Ne reménykedj!!! Sokkal szebb lesz. Az említettek közül két helyen már én is jártam, és talán csak a tizenévvel ezelőtti Sarti verte ki nálam a biztit ennyire. De az nem számít, mert az volt életem első tengerélménye és ugye az egyébként is egy másállapot.
Mire mi Pargára eljutottunk, addigra már volt tapasztalatunk és már láttunk szép helyeket, de Pargára én is szívesen visszamennék. Kár, hogy csak autóval vagy busszal lenne megoldható.
ildima írta:
Voltunk már Vrasnán, Nei Poriban, Sartin és a gyerekeim Korfun. Most reméljük Parga is ilyen szép lesz, mint az előzőek:)
Végre egy ember aki veszi a fáradtságot és visszaolvas.
Te se reménykedj, mert bármennyit olvastál, fogsz még meglepődni, mert élőben sokmindent másképpen fogsz látni, mint a leírtak vagy akár a fotók alapján elképzelted.
Nekem inkább a fotónézegetést kell visszafognom. Ha túl sokat nézek, akkor kevesebbet lesz aha élményem, Viszon annyit azért kell néznem, hogy tudjam mit kell megnézni. Ááááá...az arany középút....
ancsika81 írta:
Sziasztok!Már "csak 100 oldalt kell visszaolvasnom .
nagyon várjuk,de annyira sok jót írtatok róla,hogy mostmár túl sok mindennek kell megfelelnie
Megosztom a mi titkunkat.
Rólam mindenki tudja, hogy nagyon beosztó vagyok, nem szeretek feleslegesen egy fillért sem kiadni. A parton lévő napernyő és ágy napi bérleti díját mindig is "rablásnak" éreztem. Ezért mi azt tesszük/tettük, hogy itthon vettünk két összecsukható, szétszedhető napozószéket darabját 1 500 Ft-ért. Egy-egy vállra akaszthatós szütyőben elfér, kb. másfél-két kg. Ezeket mindig visszük magunkkal nyaralásra. (sokan tudják, hogy hátizsákosok vagyunk, tehát nem mindegy a méret és a súly)
Mikor kiérünk a nyaralóhelyre, akkor veszünk egy napernyőt. A nagyobb méretet a legolcsóbb fajtából. Ez Pargán 10 EUR volt. Két hétig ezt használjuk, és attól függően, hogy éppen hol vagyunk, és milyen lehetőségeink vannak vagy hazahozzuk, vagy otthagyjuk a következő lakónak. Még így is sokkal olcsóbban jövünk ki, mintha mindennap bérelnénk 7-8 EUR-ért. És persze az sem utolsó szempont, hogy oda bököm le, ahova én akarom.
Persze a napozószékben csak ülni lehet, de befogtunk egy régi vékony ágyterítőt a fekve napozáshoz. (kavicson nem kényelmes, de homokon nagggyon)
Íme.
pévi írta:
Ja, még az is érdekelne, hogy a strandokon mennyibe kerül a napozóágy és a napernyő. Mi a Piso Krioneri közelében fogunk lakni, úgyhogy persze bár máshova is el fogunk menni, de talán mégis ott leszünk a legtöbbet.
Cofffos!
Én is ilyen vagyok, teljesen magamra ismertem!
Én sem vagyok hajlandó annyi pénzt kiadni a napernyőre, napágyra.
2008-ban Sartin, majd tavaly Pargán én is helyben vettem meg az ernyőt, plédet pedig vittünk magunkkal.
Sartin a Narancsparton hagytuk az ernyőt, mert egy nagy szél kivégezte....
Tavaly meg hazahoztuk,mert bírta a strapát..... És csak 6 euróért vettem, bibí....
Érdemes a boltok kínálatában alaposan szétnézni, mert óriási különbségek lehetnek.....
Központban, főutcán rablás folyik, a legolcsóbb üzleteket, kávézót sokszor egy eldugott utcában találtuk.
Kajás példa: a Dallas szupermarket egyáltalán nem olyan olcsó, mert pl. vettem egy 2 darabos egybecsomagolt citromos joghurtot, ott 1.49 volt darabja ( ! ) , míg a Coopban a két db joghurtot 2 euróért árulták. Jó mérges lettem, majd vettem 4 csomaggal a Coopban, hoztam haza is belőle, mert isteni.
Tavaly egy hőhullámmal érkeztünk Pargára augusztus végén, és meglepődtem, hogy ehhez képest hűvös volt a víz.
De attól is függ melyik strandon vagy és annak is melyik részén.
Nekünk a Sarakiniko volt a legmelegebb és a Lichnos a leghidegebb.
bishop80 írta:
Sziasztok mi juli11-én indulunk Pargára és olyan kérdésem volna hogy tudja e valaki hogy milyen szokott lenni a viz hőmérséklete . köszönöm
Hehe...az első Sartiban vásárolt napernyőt cc. 10 évig hurcoltuk mindenhová. Annak még drachmában volt az ára. Olyan strapabíró volt, hogy túlélte a vonatos kompos utazásokat is. A robogón úgy néztünk ki vele, mint egy lovag dárdával.
