Minden volt Kefaloniai nyaraló tegyen fel ide 1! képet arról ami neki a legjobban tetszett a szigeten
Kíváncsi vagyok kinek mi a leg?Tudom nehéz egy kép kiválasztása 1-2 ezer közül de válasszatok ki a sok szépségből egyet.Persze nem muszáj tájképnek lenni,hisz lehet valakinek egy csodás virág,vagy vacsora,esetleg egy tavernából a naplementés panoráma volt a leg:D
Sziasztok! Én is vasárnap értem haza de már fordulnék is vissza! A képek is jönnek lassan csak lehet kicsit eltúloztam a dolgot és kb 1200-nál állt meg a számuk de hát volt mit fotózni! Addig is várom a többiek fotóit is!
Sziasztok!
Tegnap értünk haza két hét nyaralás után Kefalóniáról.
Gyönyörű a sziget, a partok, a hegyek... és az a rengeteg virág az utcákon. Úgy nyílnak még szeptemberben is, mintha tavasz lenne.
Nem volt kedvünk hazajönni.
D.
OFF
Könyörgöm, nehogy már a továbbiakban abból álljon a fórum, hogy egy szkeptikust mindenáron meggyőzzünk arról, hogy menjen Kefalóniára! Miért kéne erőszakoskodni! Irány Parália meg Stavros, esetleg Korfun Kavos!
Szerintem már be sem néz ide, itt meg újabban erről szól a topik.
Inkább linkeljetek ide képeket a szeptemberi partokról! Vagy írjunk egyéb aktuális infókat.
Szerintem
Én múlt héten jöttem haza Kefalóniából, de szerintem gyönyörű. Próbáld meg szeptember elején, ekkor nincs már olyan sok ember és max. 30 fok van.
Mi autót béreltünk a Kokolis Traveltől és a 7 nap alatt 700 km-t mentünk és szinte mindent megnéztünk.
Noémi
Szia Döme!
Félre ne érts, lehet hogy már én vagyok elfogult a szigettel:) de hidd el két itt eltöltött hét után ,meg változna a véleményed:)
gratulálok a képeidhez.
minden jót továbbra is neked
üdv:Marcsi
Marcsi,
lehet, hogy félreérthető voltam: nem kék-fehér házakat kerestem...igazándiból az emberek is kedvesek, segítőkészek voltak, nem is ez volt a gondom, hanem az, hogy nem igazán éreztem azt , hogy egy görög szigeten járok...bárhol lehettem volna (leszámítva a partokat, melyek valóban egyediek).
De persze ez csak saját hangulat, lehet, hogy a partközeli városok helyett inkább a belső településeken kellett volna keresgélnem.
Kónyu,
már hogy ne számítana!
A szebbnél szebb partoknak tényleg se szeri, se száma, ezért kezdtem én is ezzel a mondandómat.
Ja, és mindenhol meleg és kristálytiszta volt a víz.
+ a Myrtoson a parton kb 2 méterre a víztől 3-as erősségű free WIFI! (nettfüggőknek).
Szia Döme!
Nem akarok bele avatkozni de a Jón szigetek már csak maradnak ilyen velencei stílusak:)
Sajnálom hogy csalódás ért, de az angolok már több mint húsz éve küldik ide a turistáikat,így ne csodálkozz semmin..jól kell tartani őket. Viszont segítőkészek és kedvesek, vendég szeretőek itt is a kefaloniai szigetlakók. Nem jól ismerted meg őket.
Igazi görög stílusú szigeteket a Sporades vagy a Kiklades szigeteinél találhatsz.
üdv:Marcsi
Lenne egy kérdésem, háthta tud valaki segíteni. A Myrtos és Argostoli közötti hegyi (egyébként a szuper minőségű) út végén van egy új templom és mellette egy réginek a maradványa, aminek három harangja ki is van téve. Ennek a templomnak van vmi különleges története vagy annyi, hogy elpusztult az épület a földrengésben és a harangjai megmenekültek?? Már olvastam erről a fórumban és nagyon örültem amikor hirtelen előbukkant az úton az egyik kanyarban, mert emlékesztem rá. De most nem találom azokat a hozzászólásokat amik erről szóltak részleteiben.
Egyébként nagyon tetszett a sziget. Volt szerencsénk körbejárni, több kedves útitársunknak köszönhetően. Minden öbölbe nem jutottunk le ugyan, de a lényeget láttuk, és hát nem tudok rangsort állítani. Petani, Antisamos, Myrtos, Emblissi, gyönyörűek voltak. A párom fogott tengeri csillagot, láttunk ráját, tintahalat. Kevésnek bizonyultak a buszos férőhelyek visszafelé így bevállaltunk még egy hetet a szigeten ami nagyon jó döntésnek bizonyult és még most is köszönjük!! Viszont tényleg az angolokra van kiélezve a turizmus. Ezt főleg Skalan tapasztaltam: egy helyen találtunk igazi finom gyrost, drágaság volt és mindenhol english breakfast-ba botlottunk. Én ha nyaralok valahol akkor nem otthoni ízekre vágyok, hanem a helyiekre vagyok kíváncsi. De ezek végülis minket nem zavartak, nagyon jól éreztük magunkat, csodaszép helyeket láttunk és jót pihentünk.
További szép nyárutót mindenkinek!!