Tavaly mi is a Bakasban laktunk. Enni csak és kizárólag a teraszon lehetett mivel annyira apró volt az apartman. Amúgy mi a 7 számúban laktunk.
A terasz fedett volt, így gyakorlatilag egész nap volt árnyékos része.
Szia Lidy!
Köszönöm neked, és Zolmesznek is a válaszokat. Akkor ez ügyben is megnyugodhatunk.
Az hogy kicsi a szoba, az aztán végképp nem érdekel. Azért megyek Görögországba, mert nem az apartmanban szeretném eltölteni a keservesen összespórolt szabadságomat.
Pedig szeretem én a Balatont is, de hát ugye, mint tudjuk, az erősen lutri időjárás szempontjából.
Szóval még egyszer köszi, és ha eszembe jut valami, még kérdezek.
Na akkor erkély szempontból megnyugodhatunk,a szoba kevésbé érdekel:)
Már "csak"13nap és indulás,annyira várom már.Megpróbálok majd írni onnan,de nem ígérem 100%ra.
A fakultatív programokon még mindig gondolkodunk,melyik éri meg...
A fakultatív programokon még mindig gondolkodunk,melyik éri meg...
Ancsika81!
Esetleg azon nem gondolkodtatok, hogy autót béreltek?
Így teszünk mi is majd.
Így sokkal olcsóbb, mintha befizetnénk fakultatívra, oda és akkor megyünk,ahová szeretnénk.
Akár útitársakkal is össze lehet fogni, ha esetleg nincs jogsitok, és közösen olcsóbb az autóbérlés.
Azt tervezzük,hogy egyik nap elmegyünk a Vikos szurdokhoz,Ioannina-ba; másik nap pedig Korfura (az autót az Igoumenitsai kikötőben hagyjuk, és átkompolunk.)
Vannak térképeim, kész útvonalterveim ezzel kapcsolatban, ha érdekel, írj priviben, és szívesen elküldöm.
Apollon Travel utazási irodán keresztül vagyunk. Ma beköltöztünk a Villa Maria apartmanba. Hatalmas szoba, hatalmas konyharész, a fürdőszobáról inkább nem írok... Nagyon messze van minden strandtól. Voltunk a városi strandon, kiábrándító mennyire szemetes a part és maga a víz is. Megismertük ma Tamást, az idegenvezetőt, aranyos, segítőkész. Meteorákhoz az út 55,- euro, hajókirándulás 40-45,-euró, Korfu 45,- euro. Az idő még mindig csodaszép. Ja, a napernyő bérlés az úgy van,hogy van ahol két napozóágy + ernyő 7,- euró - Valtos strandról van szó -, egy kicsit arrébb meg három ágy + napernyő 7,- euró. A kocsibérlés 50,- euró volt a legolcsóbb 24 órára. Gyors ennyi info mára.
Ja, naptejet mindenképpen hozzatok magatokkal, 30 faktoros a minimális, annyira süt a nap még délután 5-kor is, éget egyenesen.
Gyümölcsök: negyed dinnye 4,- euró, őszibarack: 3.50,- euró, amúgy hasonló árakkal van a többi gyümölcs is. A dinnye isteni édes.
Felírtam mindent ahogy jöttünk, nem számoltam el, legközelebb, ha jelentkezek, akkor leírom részletesen. Nem csupán Szerbiában és Macedoniában kell fizetni, hanem a görögöknél is kétszer. Ígérem, legközelebb hozom a papírom és leírom hol mennyit kellett fizetni.
Mi is a Villa Mariában szálltunk meg, egy hete jöttünk haza. Szerintem minden viszonyítás kérdése, és hogy az illető mennyire utál gyalogolni, vagy egyáltalán megmozdulni. Szerintem a városi strand egyáltalán nincs messsze, 10perc séta, de akkor lehet sokat mondtam. A kicsi strandhoz tovább kell menni, az plsusz 5 perc. A Valtosra mi motorral mentünk le így azt nem tudom megmondani, de hidd el, ha már ott leszel, fel sem tűnik az a kis séta a strandig, mert a pörgő nyüzsgő bazársoron mész végig és elbámészkodsz.
