Én tegnap értem haza busszal Nei Poriból. Tavaly is így mentünk/jöttünk, ugyanazzal az utazási irodával.
Elég kényelmetlen így az utazás, kicsi volt a hely a buszon és sok kedves ember "elfelejtette" visszahúzni a székét vagy visszadönteni az ülést, ezért a pihenõknél egy túlélõ túra volt a leszállás. A 4 óránkénti pihenõbõl 2 alkalommal lett jóval több.
Azt hiszem jövõre kocsival megyünk.
Szia!
Én vasárnap értem haza Paraliáról, de bementünk Neo Poriba is utasért. A sofõr visszafelé elfelejtett megállni az OMW kutnál, igy kb.7 óra mulva volt csak pihenõ. Kifelé 5 percenként használták a WC, mi meg szagoltunk.
Szia!
Én vasárnap értem haza Paraliáról, de bementünk Neo Poriba is utasért. A sofõr visszafelé elfelejtett megállni az OMW kutnál, igy kb.7 óra mulva volt csak pihenõ. Kifelé 5 percenként használták a WC, mi meg szagoltunk.
Nekünk csak 6 órát kellett várni a másik pihenõre, a WC-t meg lezárták a sofõrök.
Mi vasárnap tértünk haza Korfuról.
Mint már másik topikban is említettem a busz út kibirható.
Szerencsénk volt nagyon a busz nem volt tele, a legtöbben külön széken ültek így este is lehetett aludni.
bár mivel nagyon hosszú az út mi is alig álltunk meg, és max.20perc volt a pihenõ.
annyi volt a szerencse,h. a wck-nél nem álltak sokan. Pedig ugyanazokon a helyeken álltunk meg pihenõzni, mint tavalyi Paraliai nyaralásunk alkalmával.
A sofõrjeink nagyon ügyesek és gyorsak voltak.
Ráadásul elõzõ buszos útjainkkal ellentétben, ahol 2dvd filmet néztünk meg egész út alatt és ráadásul azt sofõr választotta ki és mondanom sem kell v mindenki látta v.senkinek nem tetszett.
Itt 100 film közül lehetett választani. A gyerekek is élvezték hiszen a legfrissebb filmek is +voltak( Jégkorszak, Shrek 1-2..)
Most a sofõrok ránk bízták a választás jogát és azt néztünk meg amit akartunk.
Nem bántam meg, h. busszal mentem, sõt ha következõleg m1ünk akkor is busszal fogunk menni!!!
Ha jól emlékszem 2 kisgyerek jött. Az egyiket megismertük a nyaralás során õ 8éves volt, a másik is olyasmi.
Fiatal koruk ellenére õk voltak a diktátorok a buszon, 60%-ban azt a filmet v. mesét néztük meg, amit õk akartak
Szerintem abszolút jól viselték az utat, amennyire láttam jól tudtak aludni.Persze nekik is volt "mehetnékes" idõszakuk, amikor 5óránként álltunk meg.De ezt még az idõsebbek is nehezen viselték.
Tényleg meglepõen jól viselték ezt a kimerítõ utazást, egyikük sem hisztizett.
Sziasztok, eddig én másik oldalon nézelõdtem.. Szeretnék egy-két dolgot kérdezni. Busszal megyünk 22-én Paraliára férjemmel, eleinte repülõn gondolkodtunk mert idõközben babát várunk. De anyagiak sokat számítanak, és mégis vállalkozunk buszra. Szeretném tudni tõletek, a busz melyik ülései elõnytelenek és kedvezõbbek. Hallottam, hogy az ajtó közelébe érdemes, hogy lerohanjunk WC-zni; de azért csak el lehet mennem a buszon is állapotomra tekintettel. Mennyire gyakori hogy a sofõrök lezárják a WCt?!? Én biztos kiverem a hepajt,hogy elmehessek, nem bírok 4 órát ki! Másik kérdésem, hogy mindig lehet filmet nézni? DVD lejátszó mindegyik buszon van? A busz hátulja miért kénylmetlen? Köszi elõre a válaszokat, Anita
A buszos utazásokon rendszerint nem Te döntöd el, h. hova akarsz ülni, hanem elõre felosztják a helyeket az utasok között.
Nekünk idén szerencsénk volt, mert el tudtuk intézni, h. leghátra az 5-ös ülésekhez üljünk ketten. A legtöbben nem szeretik ezt a helyet, mert itt a legnagyobb a busz kiléngése és eléggé ráz is a busz. Mondjuk én ezt annyira nem vettem észre, másokat hallottam anno panaszkodni,h. milyen rossz leghátul ülni.
