Makrigialos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 51 52 53 ... 104 105 106   >
Üzenet
  Busaianiko | #58430 Üzenet | 2008-04-28 13:20:42 | Válasz a #58404. hsz-ra
Ratio! A videoalbumban lévõ "Korfui barangolás III." címû videómban úgy középtájon nagyon jól hallható a kabócahang.
Ha ráérsz nézd meg, és rájössz, hogy már biztos hallottad Te is! Bár tényleg nem minden részen vannak.
icon_lol.gif
  Szaki96 | #58459 Üzenet | 2008-04-28 15:53:16 |
Makrigialos.2005-ben
A strandon folyik be a szennyvíz a faluból,az egy hét alatt mindig koszos és zavaros volt a víz.Lehet csak nem volt szerencsénk.Az irodában gyönyörû képeket láttunk a strandról csak nem errõl,hanem a pydnai Bora Bora strandról,ami tényleg nagyon szép.Így miután nem volt kedvünk fürödni a zavaros,koszos szennyvizes tengerben a gyerekekkel minden nap motorral vagy taxival átjártunk Pydnára.Az utazási irodában miután reklamáltunk a szálláson található egér és óriás csótányok miatt, és ,hogy a képeken nem ezt láttuk, azt mondták a magyar túristának semmi nem jó.Egyébként más baj nem volt a szállással.Többször jártunk már Görögországban soha semmi gond nem volt.A görögök szuperek és vendégszeretõek.
A makrigialos-i éttermek ahol voltunk, mind nagyon jók voltak minden jó volt.
Remélem azóta van változás, bár mi a következõ utazást nem evvel az irodával tettük Görögországba.
Egyébként ez a strand elnyerte a kék zászlót .Nem is értettük.
  H.apci | #58468 Üzenet | 2008-04-28 16:29:37 |
szaki96 írta:
...Egyébként ez a strand elnyerte a kék zászlót .Nem is értettük.

Én sem... icon_eek.gif Nem nyaraltam még itt, csak átutazóban voltam néhányszor, de pl. tavaly júniusban a víz kifejezetten undorító volt; még vastag hab is úszott rajta egyszer rövid ideig... icon_evil.gif Részemrõl maradtam a szálloda medencéjénél... icon_redface.gif Kár, mert a falu szerethetõ...

Ratio | #58484 Üzenet | 2008-04-28 18:17:56 | Válasz a #58430. hsz-ra Előzmény #58430
Igen, Anikó!
Ez az a hang, ezt erõsítette meg a feleségem is.
Tehát valóban van a faluban kabóca hang, szinte minden nap.
Persze, aki nem délben megy járkálni a fás területen, az lehet, hogy nem hallhatja meg, hisz csak ilyenkor zendítenek rá (a legnagyobb melegben)

De nekem nem rémlik, hogy csak 1 napot élne icon_question.gif Az nem a kérész?

A víz: bizony áramlattól, hullámzástól függ
Az itthoni vizeink már e nélkül is habzanak és gusztustalan. Ráadásul valamerre oda is jut az egyik tengeren át icon_rolleyes.gif
Nyílván, hogy aki nem néz körül, annak a kedve is elmehet tõle, de látom ti is megtaláltátok a legjobbat. Miközben a Gugin is van egy bejegyzés a Pydnaira, hogy milyen koszos (bár lehet, hogy eltévedt az illetõ, mert mi nem tapasztaltunk ilyet)
Azonban nem árt tisztázni, hogy ez élõvilág (odalent minden mozog és él!!! - eszik és kakil - és ritkán harap is, gyakrabban csíp)
Minden vízmélységnek meg van a maga jellege a hullámzással párosítva.

Sajnos a központi strandon, nem szép látvány, amikor elmegy a távolban egy hajó, vagy egy vizilovas, a víz habot hoz ki, a hab meg a turistákat. icon_sad.gif

Egyébként, ha nincs ilyen hullámverés, akkor teljesen tiszta is volt már a strand. Mi már inkább ezen lepõdtünk meg.
  Degu | #58524 Üzenet | 2008-04-29 08:06:01 |
Sziasztok!
Jön még valaki juni 3.-án Makrira?
Utaztatok már a campus club utazási irodával,mi velük megyünk online foglaltuk,és nem tudom milyenek lehetnek én eddig csak apollonal meg németh travellal utaztam.
  Debi81 | #58554 Üzenet | 2008-04-29 15:56:42 |
Sziasztok!Visszatérve a tavernákra, mi a "baba" emblémájú étterembe jártunk.2 éve 3 eurót fizettem egy fél grillcsirkéért, körettel.És persze járt hozzá ajándék jegeskávé, vagy gyümölcs.Viszont a gyros ott nem ízlett:(
Én is azt mondom, hogy többet ki kell próbálni!
  Busaianiko | #58586 Üzenet | 2008-04-29 22:13:01 | Válasz a #58484. hsz-ra Előzmény #58484
Örülök Ratio, hogy erre gondoltál. Akkor van remény, hogy idén is hallok kabócát.
Én Makriban még nem hallottam, lehet, hogy nem jó helyen jártunk jó idõben!?

