Thassos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Az Égei-tenger szigetei
<   1 2 3 ... 50 51 52 ... 391 392 393   >
Üzenet
  Zsany1 | #71078 Üzenet | 2008-07-11 21:34:34 |
"Hajókirándulás (Szerda ind. 8:35, érk. 17:00)
Limenas ókikötõjébõl elhajózás a közeli szép öblökbe,- márványkikötõ, márványbánya, Limenas óvárosa. Fürdés, horgászás, könnyûbúvárkodás, flekkenezés. A hajó neve: Viktória. Van zárt és napozó területe. A reggeli: péksütemény, kávé és üdítõ. Az ebéd: mix grill, tzatziki, görögsaláta és üdítõ. A bárjában kávé, üdítõ és italok kérése bolti áron lehetséges. A hajóval 16 órakor kötünk ki a kikötõben. A hajóutakra mindig érdemes a sirályok etetésére madárlátta kenyeret és fényképezõgépet hozni.
Felnõtt ár 33€ Gyerek 22€"
Mi így kaptuk meg a progaramot, szerintem nem megy körbe.
  Mandzsi | #71137 Üzenet | 2008-07-12 18:52:29 |
Köszi Zsany, ez valóban nem szigetkerülõs verzió. Kár.
  Mamin | #71208 Üzenet | 2008-07-13 16:33:04 |
Sziasztok!

Ma reggel érkeztünk meg Thassosról, Skala Potamiában laktunk mi is, az Apollon Travellal utaztunk és a Liolios volt az apartmanunk. Négy napra autót béreltünk, egy napot hajóztunk, de nem a szervezett programmal, hanem "egyénileg". Tervezem, hogy részletesen leírom az élményeinket, csak most gyorsan bejelentkeztem, hogy az éppen indulóknak tudjak válaszolni, ha van kérdésük. Autót a Potosnál béreltünk, egy nagyon kedves angol származású hölgynél. Suzuki Atos, dupla biztosítással, 4 napra 97 euró volt. Az egyik apartmantársunk 5 napra bérelt kismotort, így 9 eurót fizetett egy napra, biztosítással. Thassos az egyik, (ha nem a legszebb) sziget, ahol valaha jártunk. Biztosan visszamegyünk még egyszer. Irígylem a mostanában utazókat :)
Kérdezzetek, igyekszem hamar válaszolni.
Üdv, Mamin
  Prisoft | #71249 Üzenet | 2008-07-13 22:15:51 | Válasz a #71208. hsz-ra Előzmény #71208
Szia! Mindenre kíváncsiak vagyunk! icon_smile.gif
Oda-visszaút ha kocsival mentetek, az apartmanról, a szigetrõl, a strandokról, stb...
  Mavrodaphne | #71251 Üzenet | 2008-07-13 22:33:30 | Válasz a #70653. hsz-ra Előzmény #70653
Szia Mandzsi!

Találkozni fogunk a Maria Apartmanban, mi 9.-én indulunk és 23.-áig leszünk ott.

Üdv: Babi és Walton.
  Szicilia | #71279 Üzenet | 2008-07-14 08:18:52 |
Szia Kelike!
9-én válaszoltam, megkaptad?
  Mamin | #71290 Üzenet | 2008-07-14 09:15:49 | Válasz a #71249. hsz-ra Előzmény #71249
SZia!