Én kimondottan szerettem ott lakni. Éjszaka nyugis, nem zajos, és közel van a leges legfinomabba pékség a Green Bakery.
Ma jöttünk haza Pargáról, gyorsan irok néhány infót a hamarosan indulók részére. Majd ha lesz időm töltök fel fotókat és talán egy részletesebb beszámolót is.
Utazási iroda: Walter Travel
Útvonal: Budapest - Cegléd - Szolnok - Kecskemét - Parga
Utazási idő: indulás Bp-ről hétfőn reggel 8-kor, érkezés Pargára kedden reggel 8-ra helyi idő szerint, tehát összesen 23 óra volt az út gyakori 20-30 perces pihenőkkel. Szerencsénkre csak félig volt a busz, igy kényelmesebben lehetett aludni is. Gyors, preciz szervezéssel zökkenőmentes határátlépések, kedves sofőrök.
Apartman: Iliana, közel a központhoz, csendes helyen, a Valtos és a város strand kb. egyforma távolságra van, a tulajok az emeleten laknak
Szokásos, egyszerűen berendezett apartmanház, szigorúan minden konyhai eszközből csak annyi volt, ahány fős. Konnektor 1! db az ágy mellett, teraszon kitekerhető napernyő. A turnus felénél tiszta törölközőt adtak, ekkor elvitték a szemetet is.
Idegenvezetőnk: Denis, kedves, korrekt srác. Az első nap este körülvezetett a városban és a fontosabb helyeket megmutatta.
Fakultativ programok:
Meteorák 53 euro, Paxos- Anti-Paxos hajókirándulás 25 euro,
Albánia 73 euro, Korfu busszal 47 euro + 4 euro belépő a kastélyba, Jón tengeri hajókirándulás 43 euro, Epirus 41 euro, Vikos kanyon 43 euro.
Mi a Meteorákhoz és a Vikos kanyonba fizettünk be, de nem volt magyar idegenvezetés, csak angol nyelvű, mert a mi csoportunkból csak mi mentünk.
Saját szervezésben a környékbeli strandokra kishajóval is el lehet jutni:
Lichnos 8 euro retur, Ammudia 12 euro retur, Sarakiniko 10 euro retur.
Kisvasúttal pedig el lehet menni Ali pasa várához 8 euro, a vizimalomhoz 7 euro.
Pargából gyalog a hegyen át Lichnos 2,5-3 óra, Ali pasa vára 2 óra.
Időjárás: már igen meleg, a nap nagyon éget 11-17 óra között, a tengerviz fokozatosan melegszik, nekünk kb. 22-23 fokos jutott.
A tengerpartok:
Valtos apró sóderos, északi végén homokosabb
Kyroneri kisebb kavicsos
Piso Kyroneri nagyobb kavicsos
Lichnos durva szemű homokos
Természetes árnyék nincs.
Haza felé kedden helyi idő szerint du. fél kettőkor indultunk és szerda de. fél 11-re értünk Pestre.
Egyenlőre ennyi jutott most eszembe, ha kérdés van, szivesen válaszolok.
Szia Krittike!
Köszi a megnyugtató sorokat. Nem félünk a sétától, nyaraláskor nem akadunk fel ilyenen, főleg nem Görögországban:)
Teljesen igazad van mindenben!
sziasztok ma jöttem pargáról kérdezzetek.apollon villa mariás voltam.röviden parga csodaszép az idö szuper bár már kedden a 36 fokot súrolta,aki odamegy nem fog csalódni ,egy romantikus hely .minden van ami egy nyaraláshoz kell. fele szivem ottmaradt. de vannak hátrányok is az árak elszáltak tavaly óta zakyntos pl sokkal olcsobb volt,pedig az sziget .a tenger fürdés szempontjábol jó de nem a legtuttibb, felejtsd el a homokot,aprokavicsos ,gyorsan mélyülő,de azért még jó.a szállások elfogadhatóak ,egyszóval vigyetek egy kis kaját ha spórolni akartok amúgy szupi .voltam lefkadán egy fos nem mennék oda nyaralni,sziasztok.