Szia Firkamanó!
Köszi a gyors választ.
Én mindent megadok egy mesebeli strand látványáért és hogy fotóm legyen róla, nyakatörő sziklamászást is! :-
Párommal azt mondtuk, hogy csak akad kölcsönzős, aki nem mond semmit sem, hogy a földutakra nem mehetünk robogóval, ha mégsem, akkor talán 2 napra bérelnénk dzsipet, de úgy haza nem jövök a szigetről, hogy az egyik felére el sem mennénk, amikor ott vagyok.
Szóval nekünk ezt is tervezd bele.
Mi általában két hétre szoktunk menni, ennek a fele stradolás, a fele kirándulások, másik szigetekre való hajókázás. És pont elég szokott lenni. De Miloson nincs igazán látnivaló, vagyis ami van, azok nekem ezek a hajó"garázsos" kis kikötőfalvak leginkább.
Szia Andi!
Mi 14 napra mentünk 2 nap előleget fizettünk ki átutalással. 12 napot voltunk ténylegesen, két okból: 1. mert ment egy olcsóbb komp Folegandrosra a 12. napon éjfélkor, 2. mert kivégeztük a szigetet. A véleményem ugyan az mint neked. Egy nap pancsi egy nap fotózás. Vagy a térképpel a kezemben megterveztem, hogy ma pl. 3 strand fotózással és miden helyen fürcsi is. Másnap újabb 3 strand fürcsivel. Mivel nekünk 12 nap alatt 5-6 nap volt szeles, ezért taktikázni is lehet. Ha kevés napra mész lehet, hogy a szeles időd lesz, ami a fotózásban bezavar, ettől én is meg tudok őrülni. Kizárólag a saját véleményem közlöm: Szerintem kb. 6-8 nap max. 10 nap elég a szigetre! Mi az utolsó napokban a legszebb strandokon voltunk, minden nap másikon és csak pihentünk.Ha Milos mellet döntesz tegyél meg mindent annak érdekében hogy a lehető legtöbb látnivalót megnézd, mert csak úgy lehet véleményt alkotni. Szerintem Te ezt meg is teszed. (Folegandroson 30-40-50 éves (nem magyar) házaspárokat láttam gyalogolni hátizsákkal kulaccsal a dög melegben, mert látni akarták a szigetet. Ők tettek érte.
Ami a bérlést illeti: A nyugati oldalon rengeteg bérelt autót és motort láttam, tehát ők megoldották ezek szerint. Pedig főleg Chevrolet Matiz-t láttunk, ami ugyebár nem terepjáró. Én azt mondom, inkább magasabb építésű autó, vagy nagyobb kerekű motor, de ne robogót béreljetek!
A taktikázást úgy értettem, hogy 3-4 szélmentes nap alatt gyorsan lejárod a gyönyörű strandokat, lefotózod, a többi napon pihensz és megnézed, a szél mellett is megnézhető és fotózható látnivalókat. Pl.:Adamas, Pollónia,Plaka, archeológiai leletek stb.
Kimolosra elég egy nap, de a reggeli komppal el kell menni. A Horio-ja nekem eddig a legjobban tetszett. Miloson az építkezések nem a látnivalóknál vannak közvetlen,ezért ebben vitatkoznom kell Firkával. Amit Ő erről irt, az nem igazán fedi a valóságot (azt írta tele van építkezéssel a sziget, vagy valami hasonló).
Én is kicsit be vagyok zsongva a jövő nyarat illetően, a Verka féle kombináció igen csak babrálja a csőrőm!
Babar
Szia Babar!
Elég jókat írtál. Hasonlóak vagyunk mi is, ezért jól tudok alapozni a tapasztalataidra. Eddig minden szigetes nyaralásunk ennek a jegyében telt el, hogy egy nap strand - egy nap kirándulás váltakozva. Persze a kirándulásban is lehet strandolni.
Nekem most háttérbe került Milos. Bár roppantul vonz a természeti széségeivel, de valahogy most az itt olvasottak összegzése alapján nem érzem elég "közelinek" hozzám, azaz nem érzek belőle olyan igazi görögös kisugárzást.
Mint már írtam, én rettentően befolyásolható vagyok, ez arra is vonatkozik, hogy amit éppen olvasok beszámolót, vagy látok képeket a neten, attól be tudok zsongani és az előtte "zsongott" helyet máris nem találom annyira érdekesnek, mint a legújabbat.
