Sziasztok!
Örülök nagyon, hogy mindenki szép élményekkel tért haza!
AniFeri leírnád nekem a Skiathos-i hajóutat? Hány helyen áll meg a hajó?
Várom a beszámolókat én is.
Az autó bérlésről tudtok mondani árat?
Sajnos autóbérlésről nem tudok mondani semmit, mi csak biciklit béreltünk 6 órára 2 bicikli 8 € volt.
A Skiathosról csak annyit, hogy sok kis 2 órából jött össze egy teljes napos program. 6:30-kor volt a találkozó, kicsit később elindultunk busszal a kikötőbe (közte volt egy 20 perces pihenő is Larisszában), 9-kor érkeztünk Achillioba, a kikötőbe és rögtön indultunk a hajóval. Elvileg az is 2 órás út lett volna, de szerintünk volt az 3 is, egy kis szembeszél miatt. A hajó egész nagy volt, olyan kis otthonossá vált már egy fél óra után. Útközben Metaxa parti volt a fenti részen, ami abból állt, hogy a hangulatfelelős megtáncoltatta az utasokat. Közben a hajót nagyon sok sirály követte, akiket kézből tudtunk etetni. 11 körül megérkeztünk Skiathos városba és itt kaptunk 2 órás szabadprogramot (gyönyörű a város). 13-kor továbbmentünk a hajóval és egy 20 perces út után elértük a Koukounaries partot és itt szintén 2 óránk volt fürdeni. Mi nem fürödtünk, hanem lepakoltunk és sétálgattunk meg fényképeztünk a parton. Gyönyörű itt a homok, mintha arany porokkal szórták volna tele a sötétebb barna homokot.
Aztán elindultunk vissza: 2 óra hajóút (most Ouzó-partival ) és 2 órás buszút. Kb. fél 10-kor értünk haza.
Kedves kovácsgyula!
Olvastam ,hogy még majd írsz beszámolót a nyaralásról. Írnál pár sort az éttermi árakról. Bár mi Platamonba megyünk de gondolom ott sem rágábbak az éttermek. Előre is köszi
Szia "monika137" és persze mindenki aki a fórumot olvassa. A képek már a számító gépemen vannak nem tudom sikerül-e feltennem őket?
Tehát kezdeném az elején: reggel 8.35-kor indult a busz Győr vasút állomásról, Komárom-Tatabánya felszállók után Budapest hősök tere, indulás déli 12-órakor, Kecskemét- Szeged felszállók után nagy pihenő Röszke nagybani virágpiac. A határokon minden zökkenő nélkül át mentünk ámbár Macedóniában kérték akinél az útlevél van azt adja mert akkor gyorsabb az átkelés, mert a személyiből mire be pötyögik az adataid az sokkal több időt vesz igénybe, TEHÁT LEHET MENNI SZEMÉLYI IGAZOLVÁNNYAL....Magyar idő szerint reggel 7.15-kor a buszunk megállt a KALIOPE apartman előtt. {egyébként nagyon korrektül intézték most a takarítást} a fenti"lakosztály"-okkal kezdik és a megbeszélés után már 11.00-körül el is foglalhattam és foglalhattuk a felső szinteket. Abból volt egy kis zúgolódás, nem a részemről, hogy a fiatalokat az alsó szintre az idősebbeket meg a felső szinten helyezték el, de azért voltak olyan kedves fiatalok akik átadták a lenti helyüket. Az árak: Gyros pitában-2-2.20euró-
Tányéros{Porcijo} 5.70
tengergyümölcsei,rák, kagyló, polip,kishalak, tintahal:7.50
A magyaros ételek, rántott szelet, roston sült hús,{sertés, csirke,bárány:6-8-euró között.
Frappe vendéglőben Tománál 2-euró
A tengerparton ha elfoglalsz egy napernyőt és két nyugágyat akkor 3-euró
de kérhetsz mást is sör, koktél--3-euró
Én koktélt fogyasztottam természetesen alkohol nélkül {meg próbálom betenni az albumba} nem tudom sikerül-e?
Mythos sör Tománál 0.5-liter természetesen mélyhűtött pohárban 2.5-euró.
Ági a pincér lány, magyar keressétek bizalommal és mondjátok meg neki nem tettem fel róla a képet a netre.
