Sziasztok!
Mivel nálunk mindig elsődleges a fürdés - legalábbis én borzasztó vizimádó vagyok, ki sem lehet kergetni belőle - ezért ha nem jutunk el főszezonban, akkor csak az utószezon lehetséges, akkor tényleg nagyon jó meleg a tenger.
Mindkettőnek megvan a maga jó és kevésbé jó oldala. Én többször voltam előszezonban. Ilyenkor minden sokkal szebb és tisztább. Minden gyönyörű zöld, nyílnak a virágok. Az apartmanok kevésbé lelakottak. A part is tisztább. Az éttermekben, tavernákban kedvesebbek, türelmesebbek a vendéggel. Több vendéglátó egység van nyitva. Ekkor kezdődik a szezon. A tenger viszont még nem annyira meleg.
Utószezonban is voltam néhányszor. Mind ez amit leírtam, fordítottja igaz. A növényzet már kevésbé üde. A part már kevésbé tiszta. A vendéglátó egységekben már kissé fáradtabbak, unottabbak a pincérek. Nagyon sok ilyenkor már bezár. Viszont a tengervíz nagyon jó meleg.
Mi nyaraltunk már elő- és utószezonban is, de inkább előszezon pártiak lettünk.
Előszezonban a természet számunkra szebb, zöldebb, nincs kiégve a növényzet, több a virág, a vendéglátók is általában kedvesebbek mint utószezonban. Viszont a tenger ekkor még hűvösebb, nem olyan kellemes meleg mint mondjuk szeptemberben.
Előszezonban (júniusban) talán kevesebb is a turista, mint szeptemberben, vagyis mi azt tapasztaltuk, hogy pl. a sok olasz turista inkább augusztusban és szeptemberben özönlik el a szigeteket.
Ágica, a végső döntés úgyis a tiéd, ahová a szived húz majd oda fogtok menni.
Mi még jövőre biztos, hogy visszamegyünk Thassosra, én beleszerettem, de utána ránk is vár még némi felfedeznivaló Görögországban, megyünk majd másfelé.
Bevallom, most én is szemeztem Pargaval pár napig, gyönyörű a képek alapján, csak ott elég ritka a homokos part - a fotók alapján, ami nekem hiányozna.
Szia Ágica!
Mi tavaly voltunk Thassoson, és hát annyira beleszerettünk, hogy jövőre még egyszer vissza kell mennünk - pedig ránk nem jellemző, hogy ugyanoda visszamegyünk Görögországban.
Gyermekekkel direkt ajánlanám, itt már emlitették előttem, Skala Potamia üdülőfalu pontosan nekik való, lassan mélyülő homokos tengerpart, minden a közelben, maga a sziget pedig tényleg csodálatos, rendkivüliek a hely természeti adottságai, és ókori emlékek is vannak.
ÁGICA,szerintem 10-12 éves lányoknak még nem Lefkada az igazi...ők még nem biztos,hogy értékelnék.Javaslom neked a you tubet.Ird be a keresőbe az üdülőfaluk nevét-Skala Potamia,Neos Marmaras,Parga és Nidri- tudom,hogy vannak fenn videók ezekről.Saját szemeddel megnézed,jobban tudsz dönteni.Valahogy én úgy gondolom,hogy 3 ilyen korú gyerekkel azért helyben fogtok leginkább fürdeni-mármint az üdülőfaluban-igy ezt a legfontosabb látni.
ha kicsik a lányok és az a szempont, hogy nagy, szép, széles és lassan mélyülő homokos part legyen a közelben, ahová bármikor lesétáltok, akkor Thassos, Skala Potamia. Szerintem.
szia Hidalgo, köszönöm az infokat, a lányok 10-12 évesek:)
Még mindig kissé határozatlan vagyok...
Valahogy sosem az lesz a vége, mint amit tervezek....
Már nem akarok sokat gondolkodni, mert tavaly is megjártam, nem maradt ott hely, ahová szerettem volna
én Lefkadán jártam, Thassosra most készülünk, a másik 2 nálunk fel sem merül ... Csak a sziget!
Ha a kiskamaszok 12 felettiek, akkor szerintem már élveznék Lefkadát, bírnák a strapát a nyugati parti (tényleg Nr. 1.) strandokhoz. Megéri
Széles tenger és élővilág van, igaz nem egyszerre, de a sziget két oldalán.
Én ugyan nem próbáltam sznorklizni Nidritől délre, de Meganisin és attól délre tapasztalatból mondom, hogy érdemes
Az éjszakai shoppingolás az kérdés, bevallom azt mi nem kerestük.
De esti forgatag sok kis bolttal és tavernával az van Nidriben,
a sötétben a kivilágított hajók a kikötőben igazán látványosak, a tavernasor ott indul mellette.
Így utólag van pár pozitív élményünk Nidriről, még ha egyik sem strandhoz kötődik
ahogy MaciG mondja,Toloba azok mennek,akik az Athen,Mükéné,korinthosz,Epidaurosz emlékekre kiváncsiak,szó se róla,megéri mindegyik ,hogy végigjárjuk.Ha a tenger érdekel,akkor Lefkada a nyerő