és nagyon más volt megérkezni...egyébként a kompozást nagyon szeretem,biztosan jó lesz ez.Idén is ugy tervezem,hogy egész idő alatt "tengerkedni" fogunk,egyik strandról a másikra,egyik vizből a másikba...Pargan nagyon megszerettem a sznorkerezést,remélem itt is ki tudom próbálni!
Ja,ha már ott vagy,nézz már utána nekem:azt olvasom itt,hogy Kefalonia gasztronómiája kissé eltér az eddig megszokott görögöktől...it azt irja,a leghiresebb ételük a kefaloniai aliada,a merészek étele...mi lehet ez?Meg ir még itt nyúlról fokhagymamártásban,tőkehalas palacsintát,mpourgetot,vörösmártásban tálalt kemencében sütött apróhalat...igy van ez?
Kedves Miskolciutas!
Bár nem tőlem kérdezted, de válaszolok a kérdéseidre innen Skálából, mivel tegnapelőtt voltunk épp a Petáni öbölben. Pontosan nem tudom, mennyi az út oda, mivel meg-meg álltunk többször közben, és ti is meg fogtok, de durván olyan másfél óra lehet az út Skálából. Igen, kanyargós, szerpentines az út gyakorlatilag mindenhol a szigeten, de gyönyörű!! Én is tériszonyos vagyok kicsit, de mégis nagyon élveztem. Nem szabad kihagyni. Persze csak rutinos sofőrrel...Ami a hajókirándulást illeti, egyértelmű, hogy Ithakára érdemesebb befizetni, hiszen Fiscardóra el lehet menni bérelt autóval, Ithakára viszont nem. Fiscardót és Assost úgyis mindenki megnézi, a Myrtos beachtől nincsenek messze.
Jó nyaralást!
Lassan elkezdek magunkkal is foglalkozni!Reggel elindult a bátyám Sartiba...izgulok értük!
Szóval,az járt az eszembe,hogy mondjuk Skalatól-ha ott laktatok- a Petani beach időben mennyire van,és mennyire szerpentines arrafelé az ut.Ugy egyáltalán,mennyire vészes az autózás-mondjuk néha rosszul vagyok...Marcsitól már érdeklődtünk kocsibétlés felől,mert most már elhatároztuk,hogy nem hagyjuk ki!Kiirtam a beacheket,amik feltétlenül meg kell nézni.Hajózni is feltétlenül kell,azt ki sem hagynánk!Abban segithetne valaki,aki már járt ott,melyik hajóutra menjünk,az Ithakaira-Vathi,Kioni faluk és Gidaki és Filiato beachek,vagy a Kefaloniai,Fiscardo és Sami faluk,fürdőzés Agios Ephemianal és Mini Mirtosnál
Úgy gondoltam lassan ideje lesz aktiválnom magam és elkezdeni az információkat gyűjteni a nyaraláshoz,ugyanis a mai események tükrében végre biztossá vált,hogy 1 hetet töltünk Kefalónián augusztusban.
Sunyiban szoktam olvasni a topikot,beírni nem szoktam,és szomorúan tapasztalom,hogy a tavalyi évi nyüzsihez képest igencsak alulmaradt a fórum ezen részének forgalma.
Noha tavaly Tolon töltöttünk egy hetet, már akkor is rengeteg információhoz jutottam Kefalóniáról hála Nektek!
Remélem lassan beindul itt az élet és a tavalyihoz hasonló remek élménybeszámolókat olvashatunk.
Bocsánat a hosszúra nyúlt bejegyzésért,de az év legjobb hete megért egy hozzászólást.
Szia!
"Felső-közép-korosztályba" tartozom,igy jobban dijazom a papiralapu dolgokat...azért is szeretek járni az utazási kiállitásokon,mert begyüjtök térképeket.Kettő Kefaloniai is van itthon,a részletesebbnek kinézőt kezdtem de rájöttem,hogy a kisebb jobb.Ez egy 2008-as "Prefecture Kefalonia és Ithaca" falinaptár hátoldala...akkor még nem tudtam,hogy ide is tervezünk,de jó,hogy van!
A Petani beach a Lixouri félsziget nyugati oldalán van (Paliki), nagy sziklákkal, gyönyörű öböl, nagy hullámok is voltak, amikor mi ott voltunk. A part is köves-kavicsos. Többekk között ezen a honlapon érdemes elolvasni az infókat, én csak javasolni tudom, hogy ne hagyjátok ki.