A wc-t még nem zárták el eddig elõlünk(3 buszos utazáson vettem eddig részt), persze nem örülnek ha használják a wc-t, de én még nem hallottam, h. akárkinek is szóltak volna ezért a sofõrök.
A pihenõk sajnos nagyrészt azzal telnek, h.sorban kell állni a wc-nél.
Ahol a pihenõket szokták tartani, rendszerint több busz áll meg és a nõi wc-k elõtt hatalmas sor szokott kígyózni, tényleg érdemes iparkodni és minél elõbb leszállni a buszról
Amikor én utaztam akkor mindig tettek be dvd-t a sofõrök.De ha viszel vmilyen filmet, szerintem azt is lejátszák.jobban jársz vele
Szerintem már mind1ik buszon van dvd lejátszó, ami ilyen hosszú utat tesz meg!
Üdv: Estella
Tényleg igaz, hogy lehetõleg ajtó közelébe érdemes ülni, a nõi mosdónál lévõ sorbanállás miatt. Igyekezni kell minél hamarabb leszállni. Van olyan iroda ahol kiválaszthatod az ülõhelyet felár nélkül, de van ahol fizetni kell érte. Egyébként õk osztják be az ülõhelyeket. A foglalásnál kérdezz rá az irodában.
A sofõrök meg szokták kérni az utasokat, hogy lehetõleg ne használják a WC-t csak végszükség esetén, mert ugye a tartály nem túl nagy, és különben is, Te sem szagolnád szívesen az "illatát".
Én 2003-ban voltam ugyan utoljára buszos nyaraláson, de akkor nem DVD, hanem videó volt a buszokon. A sofõröktõl függ, hogy lejátsza-e ha viszel kazettát. Nálam 2-szer volt rá példa. Sötétedéskor kezdenek el általában vetíteni, és 2 filmet játszanak le.
Én teljesen hátul még sosem ültem, de úgy tudom, hogy ott jobban ráz a busz.
Sok sikert a babához, és kényelmes utat kívánok, valamint nagyon kellemes nyaralást.
Szia Anita! Szerintem, ha nincs gondod a babával, nyugodtan választhatod a buszos utazást! Egyik rokonom is pár hetes terhesen volt idén Tolóban busszal, és semmi gondja nem volt hál' istennek! Bár biztos jobban félt, mint egyébként, de emiatt szerintem egy problémamentes terhességnél nem lehet gond!
Amit nem ajánlok neked, hogy az emeleten pl. az elsõ ülésre ülj, mert ott annyira kicsi a hely a lábnak, (tavaly ott ültem), hogy rettentõ kényelmetlen. És késõbb is tudsz leszállni a pihenõhelyeknél, ahogy már írták itt többen is!
Egyszer Korfura utaztunk úgy, hogy kértük a lenti, négyüléses helyet (akkor viszont négyen is voltunk), de szerintem Te is kérheted, attól, hogy ketten lesztek. Bár nem biztos, hogy olyan lesz a busz!?
Ha igen, akkor az elég kényelmes, tágas ülés!
A többit már mind megírták elõttem. Én is kívánok neked nagyon jó, kellemes pihenést és szép idõt Görögországhoz! A babához pedig sok sikert, és sok örömet!
Mi megunhatatlanul Görögo.ba járunk nyarant,busszal.Saját tapasztalat és vélemény,de az a pár óra,simán kibírható,hisz megáll a busz 3-4 óránként,végig autópálya van,hát kell ennél több?most legutóbb Debrecenbõl délben indult a buszunk,s reggel 3/48kor már Vrasnán voltunk.Mint a mesében.délután buszos nézelõdés,szundi a fejpárnán(ajánljuk mindenkinek)s mire jön a reggel,már a csodaszép Görög tenger partján ebredünk:)Görögország egyenlõ: csodaország immár 9 éve járunk oda,és nem tudjuk megunni,mert csodás Világ az a Görög Világ
Kérdezném tõled,hogy melyik volt az az iroda,amelyikkel mentetek,mert nekem is elég szerencsétlen tapasztalataim vannak a buszon való filmnézéssel...Sajnos legtöbbször 5-6 éves filmeket nézünk,azt se spkat,pedig,aki nem tud aludni/ ÉN UGYAN REMEKÜL TUDOK,DE A CSALÁDOM NEM/annak ez nagyon fontos.