Van egy nagyobb szupermarket is Plataniasz központjában, élelmiszert, üdítõt, gyümölcsöt inkább ott érdemes vásárolni, mert kicsit alacsonyabbak az árak, mint a kisebb üzletekben.
Plataniasz egy nyüzsgõ település. Rengeteg taverna, üzlet, ajándékbolt van, több autó és motorkölcsönzõ is van, és tûrhetõ a tengerpartja is.
Gyrost lehet kapni több helyen is, van ahol magyarul is ki van írva...
Bármelyik buszra felszállhatsz, amelyik megáll a megállóban.
Haniába feltétlenül menjetek be, nagyon szép város...
Hajókirándulások Plataniaszból nem indulnak.
(pl: Haniából illetve Rethimnóból viszont de.)
Plataniast mondtál ?! Épp oda készülünk, szept. elején indulunk.
Az árak nagyon jókor írtad, így legalább tudjuk, hogy nagyjából mennyi költõpénzre számítsunk. Köszönjük!
Tudnál még valamit írni Plataniaszról és környékérõl? Plataniasz és Gerani között lesz a szállásunk (Chatrin apartman). Görögországról és Krétáról már sokat olvastam (könyvekben és neten), de ezekrõl a településekrõl szinte semmit nem tudok.
Mi pl. bemennénk Chaniába egyszer-egyszer busszal is, mert nem minden napra jut bérelt autó. Buszmenetrendet találtam, buszjegyárat is, de pl. fel lehet szállni csak úgy "két település között" is a buszra? (Állítólag Platanias központjától 1200 m-re van az apartman, és valószínû, hogy a környéken nincs buszmegálló.) De bármi más infónak örülnék: esetleg találtatok valami klassz helyi pékséget, cukrászdát? Isteniek a süteményeik (is). Vagy valamiféle piacot, ahol friss gyümölcsöt lehet venni? Indul a közelbõl hajókirándulás? Gyros pitában sok helyütt kapható, vagy azt is keresni kellett (azt hallottam, nem gyakori)? A végtelenségig folytathatnám ...
Köszi a gyors infót! Jövõ héten ülünk össze a barátainkkal akikkel utazunk, és megbeszéljük a részleteket hogy hova lesz idõnk és pénzünk elmenni. 11 nap 10 éjszaka, ami azt jelenti hogy 9 teljes nap. Ebbõl 5 nap pihi, here-vere a beachen, és 3-4 nap kocsikázás mindenfele. Ahhoz hogy elutazzunk mindenhova amit kinéztünk sajna rövid ez a pár nap. De lehet hogy jövõre is visszamegyünk, mert tavaly is ott voltunk, és beleszerettünk...Addig is várom az újabb infókat. Üdv:
PJ
Szerintem Krétán is autóval a legjobb elmenni mindenhova (kivéve a Szamaria-szurdok, ha végig akarod járni), mert így nem vagy kötve senkihez...
Kréta minden része elérhetõ oda-vissza egy nap alatt, pl: Chania és Kato Zakrosz, reggel 7-kor indulás, útközben fürdés, nézelõdés, városnézés, ebéd, nézelõdés, és este 7 körül vissza lehet érni.
Szeptemberben utazunk Krétára, Maliára. Már nagyon váram. 1 hónap múlva ilyenkor már lógatom a lábam és isszuk a Rakit...
11 napra megyünk és úgy tervezzük hogy 3-4 napra bérelünk autót . Kinéztünk egy pár helyet és arra lennék kíváncsi hogy hova érdemes autóval menni és hova busszal. Úticélok: Vai, Agios Nikolaos, Matala, Heraklion. Az is érdekelne hogy hova mennyi idõ alatt lehet leérni. Szeretnénk elmenni aquaparkba is, de nem tudom hogy hol van. Minden infót köszönök elõre is! Üdv:
PJ
"(de én nem vagyok nagy strandolós, az nekem túl unalmas...)"
Én sem csak strandolni szeretek, de úszni viszont nagyon. Azért érdekelnek a hullámok, mert attól bizony félek, ha túl nagyok. Tudod, "Jobb félni, mint megijedni"
Klasznak tûnik. Fõleg, hogy senki sincs ott. Nagyon nem szeretem a zsúfolt helyeket. Homokos vagy kavicsos a part? A víz milyen gyorsan mélyül? Nagyon hullámzik a tenger?
Fõleg kavicsos strandok vannak, de azért akad homokos partszakasz is, a víz lassan mélyül, néhol nagyon szép kis öblöket is lehet találni, a víz picit hullámzik. (de én nem vagyok nagy strandolós, az nekem túl unalmas...)
Klasznak tûnik. Fõleg, hogy senki sincs ott. Nagyon nem szeretem a zsúfolt helyeket. Homokos vagy kavicsos a part? A víz milyen gyorsan mélyül? Nagyon hullámzik a tenger?
Jox | #1022 | 2005-08-02 15:36:49 | A táj Kato Zakrosz környékén
Ez a kép nem tükrözi kellõképen a tájat, de egyenlõre csak ezt találtam.
Egy új, szuper szerpentines út vezet le a strandokhoz. Senki nem volt ott, amikor legutóbb ott jártam