Busszal mentünk, délben indultunk Pestrõl és másnap görög idõ szerint 9-kor szálltunk fel a kompra Keramotinál. (Vigyetek madárlátta kenyeret, a kompról nagyon sok sirályt lehet etetni:) )Egyetlen nagyobb csúszásunk volt, 1 órát álltunk Szerbiában, egy szerencsétlenül járt kamion miatt. A határokon kb. 20 perc alatt átcsúsztunk. Az Apollon Travel busztársasága a RomCar, nagyon megbízhatónak látszódtak a buszok és a sofõrök is. Nem is csalódtunk bennük. 4 óránként álltunk meg, 20-30 percre. Visszafelé is délben indultunk, reggel (itthoni idõ szerint) 8-kor voltunk Pesten. A komp félóránként indul, nem kell rá sokat várni. De a sofõrök igyekeztek úgy igazítani, hogy nekünk semennyit sem kellett. A buszon jól jön a takaró, vagy tréningruha éjszakára a légkondi miatt. Miután last minute utunk volt, nem választhattam az apartmanok közül. A Lioliosról : nagyon pozitív, hogy 2 percre van a homokos parttól. Bár ingyen van a klíma, elhelyezkedése miatt olyan jó a hõmérséklet a szobában, hogy nekünk egyszer sem kellett a klímát bekapcsolnunk. Átlagos a berendezése, tiszta. Törülközõt, szappant, mosogatószert, szivacsot, wc papírt adnak, papír kéztörlõt is. Alapedénykészlet van, de konzervnyitó dugóhúzó nincs. Tésztaszûrõ, sajtreszelõ viszont igen. A házigazda és a felesége elméletileg csak görögül beszél, de nagyon jól megértetik magukat mégis. Hûtött üdítõvel fogadják az érkezõket. Kedvesek, barátságosak, nem laknak ott az apartmanban. A hátránya lehet a Lioliosnak, hogy a teraszai nem szeparáltak egymástól. Van elválasztó korlát, (majd teszek fel képeket, ha sikerül), de ez átlátszó. Nekünk mégsem volt zavaró, mert nagyon jól összebarátkoztunk az apartmantársainkkal és kifejezetten örültünk, ha "összefutottunk" velük a teraszon.
A partokról: Thassos kicsi sziget, nagyon sokféle parttal. Mi a sziklást kedveljük inkább, ezért Potos felé indultunk elõször kirándulni. Potostól Limenaszig, a fölsõ csücsköt bejárva sok ilyet találni. Skala Potamiában homokos a part, közel a Golden beach, amely szintén az. Többek között emiatt is nagyon szerettük a szigetet. Kicsi, jól bejárható helyen sokféle természeti, építészeti látnivaló, kedves emberek, olykor néptelen partok ,
csöndes görög falvak, igazi életörömmel mulató görög emberek...(utolsó este sikerült egy spontán görög estben résztvennünk, még táncoltunk is a helyiekkel...)
Ha a gyerkõceim hagynak, igyekszem hamar megírni a beszámolót. Addig is kérdezz bátran.
Szia Mamin
  Mandzsi | #71501 Üzenet | 2008-07-15 11:36:13 | Válasz a #71251. hsz-ra Előzmény #71251
Szia Mavrodaphne!
Hát akkor tényleg tuti találkozunk, már nem is olyan sokára...icon_smile.gif
Eredetileg mi is 9-tõl szerettünk volna menni, de amikor foglaltam az utat (márc. közepén) már nem volt hely a 9-i hétre, mert állítólag egy nagy csoport minden helyet lefoglalt. Ti mikor foglaltátok le a nyaralást?
Miket terveztek?
  Mandzsi | #71502 Üzenet | 2008-07-15 11:37:29 | Válasz a #71208. hsz-ra Előzmény #71208
Szia Mamin,
A hajózásról írnál egy kicsit lszi? Hol fizettétek be, milyen volt a program, merre hajóztatok, stb.
Köszi,
Mandzsi
  Mamin | #71519 Üzenet | 2008-07-15 12:51:22 | Válasz a #71502. hsz-ra Előzmény #71502
Szia Mandzsi!

