Christee ezt a kártyát hol lehet kapni éjjel-nappába?
És hány percre elég
Eddig én mindig 3 eurósat vettem mobilt hívtam és kb 12 percet tudtam beszélni. ami nem sok, fõleg nekem aki órákat lefetyel
FUNDY Ne büntess minket Legalább annyit árulj el, mennyit buliztál és hol? A többi ráér
Szóval a Gyros: Lehet elsõként Göröhben kelett volna ennem, de nem így történt, ezért nekem a Török gyros jobban bejön. Nálunk is vannak az utszéliek a káposztás tejfölös gyroszos, de ne ahhoz hasonlítsuk.
Nekem hiányzott az öntet, amit itthon az arabok és a törökök adnak hozzá valamint a vékony tésztájú pita. Errõl felesleges többet írni, ez a véleményem.
A válaszok:
2 éttermet ajánlanék. Az egyik a kikötõnél van paletta a neve. Egy festõ paletta van rajta onnan meg lehet ismerni. Általában tele van, mert jó hely. A vizet ingyen adják az ételhez, kaja után ajándék csoki fondü. Igényes hely, és minden kaja nagyon finom. A rákollót nem lehet kihagyni. Elõételek között van és kn 8e. Végigkostoltunk egy csomó elõételt, de csak az aprórák salátát nem ajánlom, túl majonézes.
Ettem még ott rozma ringos báránybordát, ami egyszerûen isteni volt. Szintén 8e. Magyarul nem, de angolul beszélnek. Borravalót sehol nem fogadják el. Itt 22e költöttünk 2 fõre.
Aztán van egy másik hely a fõutcán, ha szembe állsz a templommal, indulj el balra és a kalózhajós bódéval szemben találod. A tulaj beszél magyarul. Annyi jó kaja van ott és túl késõn fedeztük fel. Ott ettünk kutyacápát 7e ért és rákot. De van minden. Kecske, strucc, halak, levesek. Csomó különleges kaja. Itt kb 18e költöttünk és kaptunk ajándék gyümölcs tálat.
Érdemes még meg kostólni a muszakát. Az is nagyon finom, de a rákolló mindent visz.
quad túra szombaton volt, de azt hiszem minden nap lehet menni. Csak panossal érdemes, nagyon jó fej. Az ára 20e fejenként, ha ketten vagytok 1 quadra akkor 40e. Csak jogsival lehet vezetni. Este ingyen fekete kagylózásra voltunk hivatalosak a caravelbe. Igazi görög hangulat és elõttünk csinálták a kagylót, ami igen finom.
fakultatív programon helyi irodáknál voltunk. Mindegyikkel máshol. Így olcsóbb volt. idegenvezetés pedig nem kellett. Volt ahol angolt mondtak és szerbet kaptunk
Medúzát láttunk Paralián. Kevés van. Kicsi kékek. Egy döglöttet ki is vittünk a partra elpárologtatni. A b.nõmet meg is csípte az egyik. Fájt neki. Szegény, ráadásul nagyon félt tõlük elõtte is.
Buliban is voltunk. Cocus -ban. Itt a dj keverés nélkül teszi fel egymás után a különbözõ stílusú számokat, a hangulat mégis jó. Egy partõr meg azt mesélte, hogy nem jó hely mert késelni szoktak. Ennek ellenére mi jól éreztük magunkat. Ha nem kötekszel nem késelnek.
A másik hely a Omlios volt. A kikõtõ felé. Szép a rálátás a tengerre és még uv fénnyel meg is világítják. A zene sokkal jobb, de néha túl sok a fiatal 14-16.
Még annyit szeretnék megtudni, hogy melyik helyi irodával mentetek, és mennyibe került Skiathos?Gondolom ott voltatok helyi irodával Volt vízi csata a hajón?
Többet tényleg nem zaklatlak
Na így kb 10 órával a hazaérkezés után megpróbálok írni egy kisebb összefoglalót és tanácsokat!
Panorama tours-sal az Ariti Apartman volt az uticél. Odaérkezés kb 9 körül, a szobát csak 12-kor tudtuk elfoglalni, mert állítólag az elõzõ csoport után sokat kellett takarítani. Addig az apartman udvarán voltak a cuccaink, felváltva õriztük õket.
A szoba nagyon korrekt volt. 2 ágy, szekrény, konyha rendesen felszerelve, a tusoló tiszta volt (reggel nem volt melegvíz, este meg gyakran elfogyott), a terasz nagy és az utcára nézett. Szerencsére ez már nincs benn a belsõ részen Paralián (150-200 méter a tenger), így nem volt nagy zaj. Éjszaka nyitott erkélyajtóval, és félig lehúzott redõnnyel aludtunk. Egy negatívum volt a szobával: az ágy nagyon recsegett (aki barátnõvel, pasival kettesben megy, érezheti ennek jelentõságét), de amúgy a vágén már poénkodtunk ezzel a szomszédokkal.