Béreltem mocit 12-órára 18-euró helyett 16-ért. minél több időre bérled arányosan csökken a bérleti díj.
TOVÁBB:
a gyümölcsök nagyon drágák voltak még, de már az utolsó előtti napon mélyrepülésbe kezdtek.
görögdinnye:0.99-centről 0.8-ra esett.
őszibarack: 3.50-5-euróról: 1-1.5-re esett.
sárgadinnye az 2-euró körül
kenyér a péknél {friss meleg} 0.7-cent ez évek óta nem változott.
péksütemények 0.5-től 1.5- euróig.-nagyon finomak.
Fakultatívok az előttem szólók már közölték.
Aki hamarosan indulnak jó készülődést és esetleg ha valamire kiváncsiak kérdezzenek ha tudunk válaszolunk.
Nagyon szépen köszönjük a friss infókat. Tetszenek az árak, megmondom őszintén én kicsit többre számítottam.
Sikerült kellemes csálódást okoznod. Szurkolok, hogy sikerüljön felrakni a képeket. Már nagyon várom.
Nagyon szépen köszönjük a friss infókat. Tetszenek az árak, megmondom őszintén én kicsit többre számítottam.
Sikerült kellemes csálódást okoznod. Szurkolok, hogy sikerüljön felrakni a képeket. Már nagyon várom.
Üdv:Ági.
SOS...Segítsetek egy kicsit hogyan kezdjem felrakni a fotókat, egyszerűek de nekem tetszenek, a napi "életből" merítettem. SOS...
Van fotóm a tenger partról koktélozás közben. Útban Poroi felé, látkép Nei Poriról. PORI-t nem találtam mert nincs pori és Poroi nem azonos személyesen meg győződtem róla van kép is. Érdemes felmenni Poroi-ba és az úton megállni, gyönyörű látképek tárulnak eléd. Ha tehetitek ne ebédeljetek és fent Poroi-ban az étterem teraszáról ebéd közben nézheted a gyönyörű panorámát. Én személy szerint úgy jártam, hogy jól be ebédeltem és fent már nem bírtam semmit enni. A hegyből levezetett vizet ittam ami az Olymposzról "csorog" kép is van de egyenlőre nem találom hogyan rakjam fel Aszfaltozott út megy fel jó meredek és kacskaringós de csak POROI-ig. de lehet tovább menni mert zúzott köves az út. Találkoztam egy kecske pásztorral, öszvér háton terelte nyáját de mire elő halásztam a fényképezőt már csak a fejét láttam a sűrű alj növényzet között kacskaringózni, előtte "beszélgettem" vele kért cigarettát, de sajna nem tudtam neki adni mert nem dohányzom most az egyszer pipa voltam magamra ez miatt. Vissza fele jövet gyönyörű templomot találtam nyitva van meg lehet tekinteni érdemes. Egy márvány csiszoló faragó műhelyt is találtam erről is vannak fotóim: felkéne tenni az albumba.
A fotóim valódiak semmi montírozás csak segítsen valaki mert nem tudom és nem találom hogyan kezdjem felrakni őket.
-törölt nick 12762 | #165849 | 2011-06-16 19:26:50 | Válasz a #165846. hsz-ra
Azt olvastam, hogy 2011 júniustól csak a Picasa albumba tölthetsz fel képet. Regisztrálj egy Gmail-os email címet, keress rá a google-ban a Picasa szóra, le van írva a további teendősorozat.... és mehet a feltöltés.
Azt olvastam, hogy 2011 júniustól csak a Picasa albumba tölthetsz fel képet. Regisztrálj egy Gmail-os email címet, keress rá a google-ban a Picasa szóra, le van írva a további teendősorozat.... és mehet a feltöltés.
Köszike meg próbálom van is gmail-es címem: máris meg próbálom. Azt hittem itt a Hellasz oldalon csak annyi, hogy fotók feltöltése és kész.
Kedves AniFeri és Kovácsgyula, köszönjük a beszámolót, olyan lesz, mintha nem először lennénk ott, a beszámolóitok alapján lassan mindent megismerünk a környéken, köszönjük szépen. Ez igazán nagy segítség.
Na, Ti várhatjátok már a jövő nyarat, mi meg lassacskán készülődhetünk. De az is olyan gyorsan el fog telni, mint a Tiétek! (