Határ átkelésről:
Van ez az oldal: http://vam.gov.hu/viewBase.do?elementId=6720&modulId=2
Én ennek alapján Szombaton este Röszke felé indultam (nem volt az oldalon írva semmi nem hogy torlódás) hiba volt. Három órát vártam, a többi határnál nem volt különösebb várakozás kb 15 perc.
Bevallom tartózkodással olvastam azokat akik azt írták hogy előre kell menni a Görög határon. Aztán megláttam a sort még egyszer három órát nem volt kedvem várni. Lesz ami lesz előre mentem a vámos már terelt az útlevél kezelő kérdezte Magyar mondom Magyar már intet is hogy menjek de gyorsan A kételkedőknek mondom hogy MÜKÖDIK, előre kell menni a Görög határon.
Hazafelé már Tompa felé jöttem a csomagtartó megtekintésével együtt is 5 perc volt
Én mikor mentem ki a görög határon kb 500 török autó várakozott így előre akartam menni de a görög hastárőr nem engedett intett, hogy áljak be a sorba.A besorolásnál meg a törökök majdnek meglincseltek.
Tehát nem minden esetben működik.
Sziasztok,
a sztrájknak eddig is vége volt..hivatalosan, de ma gondolták úgy a teherkocsisok, hogy nem várják be amíg holnap befejeződik a behívók szétosztása és az ügyészségek elkezdenek dolgozni. Így hát bejelentették, hogy elfogadják a sztrájk befejezésére szóló felhívást.
Ez azt jelenti, hogy továbbra is folyik a feltöltés, ahogyan már 2 napja, csak lehet kicsit gyorsabb lesz holnaptól. Csodákra ne várjatok, minden kútat egyszerre nem tudnak feltölteni, de ahogy írtam a stratégiai fontosságú helyeken biztosan hamar feltöltődnek, ilyen az autosztráda amelyik hosszában átszeli az országot. A környékünkön nincs mindenhol, de azért lehet kapni, ha nekiindul az ember és sor nélkül, mert mindenki tankolt a napokban.
Ha nincs zöldkártyád, akkor kifizettették volna veled a kötelező biztosítás országukra vonatkozó összegét . Ez nem tudom mennyi, de jó néhány euród bánta volna.