Fakultatív programok: Nagyon érdemes körülnézni az irodák között és mindenre rákérdezni. (Egy példa: A mi irodánk az Armira travel volt. Itt a kalózhajós kirándulás 19 euró volt, míg a másiknál 9 ért hirdették. Bementünk megkérdezni, és mondta a srác hogy igen annyi, de ebben nincs benne a 10 eurós hajójegy....)
Mi voltunk a meteroráknál, a görög esten, Athénban, és az Olimposzon. Részletes beszámolók:
Meteora: Nagyon megérte az árát. Gyönyörû tájak, sziklák, szakadék, szép látnivalók. hazafelé 8 euróért lehetett étkezni, finom kiadós kaja. Az idegenvezetõ hölgy nagyon kedves volt. Mindent elmondott, mesélt a görög történelemrõl, a mitológiáról, ételekrõl. A hölgyet Évának hívták.
Görög est: Na ez az a program amire soha tübbet nem fizetek be. 20 euróba került. Mi olyan csoportot fogtunk ki ahol kb 6an voltunk magyarok és kb 400 román volt....A beharangozott svédasztalos kaja sem votl az igazi. A húsokból nem lehetett korlátlanul fogyasztani, ráadásul mindet fûszer nélkül csinálták meg, így hiába sóztuk nem volt az igazi. Ráadásul az egész 9-tõl 12-ig tartott... Kevés... A zene meg nagy részben a 70-es 80-as évek könnyûzenéje volt. Összességében kidobott 20 euró volt....
Athén: Szombat este 12kor indulás, reggel 6 körül Pireuszi kiköténél megálltunk (lehet hogy legközelebb már nem lehet bemenni a túrista buszoknak, csak azoknak akik jeggyel rendelkeznek). Majd márványstadion megtekintése után akorpolisz. nem volt sok idõn sajnos szabad nézelõdésre, mert 3/4 11 re le kellett érni az õrségváltásra. Athénban a szabd program 13ig tartott. Ez sajnos semmire sem volt elég. A nagy melegebne sétálgatni lehetlen, metróval kimenni az olimpiai stadionig viszont nem fér bele. Hazafelé meint 8 eurós menüre volt lehetõség. Itt is a meteoráknál lévõ idegenvezetõ volt. Összességében megérte, de lehetett volna több szabadidõ.
Olimposz: Ez is nagyon megérte, lélegzetelállító kilátás, nagyon szép tájak. A túra nem vészes, 40 perces könnnyed séta. Érkezés 5 körül paraliába, utána még volt lehetõség fürdõzni.
A strandról: Mi a templomnál, a víztöröknél fürödtünk. A víz szép tiszta volt, amikor nagy szél volt, akkor viszont azért felkavarta a homokat és kihozta a növényeket, kagylókat a víz. Itt egyszer láttam egy medúzát, még a kisebb fajtából.
Kaja: Görög gyros forever! Panos apartmanjának az utcáján van 2 gyros 1,8-ért, mindenhol finom ételt kaptunk. Az éttermek árlistáját meg kell rendesen nézni, érdemes oda menni ahol sokan vannak, mert az valószínüleg olcsó és az étel kitûnõ.
A nagy parkolóban délutánonként Dimitrij árult õszibarackot, nektarink. Megéri nála vásárolni, kilója 1 euró és nagyon finom. Ha görögül köszöntök neki, és köszöniket meg a vásárlást, azt nagyon értékelni fogja. Mi mindig kaptunk plusz 2-3 barackot, és az ucsó vásárlásnál azt monta hogy fifti-fifti, így csak 50 centet kellett fizetnünk!
Bulizni nem voltunk sehol sem, estére nagyon elfáradtunk. Meg inkább kettesben voltunk.
Ucsó napon béreltün quadot. A téren ahol a szökõkút van ott volt a bolt. (Panoshoz közel) 2 óra 10 euró és NEM kell tankolnod. Volt nála akció hogy 20 óra 20 euró, de szerintem felesleges ennyi idõre kölcsönözni.
Ui: Sikerült Pao sálat venni, így gyûlnek a zöld-fehér sálak!
Úgy érzem, hogy GÖRÖGORSZÁG VISSZAVÁR!
Aki még nem volt, neki nagyon jó nyaralást kívánok!
Biztos lesz majd még kérdésem, majd csak szeptember 15-én indulunk és addig felvetõdik még egy-két dolog...