A többiben én is egyetértek, hogy sajnos a központi strand változó minõségû, de volt már, hogy mi is tisztának láttuk. Sok mindentõl függ.
A pydnai strand és azon túliak viszont mindig tiszták voltak, azt ajánlom én is mindenkinek!!! icon_lol.gif
  Jowissa | #58591 Üzenet | 2008-04-29 23:35:59 | Válasz a #58586. hsz-ra Előzmény #58586
Sziasztok !

Én 2 éve paralian nyaralok. Idén is oda megyek. Tavaly voltam véletlenül Makrin. Most végigolvastam a fórumot, és jót is rosszat is látok. Nekem nagyon bejött a hely, de a paráliás nyüzsit nem adnám érte. Ennek ellenére idén is elrobogózok, szerintem kétszer is. Útba ejtem a sólepárlót, és azt a tavernát ahol egy nagyon finom giroszt ettem. A nevét megnézem holnap az otthoni gépemen.
Már nagyon be vagyok sózva, napi szinten junak eszembe a görög napok, és most végre úgy megyek, hogy sok tervem van látnivalókról.
Azt szeretném megkérdezni hogy abban az idõpontban lesz - e ott valaki amikor mi ( jul28-aug 4 ) leszünk ?
És mégegy kérdés: az említett idõpontban lesz-e kagylófesztivál ?
Ja és mégegy : lehet a környéken sziklás partot találni, vagy polipokat ?

sziasztok Attila
  Debi81 | #58645 Üzenet | 2008-04-30 15:43:55 |
Jowissa!

Ha a kagylófesztivál, vagy más ottani program érdekel a székesfehérvári andromeda travel-utazási iroda biztos tud neked ebben segíteni, vagy ha szerzel egy andromedás katalógust lehet hogy abban is benne van!De akár egy email-t, vagy egy telefont is megér nem?
  Jowissa | #58659 Üzenet | 2008-04-30 17:59:31 | Válasz a #58645. hsz-ra Előzmény #58645
Hello

köszke a választ, utánanézek a dolgoknak. Sajna a kagylók a gyengéim. Minden tengeri kirándulásra viszek egy légmentesen zárható vödröt a sporttáskámban. Odafelé konzervek, és kaja van benne, visszafelé telis tele kagylóval. Most abba buktam bele hogy keressek sziklás tengerpartot a környéken, és kutakodjam az élõvilágában. Sajna buvárszerkó, viz alatti fényképezõ, ilyenekre nem futja. De az élmény már megéri !!! Tavaly szkiatoszon a kikötõ túlsó ( nem homokos ) részén volt idõm búvárkodni, de sajnos kevés volt az idõ. De az élmény EXXXXTRA volt. A vízben el lehetett látni kb 25 méterre tisztán. Sajna polipot nem tudtam simizni, de legalább láttam. Viszont tengeri sün páncélt találtam.
Makri nagyon tetszik. Sõt elárulom nektek hogy tavaj mikor voltam ott robogóval, a város határában láttam egy teknõsbékát az egyik bokorban ahol éppen nézelõdtem ( na jó pisikéltem ). Meg is simiztem a békucit aki szemmel láthatóan nem ijedt meg az emberi társaságtól, még csak be sem húzta a fejét.
Idén nagyon örülnék a kagylófesztiválnak, nagyon bezsongat ! Végigolvastam a topikot , tök jó fejek vagytok, van aki már nagyon a kedvencem, de ahogy össze tudtok kapni az kriminális !

Sziasztok !
Ati
  Debi81 | #58671 Üzenet | 2008-04-30 20:58:59 |
Szia

Mi Makrigialoson a sólepárlónál találtunk sok kagylót, illetve ott láttunk mi is teknõst meg sok sok rákot.
  Debi81 | #58673 Üzenet | 2008-04-30 21:03:13 | Válasz a #58524. hsz-ra Előzmény #58524
Szia Degu!
Idén elõször mi is a Campus-al megyünk.Hát....majd kiderülicon_smile.gif
  Jowissa | #58674 Üzenet | 2008-04-30 21:05:21 | Válasz a #58671. hsz-ra Előzmény #58671
Hello

Én is a sólepárlónál találtam sok kagylót. Olyanokat is amit máshol nem. Azt meg tudod mondani , hogy Makri környékén van-e olyan hely ahol összefüggõen legalább 1 km hosszan a partszakasz sziklás ?

Köszönöm Ati
  Debi81 | #58678 Üzenet | 2008-04-30 21:30:28 |
Hát Makrigialoson 1 km hosszan?Nem emlékszem hogy lenne.Talán ha a parton elindulsz a sólepárló felé.
A sólepárlónál ha még tovább mész (beljebb) van egy víztároló.Ott volt a sok rák...fúúúúú / én bevallom írtózom tõlük/
  Debi81 | #58680 Üzenet | 2008-04-30 21:34:45 |
Viszont Thassoson rengeteg sziklás hely van.Egy buszos út közel annyi mint Makrigialos.Na ott szinte csak sziklás öblök vannak:)Ja? és idõben is ugyan úgy kb.:20 óra volt.
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 51 52 53 ... 104 105 106   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu