Egyéb utazásaink
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Világjáró
<   1 2 3 ... 5 6 7 ... 94 95 96   >
Üzenet
  H.apci | #193780 Üzenet | 2012-08-15 20:43:29 | Re:
vikso írta:
...Milyen az a jóféle kávé amit vettél?...

Őszintén szólva sokáig vívódtam a választék és az árak láttán, egyszer el is halasztottam emiatt a vásárlást, aztán maradtam a régi kedvenceknél (filterkávénak iszom):

Nincs szándékomban Luxemburgról részletes beszámolót írni; aligha vonzana tömegeket Magyarországról. Változatos táj, számos látnivaló, tisztaság, rend a jellemző, de messze nem olyan színes, "vidám", mint a szomszédos Németország, s ez a különbség a határon átlépve szinte azonnal érzékelhető.

A fővárosban, Luxembourgban jártam már korábban, de csak a központban. Érdekes és szép a fekvése a városnak, amit szerettem volna ezúttal jobban körbejárni, ami azonban csak részben sikerült. Jól tudok tájékozódni, térképem is volt, meg is terveztem az útvonalat, aztán „a sors keze betette a lábát”… Mindig tudtam éppen hol vagyok, merre szeretnék menni, de arra valamiért éppen soha nem lehetett. Róttam a köröket, s már-már „belekeveredtem, mint majom a házicérnába”, ahogy mondják, de végül megúsztam, csupán néhány helyet a régi városrészben, lent a vízparton, ki kellett hagyjak, mert egyszerűen nem tudtam odajutni.

Végre elkészült a többi kép is: https://de-fr-lu.h-apci.fotoalbum.hu
  Vikso | #193777 Üzenet | 2012-08-15 20:17:57 | Válasz a #193750. hsz-ra Előzmény #193750
Szia h.apci!

Csodaszép felvételek, bármelyiket nézem. Nagyon érdekes a kikelő lepke látványa, - gondolom az - és ahogyan a nézők számára megoldották. Gratulálok!

Más.
Milyen az a jóféle kávé amit vettél? A németek mindig megkérdezik mit hozzanak, hát mondanám. icon_biggrin.gif

Üdv!
vikso
  H.apci | #193750 Üzenet | 2012-08-15 12:03:59 |
vikso írta:
Szia h.apci!

Amint mondani szokták "kifogtad Ámerikát", viszonylag alacsony áron nagyszerű szállás, egy csodaszép környezetben, és csak hab a tortán, hogy az idő is meleg volt. Jól eltaláltad a helyszint a fotózáshoz, különlegesek, és szépek. icon_eek.gif

Üdv!
vikso

Örülök, ha tetszik... Mondtam már korábban: Semmi extra, legfeljebb érdekes vagy kellemes, netán szép. icon_wink.gif

Több alkalommal tettünk kisebb-nagyobb autós kirándulásokat Luxemburgban a táj, vagy éppen néhány város kedvéért. Bázisunkhoz (lakhelyünkhöz) legközelebb Grevenmachernél és Wasserbillignél volt átkelési lehetőség (híd) a határon. Legtöbbször az előbbit vettük igénybe.

Már itthon ráakadtam egy „Tankstation” weblapjárara ( https://www.wolterwasserbillig.de ). Ide jártam tankolni, amikor útba esett, de érdemes megnézni a shop ajánlatát is (hatalmas választék és hihetetlenül kedvező árak; be is vásároltam jobb kávékból icon_redface.gif ). A tankolást minden alkalommal egy hanuta nápolyival köszönték meg.

Nos, ugyancsak Grevenmacherben található egy lepkeház, amit csak kíváncsiságból néztünk meg, de mondhatom, nagy kár lett volna kihagyni. A levegő 28 °C, a páratartalom 80 %, ami eleinte kellemes, de a végére már izzasztó. A lepke a fő téma, de sok más is látható. A kedvencem egy röpképtelen, azaz földön szaladgáló, csibe méretű és formájú madárka lett, akinek éppen voltak csibéi, akiket tanított csipegetni. Az egész éppen olyan volt, mit a tyúk és a csibéje, csak miniben. Eszembe is jutott a mondás: „Olyan, mint a nagy csibe, csak kicsibe’”; a kiscsibe jó ha volt 3 cm-es! icon_eek.gif icon_biggrin.gif

Vikso | #193663 Üzenet | 2012-08-13 21:58:12 |
Szia h.apci!

Amint mondani szokták "kifogtad Ámerikát", viszonylag alacsony áron nagyszerű szállás, egy csodaszép környezetben, és csak hab a tortán, hogy az idő is meleg volt. Jól eltaláltad a helyszint a fotózáshoz, különlegesek, és szépek. icon_eek.gif

Üdv!
vikso
  H.apci | #193644 Üzenet | 2012-08-13 20:22:08 |
A Saar és a Mosel völgyében minden a szőlőről és a borról szól. Enyhe túlzásnak tűnhet, de pl. a Mosel luxemburgi oldalán egy kis települést egyenesen a rizling fővárosaként emlegetnek. A táj helyenként lenyűgöző, számos kis település pedig varázslatos. A német oldal különösen változatos és színes, virágok mindenütt, vendéglő vendéglő hátán, s mindegyik szinte tele vendéggel a (nekünk) húzós árak ellenére. A térségben már a rómaiak is foglalkoztak borászattal; számos emlék őrzi ottlétüket.