Megpróbálok ide most berakni egy paralia térképet... Ezen esetleg felismeritek hol vannak:
-szórakozóhelyek,
-jó éttermek,
-quad kölcsönzés... és még fontosabb helyek.
Nekünk is mondták a fakultatív kirándulásokkal kapcsolatban, h. nem érdemes a gyanúsan olcsó helyeken befizetni, mert veszélyes, h. ez lerobbant busszal visznek, vagy a hajó, amivel Skiathosra mennénk, az elsüllyed, mert olyan rozoga.
Mi tegnap reggel 03,45 - kor léptük át a határt és érkeztünk haza.
A kirándulás összességében jó volt.
Érkezésük Paraliára 07.45 kor volt a szobát 12.00 után foglalhattuk el. Mi Menta 2.-ben szálltunk meg 2.em 6.-os szoba a szoba tiszta volt, mázlinkra 2 erkéllyel és mindkettõrõl lehetett látni a tengert, a lakó társak nyugisak voltak (volt aki a hazautazás reggelén elaludt és a busz érkezésekor keltettük fel õket ).
A tenger tiszta volt, az egy hét alatt 2 alkalommal volt hogy pár medúza kikeveredett a partra, illetve a sekélyebb vizek felé. Volt olyan ember aki kézzel fogdosta õket, de azért ezt nem ajánlom senkinek. A part homokos, kényelmes gyerekeknek is nagyon jó. Végül is a tengerparttal semmi baj nem volt.
Aki busszal érkezik, ne csüggedjen amikor az autópályáról lekanyarodik a busszal és meglátja azt a partszakaszt amelyik mellett elhalad a busz.
Fakultatív programok: Meteórák azt kaptam amit vártam, tetszett, szép a környezet, csodálatos a táj.
Görög est : Érkezéskor egy szép helyet látsz, amikor a svéd asztalos vacsorához eljutsz a köretekbõl válogass kedvedre mert a svéd asztal csak a köretekig tart, utána a húsféléket ki porciózzák. Kapsz még dinnyét is, amekkora éppen a nem kedves kiszolgáló személyzet keze ügyébe akad.
Görög táncok mellett (ami szép, és a táncosok felén látszik is hogy szeretik csinálni) túl sok a diszkó zene a 80-as évektõl a napjainkig.
A görög est véleményem szerint, nem volt rossz de nem mennék el többször.
Skiathos: Hosszú az út de a látvány megéri.!
Volt egykét dolog amit mi félre értettünk, pl: (a hajón adnak majd üdítõt, és metaxát, valamint ouzót). Helyesen így hangzik : a hajón vásárolhatsz üdítõt, Metaxát kapsz ha bohóckodsz, ouzót kapott mindenki, viszont a gyerekek nem kaptak semmit helyette.
Skiathos városka pedig gyönyörû !!!
A hajóúton visszafelé egy delfin csapat (6-7 delfin) is megmutatta magát, aki idõben eszmélt szép látványban volt része.
Érdekesség: a meteóráknál (két busszal mentünk) az elsõ csoport már bent volt a nagymeteóra kolostorban a görög idegenveztõvel, amikor oda jött egy rendõr és majdnem elzavart bennünket, mivel nem volt velünk görög idegen vezetõ. Amikor mondtuk hogy õ már bent van a csoprt másik felével, akkor pedig beküldött bennünket is.
Vigyázzon mindenki a túl olcsón hirdetett fakultatív programokkal !!!
Bofefe !Köszönjük az infokat! Amikor Athénba mentünk teljesen elszakadtunk a csoporttól,de ott ez nem volt probléma!
A Görög est ezek szerint tényleg nem túl nyerõ,ha azt mondod többet nem mennél!Inkább csak rosszakat hallottam róla!Remélem én is látok majd delfineket,amikor megyek hajókázni,de ott szerencsére tudom, hogy lesz biztosan enni és innivaló!
Akik most jöttek haza!
Légyszi, légyszi ne fogjátok vissza magatokat és töltsetek fel képet! Nekünk, akik még indulás elõtt állnak..., legalább lássuk milyen Paralia most.
Peti! Ha Neked lennék, akkor bofefe és Fundy tanácsait kérném! Õk nem 2005-ben voltak Paráián, hanem most értek haza! Ha kicsit visszaolvasol hátulról, akkor sok mindenre rábukkansz!
Te meg mindjá mész!!!!Jaj,de irigyellek!!! Minden elõkészítve van már??
Bár nem vágyom vissza Paraliára, kinyaraltam magam (nem is gondoltam volna elõtte, h. van ilyen érzés is )