Szia Cilla!
köszönöm a infót sokat segitettél.De amit a multkor irtál az árakról azt sehol nem találtam és senki nem tud igazából válaszokni.
mégegyszer kösz!i
Tavaly mi fakultatív kirándulás keretében voltunk a Veria-Naoussza-Edessa útvonalon. Megéri, fõleg az Edessai vízesések
Pár képet találasz a fotóalbumban az áltlam készített képek közt
A távolság Nei Pori és Platamon között kb. 4 km, sétának kellemes
Egy kis pontosítás cilla hozzászólásához, most már csak Nei Poriban van vasutállomás, mert aPlatamonasit megszüntették. A buszjegy ára tavaly 1-1,4 euro. Nei Poriból Platamonasba és vissza jár egy elektromos kisvonat, olyan városnézõ fajta. A jegy, egy útra, azt hiszem 5 euró.
Szia Katka!
Mi legtöbbször átporoszkáltunk egyikbõl a másikba (össze vannak épülve), ez kb 20-25 ? perc nézelõdve, a tengerparton rövidebb, de fárasztóbb a homokban menni, mi inkább az úton mentünk át. Nem tudom a mostani buszjegyárakat, de szerintem a távolságból kiindulva 1 euro körül van, ja és már Nei Poriban is van vasútállomás, a vonat még olcsóbb, mint a busz. De ha elég kalandvágyóak vagytok, el lehet menni vonattal Thessalonikibe vagy Athénba is (persze még sokfelé). És a várba is többször felmentünk gyalog, jó nagy séta, de megéri, gyönyörû a kilátás.
Petros!!
Nagyon szépen köszönöm a választ ,most meg nézhetem a térképet hogy mit hol találok meg...Katarinibe voltam és nekem is tetszik a kis városkába az a parkocska,de ez már van vagy 8 éve is hogy ott jártam.
Akkor Platamonast biztos nem fogom kihagyni és azt is olvastam hogy ott nagyon finom a fagyi.. Remélem mindent megtalálok amit írtál nekem
Kb ugyan azt "érdemes" megnézni, mintha Parálián szállnál meg.
Platamonast mindenképp nézzétek meg, az csak egy "köpés", na meg az Olympos is... És ha már ott jártok ne csak Litohoro-t, de Dion-t is érdemes megnézni! A paltamonaszi vár elég korán bezár, erre figyeljetek!!!
Aztán a Meteorák (az Nei Poritól már valamicskével közelebb van, mint Paráliától ) északabbra Thesszaloniki, Edessza - útközben Veriában álljatok meg, ha tehetitek, nagyon aranyos város! És útba esik Naoussza, ott egy botaniks park van tóval, folyóval, rengeteg növénnyel…
Illetve visszafele Pellát is ejtsétek útba, ahol Nagy Sándor született. Itt ne csak a fõút melletti ókori köveket és múzeumokat nézzétek meg, hanem menjetek fel a faluba (kb 100-200 méter a fõúttól ) az is egy tündéri kis település és a fõtéren van egy Nagy Sándor lovas szobor. Nem akkora, mint Szalonikiben, de szép! Katerinit (én imádom a város közepén lévõ parkot! Nappal sem memmi, de éjszaka... :wink se hagyjátok ki, szép kis görög város!
Köszönöm a segitséget!Azt akarom kérdezi hogy milyen messze vannak egymástol az üdülö "faluk"?Ezek gyalog mennyi idõt vessznek igénybe vagy azért a távolság miatt ajánlott a busz?És buszozás milyen árba van?
Köszi hogy segitesz megismerni ezt a helyet.
Szia Katka!
Platamonas nekünk is nagyon tetszett, fantasztikus hangulata van. Elõször csak Nei Poriból jártunk át, de annyira tetszett, hogy vissza kellett oda menni nyaralni. Platamonast nem a strandjaiért szeretik, kavicsos (igaz a legszebb kavicsok Görögországban ), és sünik is vannak szépszámmal, érdemes vizicipõt használni. Mi a kemping elé jártunk fürödni (a parton Nei Pori felé), de ha Ti is a Michaelis-Magdába mentek, akkor ahhoz kicsit sétálni kell. Ha strandmániások vagytok, akkor érdemes busszal átmenni Nei Poriba, szerintem az a szárazföld egyik legjobb partja. Platamonas viszont sokkal szebb és hangulatosabb, hiszen az eredeti halászfalu, míg Nei Pori egy aránylag új üdülõtelep. Számunkra örök dilemma marad, hogy igazából melyikben jobb nyaralni. Mindkettõrõl nagyon szép emlékeink vannak.
Az árakról sokat olvashatsz az arra vonatkozó topikban, keresd meg! Platamonasra jellemzõek a görög szárazföldi árak, szóval nem drága hely.
Ha van még kérdésed, szívesen válaszolok ha tudok!
Én most készülök Platamonasba a Sütõ toursal.Örülök hogy végre találtam egy olyan oldalt ahol ilyen sok mindent megtudok errõl a helyrõl.Köszönhetõen neked!
Nem tudom hogy tudnál-e nekem még segiteni abban hogy körülbelül milyen árak vannak (pl.kaja,pia,különbözõ programok stb.)?Milyen a tenger part homokos, kavicsos,gyorsan mélyül vagy sem?Szóval ilyenekre még kiváncsi lennék.
Mert igazság szerint még nem voltam önellátós nyaraláson és jó lenne megtudni milyen árak vannak hogy az ember tudja mihez tartani magát.
Szóval ha nem nagy kérés írnál ezekrõl pár sort?
Ha igen akkor elõre is köszönöm!
Köszönöm a dicséretet
Annyi sok szép hely van Görögországon belül, hogy egy élet is kevés lenne mindet körbejárni, fõleg ha az ember csak évente egyszer tud elmenni nyaralni.
Mindenesetre Platamonas, már amennyire tudta megõrizte a falusiasabb jellegét. Nyilván azért az esti korzózáskor nagy a tömeg, de ez éjfél után fokozatosan köddé válik és néhány sétálgató és részeges fiatalt leszámítva nagy rendbontás nincsen.
Remélem egyre többen szemeztek majd Platamonassal, és ami még ennél is fontosabb, ha valaki ténylegesen célpontként tûzi ki ezt a helyet, szívbõl remélem, hogy a nyaralás végén úgy érzi majd, hogy jól választott
Estella! Nekem is tetszik, ahogy leírtad az élményeidet, ha van még, akkor folytasd légy szives!
Platamonason mi egyszer végigautóztunk, és nagyon hangulatosnak találtuk, de sajnos még nem nyaraltunk ott.
Mi szeretjük az ilyen nyugisabb helyeket, amilyennek Platamonast is írod, remélem egyszer még nyaralok majd ott!?
Köszönöm szépen a kedves soraid. Iagzából célom is, hogy tájékoztassam az embereket Platamonról, mert míg nem ismerik annyira, nem sok emberrõl hallottak róla, nem biztos, hogy belevágnak vagy ezt a helyet választják úti céljukként.
Mi mertünk, és azt hiszem sokat nyertünk