Hajókirándulásra nem az idegenvezetõnél fizettünk be. Skala Potamiában a tengerparti sétány vége felé bal oldalon az ENIRA Supermarketben vettünk jegyet, fejenként 30 euróért. A hajó és a "cég" neve : ZEUS. A tervezett útvonal egy szigetkör volt. Golden Beach-rõl indulva, érintve a Paradise Beach-et, Aliki-t az ókori márványbányával, Skala Rachonit, majd vissza Limenasz és Skala Potamia. Mi ehhez az utitervhez igazítottuk a négy nap autós kirándulásait, szinte minden egyebet megnéztünk ezeken kívül, sok partszakaszon fürödtünk, kirándultunk a hegyekben, sétáltunk a falvakban, s azt gondoltuk, hogy az ötödik napon a hajókirándulással kiegészítjük mindezt. Sajnos nem így alakult, mert a széljárás, szélerõsség miatt a kapitány visszafordult, ki sem kötött Paradise Beachnél. Limenasz felé mentünk vissza, csendesebb vizekre. Nem értettük elõször, mert nem mondtak semmit, de azután érdeklõdtünk, s elmagyarázták a helyzetet. Szomorúak voltunk, mert Limenasz környéki partokon már jártunk, de azután nagyon örültünk, mert olyan élményben volt részünk, ami sokadszori hajózás után sem volt még: delfinek csatlakoztak hozzánk. Nagy tanulság számomra, hogy nem érdemes a fényképezõgéppel "szerencsétlenkedni" hiszen nagyon hamar képesek eltûnni ezek a játékos állatkák, jobb, ha csak bámuljuk õket, amíg közel vannak. Igaz, csak fél percig úsztak mellettünk kb. kiugrálva olykor, de olyan nagy örömöt okoztak ezzel, hogy máris hálásak voltunk az utirány megváltoztatásáért...:) Kikötöttünk egy "noname" helyen a part közelében, itt a legtöbben horgásztak (minden hajókiránduláson program ez), mi megkértük a kapítányt és a motorcsónakkal odébbvittek minket, úszhattunk. Fehér tüskés sünöket láttunk, sokféle halat, végül ennek is örültünk. Azután a Limenaszhoz közeli márványkikötõ strandján álltunk meg, ott a többiek kimentek a partra, mi tovább bámészkodtunk a víz alatt. Ezen a részen karamell színû a homok, a márvány miatt.
Ebédre sült hús volt, krumplival, rizzsel, görögsalátával, a kapitány sütötte, ízlett. Magyarok csak mi voltunk a hajón, németek, angolok, bulgárok voltak fõleg. Ebbõl adódóan magyar nyelvû idegenvezetés sem volt, de mi nem bántuk, mert ismertük annyira már a szigetet, hogy tudtuk, merre járunk.
Reggel 9,30-ra taxival jöttek értünk a Lioliosba, kivittek a Golden Beach kikötõjébe, innen indult a hajó. Délután fél ötkor érkeztünk vissza, taxival vittek megint az apartmanunkhoz. Ha nem lett volna nagy szél, kiraktak volna állítólag Skala Potamia kikötõjénél, de ez nem sikerült végül.
Élveztük a kirándulást, ha nem is úgy alakult, ahogyan terveztük. A sirályokat is etettük az egyik megállónál, elég csak egy kenyeret elhajítani, s máris odagyûlnek csapatostul. Nagy élmény volt ez is.
Ennyi jutott eszembe, ha még van kérdésed, írj. Ti mikor mentek Thassosra?

Üdv,
Mamin
  Mandzsi | #71553 Üzenet | 2008-07-15 15:13:48 | Válasz a #71519. hsz-ra Előzmény #71519
Köszi szépen a részletes leírást, nagyon hasznos infókat adtál!
Mi aug 15-én indulunk, 2 hetet leszünk Thassos-on.
  Mamin | #71650 Üzenet | 2008-07-15 23:35:46 | Válasz a #71553. hsz-ra Előzmény #71553
Szívesen! Örülök, ha tudtam segíteni. Én is sok segítséget kaptam már innen. Két hét jobb lesz sokkal, mint nekünk volt az egy. Ugyan kicsi sziget, de olyan szép látnivalókkal, annyi élménnyel, hogy egy hét kevés rá.
Kérdezz még nyugodtan, szívesen válaszolok.
  Prisoft | #71679 Üzenet | 2008-07-16 09:07:09 | Re:
mamin írta:
... kedves emberek, olykor néptelen partok ,
csöndes görög falvak, igazi életörömmel mulató görög emberek...

Na erre vágyom én!
Köszi a sok infót mamin, írjad a részletes beszámolót! icon_smile.gif
  Mamin | #71684 Üzenet | 2008-07-16 09:25:10 | Válasz a #71679. hsz-ra Előzmény #71679
Szia!
Igazából készültem erre, hogy amit lehet továbbadok itt a fórumon. Régóta olvasgatok, olykor írok is, de már furdalt a lélek, hogy többet kaptam, mint amit adtam, így nagyon itt az ideje egy beszámolónak, úgy éreztem. Írom is, csak lassan készül, mert a munka+ a gyerkõcök nem hagyják, hogy csak ezzel foglalkozzam, pedig nagyon jól esik mindenre visszagondolni! S mivel sokfelé jártunk, nem lehet nagyon röviden elintézni. Viszont ha szombatig nem fejezem be, akkor csúszik egy hetet, mert most az egész család lemegy Balatonra hét éjszakára. De igyekszem addig befejezni, legfeljebb a képeket majd utána töltöm fel.
Egyébként én is azért szerettem nagyon ezt a szigetet, mert több olyan élményt nyújtott egyszerre, amiért szeretünk Görögországba járni.
Mamin
  Kvalcsi | #71731 Üzenet | 2008-07-16 11:48:15 |
Thasszosz sziget fõvárosának, Limenasnak utcáin.

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Az Égei-tenger szigetei
<   1 2 3 ... 50 51 52 ... 391 392 393   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu