Legjobb ételek - italok
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Általános tapasztalatok
<   1 2 3 ... 50 51 52 ... 139 140 141   >
Üzenet
  Andra | #14420 Üzenet | 2006-08-23 08:42:53 |
Csutek írta:
Andra!

Menj vissza a két oldalt. Ott leírtam ahogyan én készítem a muszakát. Kyra ki is próbálta.


Szia Csutek!

Megnéztem a receptedet és örömmel láttam, hogy tiédben is szerepel krumpli. icon_lol.gif Szerintem mi ezt a fajtát ettük. Meg is fogom csinálni. Bár biztosan nem bárányból.
Azt had kérdezzem már meg, hogy milyen bor kell bele? Vörös bor? Édes, száraz? Vagy mindegy?
És hogy ez kb. mekkora adag, mert nekem is elég nagyüzemben kell fõzni a kamasz gyerkõcöm miatt. icon_lol.gif
  Kyra | #14421 Üzenet | 2006-08-23 08:42:53 |
Helló Andra!

A Csutek-féle muszakát elkészítettem. Isteni finom volt. icon_smile.gif
  Andra | #14422 Üzenet | 2006-08-23 08:44:17 |
Szia Kyra!

De jóóó!!!! Akkor ennek én is nekifogok.
Te bárányhúsból csináltad?
Ha röfi húsból csinálom úgy is jó lesz, ugye?
  Kyra | #14423 Üzenet | 2006-08-23 08:47:45 |
Én röfibõl csináltam mert a családom nem szereti a bárányhúst. Így is finom lett. icon_smile.gif
  Andra | #14424 Üzenet | 2006-08-23 08:48:52 |
Amúgy abban az étteremben, ahova beültünk elõszõr muszakát enni és odajött hozzánk az a magyar hölgy, õ azt mondta, hogy nagyon pampucos étel a muszaka, egy fél nap, mire megcsinálják.
Létezik?
  Andra | #14430 Üzenet | 2006-08-23 09:04:20 |
Kyra!

Én is ezért csinálnám röfibõl, mert mi sem esszük a bárányhúst.
Ha sikerül megcsinálnom, gyanítom, hogy gyakran fogunk muszakát enni. icon_lol.gif
  Csutek | #14433 Üzenet | 2006-08-23 09:12:02 |
Hol is kezdjem?
Biztosan sokan megszólnak majd ezért, de olyan bort teszek bele, ami éppen itthon van. Vörös húsokhoz vörös vagy rose illik. Édeset nem ajánlom, inkább száraz vagy félszáraz legyen.
Közel sincs fél nap mire elkészítem.
Csak az arányokat írtam le, rajtad áll, hogy mekkora adagot készítessz. Én kb a dupláját készítem, mert a fiam már nem kamasz, a lányom szeret enni, méreteikkel együtt nõ az étvágyuk. A férjecském pedig helyettem is eszik. icon_lol.gif icon_lol.gif
  Csutek | #14434 Üzenet | 2006-08-23 09:14:06 |
HJudit írta:
Csutek!
Nem igazán értettem, milyen kagylófazékról kérdezõsködsz itten... icon_eek.gif Pláne, hogy minek kéne a fazék mérete, nem mindegy?... Aztán gyorsan visszaolvastam, még mindíg nem stimmelt. icon_cry.gif De már látom, én vagyok túl fáradt.... szóval nem kagylófazék, ami érett, hanem kagyló, ami "fazékérett" vagyis fõzhetõ már, igaz?? icon_lol.gif icon_lol.gif

Természetesen. icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif
  Csutek | #14435 Üzenet | 2006-08-23 09:18:37 |
Elfelejtettem leírni, hogy a muszaka jó: marhából, sertésbõ, birkából, bárányból és ezek keverékébõl is. Rátok van bízva. Én azért csinálom bárányból, mert ha már nevelgetjük õket, fogyasszuk is. Ráadásul így a család is elfogyasztja szegény párát. icon_wink.gif
  Andra | #14450 Üzenet | 2006-08-23 10:23:34 |
Még egy kérdés.
A krumplit megfõzöd, vagy nyersen teszed bele?
  Csutek | #14485 Üzenet | 2006-08-23 11:54:39 |
Andra írta:
Még egy kérdés.
A krumplit megfõzöd, vagy nyersen teszed bele?

Sütöm!!!!!!!!!!!!!
  Andra | #14498 Üzenet | 2006-08-23 12:42:02 |
Lehet, hogy túl szõke vagyok, de mikor sütöd? Akkor, mikor a padlizsánt, vagy mikor a végén az egészet beteszed sülni?
Bocsi, ha nagyon értetlen vagyok... icon_lol.gif icon_lol.gif
  Csutek | #14499 Üzenet | 2006-08-23 12:45:14 |
Andra írta:
Lehet, hogy túl szõke vagyok, de mikor sütöd? Akkor, mikor a padlizsánt, vagy mikor a végén az egészet beteszed sülni?
Bocsi, ha nagyon értetlen vagyok... icon_lol.gif icon_lol.gif

Is-is icon_exclaim.gif icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif
  Rekuc | #14555 Üzenet | 2006-08-23 20:38:17 |
Néztem a Görög népek, g. ízek mûsort azon a bizonyos csatornán, és kijegyzeteltem a recepteket!! icon_smile.gif
Leírom ide, akinek megtetszik készítse el! icon_smile.gif
krétai sertéshús: Megpirítok koriandert, köményt, megrázom, majd lehúzom a lángról. Ezután mehet a mozsárba.
A kakukkfüvet, borókabogyót, oregánót összetöröm.
A felszeletelt, megsózott, megsütött padlizsán és a hús serpenyõbe kerül. A fûszereket belemasszírozom (kézzel) a húsba. (illatos lesz icon_smile.gif ) Ezután a hámozott, feldarabolt krumplit is belerakom a tálba. A tálba még hámozott egész paradicsom is kerül, a pari tetejét megcukrozom. Ezután jön a fokhagyma, babérlevél szintén a tálba. Majd az egészet meglocsolom olívaolajjal és citromlét öntök rá. Sót és õrölt borsot mindenhová szórok egyenletesen. A tálat végül lefedjük alufóliával és betoljuk a kemencébe. 1 óra alatt kész lesz. (sütõben 40,50perc).
  Rekuc | #14556 Üzenet | 2006-08-23 20:42:28 |
Rhodos:
Korianderes sertésragu: olívaolajban megpirítok 1kg felkockázott húst. Összetöröm a koriandert, beleszórom a húsba. Nagy pohár vörösbort öntök bele, majd megsózom, borsozom. Görög joghurttal tálaljuk. Ehhez eszik a rhodosiak a törtbúza köretet: pirított hagymához 4pohár víz, 2pohár búza jón. Amint dagadni kezzd konyharuhával lefedem..
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Általános tapasztalatok
<   1 2 3 ... 50 51 52 ... 139 140 141   >


Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu