Dodi62 | #242942 | 2017-02-10 17:05:54 | auto bérlés
Nem olyan rég én is kerestem a rokonomnak és 150eu alatt nem leltem /7nap . S ha nagyon kutakodtam volna talán még 10-15eut sikerül lefaragni.De a 120 as határt nem tudtam elérni tavaly ennyiért még lehetett találni. Mi ujra Kefalonia és ugyancsak saját auto. a bérlés igen csak sokba lenne +még amit megyünk 2 ezer km vagy több a szigeten ja és a benzin. tavalyi árra ahogy emlékszem 1,7 körül volt. Sajátunkba meg a prémium diesel 1,20 körül és két tankkal megusztuk a szigetet .akkor ids olyan kétezer körül mentünk.
Szia Heni! Ha tudsz foglalj előre, úgy olcsóbb szerintem is. Mi tombolázunk, ezért nem tudjuk pontosan mikor megyünk, így az autóbérlést akkor kell megoldani helyben.
Persze, teljesen érthető. ha bizalmatlan vagy… A fenti kis helyi cégek viszont már bizonyítottak és valóban megbízhatóak a tapasztalatok szerint. A fent linkelt beszámoló praktikus részénél épp az Europeo Car került szóba.
Valóban a buszozás jóval kötöttebb, inkább csak azért hoztam fel, mert egyrészt történt utalás rá Rebus részéről, másrészt tényleg kevésbé ismert, vagy alig felmerülő alternatíva, akár olyan esetekben is, mikor nem a nyaralás teljes időtartamára bérel a turista autót, akár Krétán is. Szép élményeket Krétán, érezzétek jól magatokat!
Kedves Lalemuldur! Igazság szerint azon tanakodunk a párommal, hogy Chania, ami 10 km-re van, megér-e egy napos autó bérlést vagy inkább járjuk meg busszal. Egyedül az aggaszt, hogy a 6 éves kisfiamnak még mindig sokkal rövidebbek a lábacskái mint anyának és apának így ami nekünk napi 8 km gyaloglás, az neki kb. kétszer annyi . , ezért gondolnám oda is inkább autóval. Abba a napba még nyugodtan bele férne más látnivaló is a közelben.
Kedves Heni!
Igaz,nem engem szólítottál meg,de gondolom,nem haragszol,ha hozzászólok.Én nem mennék Chaniába kocsival.A buszközlekedés remek,simán megoldható.És:a buszvégállomás viszonylag a központban van.Chania nagyon nagy város.Ha a külső részen parkolnál le a bérelt kocsival,sokat kéne gyalogolni a kikötőig...ha belső részen,ahol szűkek a helyek,igazi mediterrán nyüzsi a forgalom,esetleg előfordulhat egy kisebb lökés a parkoló autón...ha már bérelsz kocsit,menj vele messzebb...és út közeb álljatok meg itt-ott,hogy minél több különlegességet lássatok.
Üdv ! Hát nem tudom. Én voltam 2 x is ott kocsival és semmi gondom nem volt a parkolással. Tény hogy nem könnyü,de azért találni helyet és 1 napba tényleg belefér még sok minden más is, nem csak Chania. Ugy hogy szerintem hajrá !
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni ,mert sokat visszaolvasgattam a fórumot,de azért egy két kérdésemre nem találtam választ.
Rethymnóbol busszal eltudunk e jutni Chaniába? Balost,és Elafonsit inkább ,magán szervezésben szeretnénk megnézni. A szállásunk Rethymnoban lesz,és onnan hajóval hogy tudnánk megoldani? Santorini szintén tervbe van,de annak az eléréséhez is szeretnék segítséget kérni ! Köszönöm..
Ha továbbra is 3-4 napos autóbérlést terveztek, talán érdemesebb lehet ezeken a napokon az Akrotiri-félszigetre kirándulni, illetve dél felé venni az irányt és a fősodorból kieső Krétára fókuszálni!
A chaniai központi buszállomás nagyon közel esik az óvárosi részhez, ahogy Miskolciutas írta. A Ktel linkelt oldalán, a kezdőlapon lévő Google térképen ez jól látszik. Az pedig, hogy ki mennyi időt tölt el a kis utcákban, mennyire ragadja meg a hely, tervez-e pl. múzeumlátogatást, betér-e az ortodox katedrálisba, vagy a felújított Etz Hayyim zsinagógába, vagy több időt szentel a velencei és az ottomán műemlékeknek, vagy pont nem…, az teljesen személyre szabott.
