Ma hajnalban értünk haza Nei Pori-ból.
Kifele éjszaka mentünk semmi gondunk nem volt még Röszkéné is fél óra alatt átjutottunk pedig Vasárnap mentünk. Győrből 14.5óra volt.
A pályadíjakat mindenhol euro-ban fizettük és annyikat amik itt le vannak írva.
Hazafelé nappal jöttünk hát "szerencsénk" volt mert egy kicsit esett az eső az elején és nem volt meleg na de aztán utána 34 fok volt szóval a nappali utazásnál ezzel számolni kell. A forgalom kicsit nagyobb volt mint éjszaka.
Határokon csak egyszer kérték a nemzetközi zöldkártyát azon kívül csak az útlevelet.
OMV kútnál lehet sima OTP-s Maestro kártyával fizetni én is azzal fizettem. A 95-ös benzin 120dinár. Görögöknél 1.6euro.
Sajnos belefutottunk egy súlyos balesetbe melynek egyik szenvedő alanya egy magyar honfitársunk volt. Egy család jött hazafele nyaralásból gyerkőccel! Ahogy láttuk (5.autó voltunk) az apuka nagyon súlyosan megsérült valamint egy tizenéves gyerkőc is az anyuka látszólag sértetlen volt. A másik sofőr nem élte túl valamint ott is volt egy sérült kislány is. Nagyon szívszorongató volt főleg, hogy nekünk is van egy 2 éves lányunk.
Esetleg ha valaki tudja kik voltak és tud valami frisset az állapotukról az megírhatná nekem privátba.
Nagyjából ennyi.
Ha valaki kíváncsi még másra az csak bátran.
2010. aug. 20-án délután indulunk Sartiba 11 éjszakára SZEGEDRŐL. Megürült két hely a kocsinkban ha érdekel valakit/valakiket az utazás. Kb. 20 ezer ft lenne az uti ktg oda-vissza/ fő ha négyen mennénk. Az egyik katalógusban kb. 15 ezer ft-ot írtak oda-vissza autópálya díjakra, tényleg valós ez az összeg, mert mi ezzel kalkuláltunk. Azért próbáljuk mi is a legolcsóbban megúszni.
Szálláshelyünk nincs pluszba. Gondolom kint azért lehet találni szállást. Mi 11 éjszakára fizetünk 330 eurót egy 2 fős stúdióért, csak ha valaki kalkulálni szeretne.
Ha valakit érdekel a dolog, írjon és megbeszéljük
Megkérdezhetem, mikor és hol történt kb. a baleset? Este kaptuk a hívást, hogy egy kedves ismerősünk tegnap jött haza Görögországból a családjával, balesetet szenvedett és meghalt, a fiát pedig műteni kell. Van egy nagyon rossz érzésem, hogy ez az a baleset...
Jaj, én is sajnálom a balesetet, mi macedóniában a szerpentinen futottunk majdnem bele. Előttünk egy kamionos elaludt és szalag korlát fogta meg, az üzem anxyag az összes kiömlött, homokkal szórták és szétszakadt a pótja.
Meg tudnátok írni hogy a görög határtól Volosig kb mennyi az autópálya díj? Vagy hol lehet megnézni a görög díjakat? Olvasgattam visszafele de nem találtam. Előre is köszi
Köszönöm szépen mindenkinek az építő jellegű hozzászólásokat! Sokat segítettetek vele.
Annyi kérdésem lenne még, hogy mennyi alkoholt lehet kivinni? Esküvőről lévén szó, szeretnénk a barátainkat, családot megajándékozni gravírozott borral, meg hát vinnénk is ki mellé az ünnepléshez pár üveg töményet és nem szeretném ha a számukra gravírozott bort ott kéne hagyni valahol…
Olvastam már VPOP tájékoztatót, de abból nem igazán sikerült kibogarásznom, hogy pontosan mi is a határ mennyiség.
Egyáltalán volt már valaki, akinél problémáztak ezen?