Sajnos a legutóbbi Sarti nyaralást nem élte túl. Ott maradt, ahonnan származott.
2007-ben Kefalonián voltunk, onnan nem akartuk repülőn cígölni, ezért az utánunk következő turnusra hagyományoztuk.
Pargán direkt olyat vettünk, ami itthon a teraszunkra is jó lett. (ezért vettük a 10 euróst és nem az ennél kisebb 6-7 euróst)
Theia írta:
Cofffos!
Én is ilyen vagyok, teljesen magamra ismertem!
Én sem vagyok hajlandó annyi pénzt kiadni a napernyőre, napágyra.
2008-ban Sartin, majd tavaly Pargán én is helyben vettem meg az ernyőt, plédet pedig vittünk magunkkal.
Sartin a Narancsparton hagytuk az ernyőt, mert egy nagy szél kivégezte....
Tavaly meg hazahoztuk,mert bírta a strapát..... És csak 6 euróért vettem, bibí....
Érdemes a boltok kínálatában alaposan szétnézni, mert óriási különbségek lehetnek.....
Központban, főutcán rablás folyik, a legolcsóbb üzleteket, kávézót sokszor egy eldugott utcában találtuk.
Kajás példa: a Dallas szupermarket egyáltalán nem olyan olcsó, mert pl. vettem egy 2 darabos egybecsomagolt citromos joghurtot, ott 1.49 volt darabja ( ! ) , míg a Coopban a két db joghurtot 2 euróért árulták. Jó mérges lettem, majd vettem 4 csomaggal a Coopban, hoztam haza is belőle, mert isteni.
coffos,mi is mindig viszünk napernyőt,az utolsó,amit 2007-ben vettünk Sartin pont olyan,mint ami alatt a képen fekszel...a székek nem rossz ötlet,majd megmutatom a családnak...
Jááájááá...már a napernyők is egyenruhásítottak. Szerettem volna olyan csíkost, mint a székek, de árban és minőségben nem volt:-(
A széket épp tegnap láttam az OBI-ban 2800 pééézért. (ha nem sürgős, meg lehet várni az akciót. A mienk az Intersparból származik)
Miskolciutas írta:
coffos,mi is mindig viszünk napernyőt,az utolsó,amit 2007-ben vettünk Sartin pont olyan,mint ami alatt a képen fekszel...a székek nem rossz ötlet,majd megmutatom a családnak...
Sziasztok!
Ugyan Vio-nak címeztem a kérdésem, de minden hozzászólónak nagyon köszönöm a segítséget!
A napágyak árát itt nagyon megkérik, mert az eddigi helyeken, ahol jártam (és ez azért nem kevés) mindenhol a fogyasztás volt csak az ára az ágyaknak. Reggelente mikor kimentünk a strandra, ittunk 1-1 frappét, du. a párom ivott egy sört, és el volt intézve. Ennyit meg amúgy is megérdemlünk!
De így ez valóban nagyon sokkk!!!
Cofffos! A székeid mennyire összecsukhatóak? Mert mi busszal megyünk, és nem tudom mennyire örülne a buszsofőr, amikor meglát minket a "kerti bútorokkal"?
Szia mi együtt leszünk kint Pargán itt nem sőt szerintem nincs is ilyen napernyős ki mit iszik az ott maradhat sztm mindenhol fizetni kell vagy is tavalyy így volt
Ti melyik irodával jöttök?
Joli!
Köszönöm a hozzászólásod, és mindjárt le is csapnék arra, hogy a Bakas-ban voltál. Mi is oda megyünk, és mivel korábban elég sokféle véleményt olvastam a Bakas-ról, mindjárt megkérdeznélek téged, hogy ti hogy éreztétek magatokat ott?
Nekem nincsenek túl nagy elvárásaim a görög apartmanokkal szemben, én eddig mindig, mindenhol jól éreztem magam, de azért érdekelne a te véleményed is.
Szia Papamaci!
Örülök, hogy itt újra találkozunk! Tudod én az Évi vagyok a sarti-inforól. Tudod az a szomorú helyzet, hogy én egy "kis ügyefogyi" számítógép felhasználó vagyok, és sajnos a sarti-info honlapja nekem már kissé macerás, és nincs időm, meg türelmem sem beleásni magam, hogy újra kiigazodjak benne. Úgyhogy fájó szívvel, és nagyon restellkedve átpártoltam ide.
Egyébként az Apollonnal megyünk, mi voltunk az elsők között fmeskallal, akik már januárban eldöntöttük, hogy ott a helyünk, és be is fizettük.