A fiatalembereket esetleg érdekelheti az ottani tengerészeti múzeum, és bizony a piac is megér egy látogatást, no, és remek tavernák vannak a városban. Szóval, nehéz így megmondani, nem ismerve a preferenciákat, hogy a buszos, vagy az autós verzió-e a jobb…. Egy 6 éves gyerkőc már, vagy még simán és remekül bírja a gyűrődést.
Az előző, 494. oldalon volt szó a buszközlekedésről, az aktuális menetrend, útvonaltérkép is látható a Ktel busztársaság linkjén, és a Santorinire történő eljutásról is van ugyanezen a lapon információ. Utóbbira megoldás lehet egy helyi irodával kirándulni; Rethymno-ban biztosan találtok több olyan műintézményt, amely kínál, szervez 1 napos szigettúrát.
Nem hinném, hogy Rethymno-ból kivitelezhető lenne hajóval Balos, vagy Elafonissi. De lehet, hogy tévedek...
Csak azért gondoltam néhány gondolatot írni,mert voltam olyan szerencsés,hogy (véletlenül,a mediterrán tombola miatt)3 alkalommal Kréta 3 részére jutottam el.Őszintén szólva kicsit tanácstalan voltam,mikor a keleti részre "kellett" menni,azt gondoltam,amit mostanában olvasgatok-hogy lehet innen Balos,stb...aztán most visszagondolva,olyan nagyon egyértelmű nekem valami...Balos és Elafonissi gyönyörű,nem vitatja senki,talán a legszebb,amit eddig láttam életemben az a Balos lagúna.De:annyi minden más is szép Krétán...annyira nagy Kréta...ne csak Balosra gondoljunk,ha ott vagyunk.Értem én,hogy az ember ezeket a "nagyvadakat",ahogy nevezni szoktam,nem szeretné kihagyni-könnyű nekem,mert más láttam őket.Rethymnoból azonban túl messze vannak.Vagyis úgy fogalmaznék,hogy vannak közelebb is nagyon csodás dolgok.Az utolsó-a rethymnoi utunk egyik nagy élménye a hegyen való autózás volt...közte a kis falvak,a sziklák,szurdokok.Át a szigeten déli irányba,és aztán ott a pancsi...szóval szerintem:ha Rethymnoban laknék,keresnék közelebbi kiránduló pontokat.Ha Balos és Elafonissi a cél,inkább Chania mellé foglalnék(A. Marina,Platanias,stb...)hogy ne az autóban ülve teljen a fél nap...
Szia Rebus! Az érdekelne, hogy Agia Marinan a parton a napernyőket és ágyakat mennyiért lehet bérelni és, ha nem bérelsz engedik-e, hogy valahol letedd a gyékényedet. Ha béreled és fel akarsz ugrani a szállásra ott lehet-e hagyni a cuccod biztonsággal? Bulgáriában sajnos nagyon rossz tapasztalatunk volt ezzel kapcsolatban azért kérdezem itt mire számítsunk.
Sziasztok! Szeretnék egy kis segítséget kérni. Idén a cél Agia Marina. Négyen utaznánk (3 felnőtt és 1 gyerek). Aki volt a Manias vagy a Skala Apartman 4 fős apartmanjában, az meg tudna mondani, hogy a nappaliban lévő pótágy jó felnőtt részére is? Mert képeken nagyon kicsinek tűnik...Köszönöm!
Szia Heni! Minket első nap lehúztak, ahol ettünk, elvileg nem kellett volna fizetni a napágyért, de velünk kifizettették. Többet oda nem mentünk. Van olyan rész is, ahol nincs napágy, nyugodtan leteheted a gyékényt. Mi több helyet kipróbáltunk a parton, vannak medencés beachek, ha fogyasztassz valamit akkor nem kell fizetni a napágyért. Tettem fel képeket is, ha érdekel megtalálod itt a Hellaszon. Ha cuccaidat ott hagyod nem hiszem, hogy hozzányúl valaki.
Szia Kondor! Mi a Sklaba voltunk 3-an 4 ágyasba és többször kint aludtam a gyerekkel a nappaliba, simán elfértem az ágyon. Jobban szerettem ott aludni, mint a hálószobába, mert szellősebb volt a klímának köszönhetően. Inkább a Wc-vel volt probléma, állandóan kiakadt az öblitőtartály leeresztőgombja. Mi két szobát foglaltunk, mind a kettőbe ez volt a gond. Ezt leszámítva, nagyon jól éreztük magunka a Skálába. Jó a medence is, mivel csak 8 szobája van, így nem sokan fürdenek benne. A medence mellett üres telek van ott lehet parkolni, hátulról a kapun egy étterem mellet lehet oda bejönni. A házinéni is kedves, kértem tőle vasalót, azonnal hozta. Ha van kérdésed, szívesen válaszolok. Üdv: Rebus