H.apci | #193610 Üzenet | 2012-08-13 11:23:47 | Válasz a #193608. hsz-ra Előzmény #193608
Amikor csak úgy nézegetem a térképet a neten, hogy hova is lenne jó elmenni („lőtávolban”) kicsit szétnézni, váratlan elhatározások születnek néha; így volt most is. Valamikor nagyon régen egy belga meghívás alakalmával futólag láttam valamit Luxemburgból, a Saar és a Mosel vidékéből; akkor tetszett, s ez most eszembe jutott. Elkezdtem információkat gyűjteni; találtam is elegendő látnivalót ahhoz, hogy eltöltsük ott egy bázison két hetet kirándulgatásokkal és (a törvényszerűen előforduló esős napokon) pihizéssel. A végső lökést a döntéshez az adta meg, hogy Luxemburgban jóval olcsóbb az üzemanyag (a 95-ös benzin 1,39 €/l), mint a környékén.

Kijelöltem egy súlyponti térséget a luxemburgi határ közelében, de a német oldalon, s ott kezdtem el szállást keresgélni. Így akadtam a bájos (korábban általam soha nem hallott) városkára, Saarburgra. Nem volt könnyű, de a közelében végül sikerült egy családi ház földszintjén 50 nm-es, kétszobás, étkezőkonyhás lakást találni napi bruttó 28 €-ért. Rengeteg a szálláshely, de a turista is, ezért a kedvezőbb helyeket hamar elkapkodják főszezonban. Néztem folyamatosan több helyen is az időjárás előrejelzéseket. Viszonylag szép időt, de hűvöset (reggel 6-8, nappal max. 24 fok) ígértek, így erre készültünk. Na, ez az egy, ami nem jött be; a csúcs 36 fok volt, s emiatt elhagytuk pl. Trierben a gyalogos városnézést; menekült mindenki a hűvösebb helyekre.

H.apci | #193608 Üzenet | 2012-08-13 10:21:39 | Re:
Döme írta:
h.apci,

én azért kíváncsi lennék, ha lehet, azokra az "érdekes vagy kellemes, netán szép" képekre... icon_biggrin.gif

Jó lesz az később is, most Görögország a sztár...

Na jó, egy kis előleg: https://de-fr-lu.h-apci.fotoalbum.hu
  Döme | #193606 Üzenet | 2012-08-13 09:57:17 | Válasz a #192871. hsz-ra Előzmény #192871
h.apci,

én azért kíváncsi lennék, ha lehet, azokra az "érdekes vagy kellemes, netán szép" képekre... icon_biggrin.gif
  Relax | #192910 Üzenet | 2012-08-05 13:22:05 | Válasz a #192871. hsz-ra Előzmény #192871
Szia h.apci!
Igaz, hogy nem mindig írok, de mindig olvasom az egyéb utazásaidat és gyönyörködöm a fotóidban. icon_smile.gif Ezúttal is várom az élménybeszámolód és a képeidet, biztos különleges utazásban volt részetek. icon_smile.gif
  H.apci | #192871 Üzenet | 2012-08-04 20:23:05 | Válasz a #191137. hsz-ra Előzmény #191137
Megjöttünk! Még nem egészen vagyok magamnál. icon_rolleyes.gif icon_redface.gif Később talán lesz mondandóm és mutatni valóm is. icon_razz.gif Semmi extra, legfeljebb érdekes vagy kellemes, netán szép. icon_confused.gif
  H.apci | #191137 Üzenet | 2012-07-14 13:12:36 |
h.apci írta:
Saarburg melletti bázissal készülök egy kéthetes csillagtúrára a Saar és a Mosel vidékére, hangsúlyosan Luxembourggal. Kész tervem van, de van-e valakinek valami javaslata, hogy mit nem szabad a térségben kihagyni? Minden ötletet előre is köszönök!...

Senki többet...? Senki nem járt arrafelé? icon_eek.gif Hamarosan indulunk... icon_razz.gif
  H.apci | #188603 Üzenet | 2012-06-23 20:42:53 |
h.apci írta:
... a Moosel vidékére...

Úgy látszik, megártott a tervezgetés során a francia nyelv (nagyon nem szeretem icon_rolleyes.gif ); természetesen Mosel... icon_redface.gif
  H.apci | #188581 Üzenet | 2012-06-23 19:01:03 | Re:
vikso írta:
Sárgulok icon_smile.gif, Erdélybe készülök, és örömmel icon_biggrin.gif

Ne sárgulj, az is csodaszép az összes problémája dacára, csak meg kell találni (látni) a lányeget... Kétszer is voltam ott az elmúlt években. icon_wink.gif icon_razz.gif
  Vikso | #188576 Üzenet | 2012-06-23 18:34:26 | Válasz a #188548. hsz-ra Előzmény #188548
Sárgulok icon_smile.gif, Erdélybe készülök, és örömmel icon_biggrin.gif
  H.apci | #188548 Üzenet | 2012-06-23 13:50:42 |
Saarburg melletti bázissal készülök egy kéthetes csillagtúrára a Saar és a Moosel vidékére, hangsúlyosan Luxembourggal. Kész tervem van, de van-e valakinek valami javaslata, hogy mit nem szabad a térségben kihagyni? Minden ötletet előre is köszönök!

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Világjáró
<   1 2 3 ... 5 6 7 ... 94 95 96   >

Copyright © 2003-2026 Hellasz.hu