érdeklődöm hogy valaki volt már a buszos Athéni városnézésen?? kb mennyi időben ,?? busszal el Athénig , ott van szabad program vagy csak a busszal körbe visznek és ennyi ??
üdv
gémike
Busszal Athénban már voltam. Mi ugyan Paraliáról indultunk de gondolom a program ugyanaz. Pireusi kikötő, Olympiai stadion, őrségváltás, Akropolis, múzeum, ezek voltak benne. Az Akropolisról rálátni egész Athénra, de amúgy nekem nem jött be ez a város annyira. Az Akropolis mesziről milyen szép (főleg képeslapokon) és mikor ott vagy egy halom köhalmaz. Ezt utazás előtt egy barátom mesélte, persze nem akartam elhinni neki és mikor ott voltam....te jó ég igaza volt.
Mi is voltunk, Olimpiai stadion-Őrségváltás-Akropilis a főbb helyszínek. 2 - 2,5 óra szabadprogram volt, a Plakán lehetett vásárolgatni, egy étterembe beülni stb.
Nekem bejött Tolóból az Athen program. A busz hamar ott van, végig beszel az idegenvezeto a tortenelemrol, az Akropolisz nekem nagyon tetszett, csodának éltem meg, hogy ott állok, pedig mi brutal tomeget fogtunk ki, de még így is jó volt. Utána volt 3 óra szabad program, majd a Parlamenthez mentunk és megneztuk az orseg-valtast, haza felé megálltunk a Korintoszi csatornánál, amit szintén érdemes megnezni, mi a kikotoben nem voltunk sajna, csak a buszról lattuk a hatalmas hajókat.
Sziasztok! Anno 2007-ben mi sem vállaltuk be kocsival Athént, utazási irodánál fizettünk be a fakultatívra. Nekünk is nagyon tetszett, odafelé és visszafelé is megálltunk a Korinthoszi csatornánál, az Akropolisz fantasztikus volt még tömegben, 39 fokban is
Volt 2,5 órás szabad program, nekünk sajnos az kevés volt , megnéztük az őrség-váltást, visszafelé elmentünk 3 nevezetes épület mellett, a nevükre már sajnos nem emlékszem.
Az biztos, hogy ha mindent látni szeretnénk Athén-ból, arra egy nap nem elég én pl. meg vagyok veszve a Szent-György hegyért...egy naplementét onnan végignézni.....hiába koszos meg zsúfolt a főváros
2008-ban visszamentünk Tolóba, de akkor Sparta-Mistras-Monemvassia volt betervezve.
Utoljára 2010-ben voltunk, szintén kocsival, de már gyerkőccel, így nagy távolságokat már nem vállaltunk be. Viszont akkor a nagy strandot olyan szinten belepték napozóágyakkal, hogy alig maradt szabad hely, azt sajnáltuk, így szinte minden nap átjártunk Nafplion-ba a Karathona-beach-re strandolni, hatalmas partszakasz, lassan mélyülő víz, és alig voltak a strandon....
Idén is tervbe van véve Tolo, nagyon visszavágyunk
Sziasztok!
Most nyáron megyünk először Tolora és jó lenne,ha valaki tudna segíteni, hogy hogyan juthatunk el onnan Hydrára. Nem kocsival vagyunk. Köszönöm!
Sziasztok!
Most nyáron megyünk először Tolora és jó lenne,ha valaki tudna segíteni, hogy hogyan juthatunk el onnan Hydrára. Nem kocsival vagyunk. Köszönöm!
Sziasztok
Ha valaki volt mostanában (2014 május) busszal vagy autóval Görögországba, írja, már meg a tapasztalatait.
Érdekelne,pl. hogy a Szerbiát sújtó árvíz, az utazás útvonalát mennyire módosítja, vagy érinti-e egyáltalán? (Mi ugyan július 11.-én megyünk csak, addig gondolom levonul az árvíz). Köszi előre is.
köszi mindenkinek a válaszokat, nem most lenne az út, idén kréta lesz az úticél, de tolo is tervbe van véve, természetesen athéni fakultatívval. most gyűjtöm hozzá az infókat.
üdv
gémike
Az utaslistában néztem, hogy előttünk két héttel utaztok Eleana apartmanba, ha olvasod a fórumot, kérlek írjad meg a tapasztalataidat. Jó utat és szép nyaralást kívánok.
Üdv. Rozi
Sziasztok!
Nagyon rég jártam erre.....ne haragudjatok!!
Lehet, hogy csak számomra szenzáció és Ti már rég ismeritek.
A Google maps Street view alkamazásában Tolo is szerepel.
Itt a hozzáférés!!
Mindenkinek GYÖNYÖRŰ NYARAT KÍVÁNOK!!!
Szia János,
valóban rég jártál erre, de megbocsátunk.
Nagyon jó ez street view, gyorsan végig is mentem a főutcán, köszi, hogy betetted.
Azoknak, akiknek esetleg még ismeretlen, a lenti képek közül a 4. a nagy strand előtt készült, ha azon mentek tovább előre, végig tudjátok járni a főutcát.
Pont az Apollon travelos Yannis előtt áll a kamera. Vagyis ha kicsit fordítatok rajta, akkor pont azt az épületet látjátok. Aki oda megy, az így már könnyebben be tudja azonosítani a helyet.