Most Nagyon erősen gonodlkozunk egy Santorini-Ios-Naxos-Paros négyesen (vagy Milos-Paros-Ios inkább). Nagyon nehéz egyik hely javára dönteni a másik helyről való lemondás tudatával.
Az szinte biztos, hogy szigetek lesznek jövőre és ha már biztosan tudnám, hogy kétszer megyünk, akkor elsőnek ejteném meg júniusban a Milos-Syros párost és szeptemberben pedig a fent említett négyes csomagot.
De sajnos ez a kollégáim szabadságaitól is függ, ahol engem eléggé utolsóként kezelnek, így meg kell várnom, mikor engednek el.
Holnap teszem fel a képeimet, majd inkább utána, vagyis Szanna-Döme után dönts, mennyire vonz a sziget.
Még csak Babar képeit láttad és az én negatívabb hozzászólásomat.
2 ember alapján dönteni nem szabad, 4 után már lehet, és jobban lehet átlagolni is.
Egyébként ha jól választod meg az időpontot (ahogy Babarék tették) és nem 50cc-s robogót bérelsz kettőtöknek, akkor több látnivalót tudsz megnézni, és jobban tudsz gyönyörködni
Ne vonj le következtetést abból, hogy a legrosszabb időpontban mentünk és emiatt volt kellemetlenségünk.
Viszont ha a szabadságodat csak augusztusban tudod kivenni, akkor tényleg nem nagyon ajánlom a szigetet, mert valószínűleg nagy-nagy szél lesz ott.
Szia Firka!
Augusztusban sosem megyünk nyaralni, az megfizethetetlen.
A bajoroknál júniusban (Pünkösd utáni két hét) és augusztus utolsó hetétől, szeptember első hete végéig van iskolai szónidő. Ekkor mi nem mehetünk el, mert a gyerekesek mennek. Júliusban meg az idén 5 hétre ment egy seggnyalis kolléganőm. Ha jövőre is ezt csinálja, alig marad nekünk időpon, de nem akarok itt offolni.
Babar képei alapjén egy álom a sziget. Párommal is végignézettem és rögtön odáig volt.
Nem tudom, miért, de a te legelső soraid ábrándítottak valahogy ki, de talán nem kellene ennyit agyalonom. Ha három hétre elmehetünk, akkor eleférne 9-10 nap Milos, majd pár nap Folegandros és végezetül még egy harmadik sziget is.
Elég káosz van a fejemben, így még nem tudom, mi lesz jövőre. Gyűjtögetem az infókat és rakosgatom őket.
Ajajajaj! Úgy látszik egy szabályszerű kisregényt kell írnom erről a szigetről, hogy az idevágyók dönteni tudjanak. Vicceltem!!!!!
Azért erre a célra bepakoltam egy spirálfüzetet.
Még néhány óra és indulunk! Döméék már görög földön vannak! Kár, hogy nem együtt repültünk. Nekünk kb. 10 órát kell várni Athénban a csatlakozásra. Túléljük!(valahogy...)
Pollonia alatt jobb oldalt annál a strandnál tényleg volt egy(valóban hülyén kihelyezett és félreérthető) behaljtani tilos tábla, de az nem arra vonatkozott, mert ott két út is volt, Te nem vetted észre. Ezt jól elbaltáztad!
Most már mindegy, ennek annyi! Mi ott autóval bementünk, egy szép strand a Voudia Bay volt ott. Kedves Firka, Te nem sok mindent láttálMilosból. Na majd máskor!
Babar
Lehet hogy én túlzom el, de szerintem 10-12 nap sok ezena szigeten.
Olyan pici, és a 70 strandból csak hajóval közelíthető meg nagyon sok.
Ha megnézed Babar képeit, és megszámolod mennyi strandról tett fel képet, meglátod, hogy nem kell arra 10-12 nap.
Igaz hogy mi a sziget egyik felét nem tudtuk bejárni, de azon az oldalon nincs is sok strand, csak pár darab.
Én Milos-Folegandrosra max 8-10 napot szánnék, és a maradék 11-13 napot két szigetre.
Az én negatív véleményem nem a szigetre vonatkozik, hanem a szélre, és amit az okozott.
Olyan gyönyörűek a strandok, de ha felkavarja a vízet a nagy hullám, akkor egyértelmű, hogy nem tetszik a strand.
Egyedül Tsigradot láttam olyannak mint a képeken, mert ott mindig szélcsend volt. Ha máshol is az lett volna, akkor nagyon boldog lettem volna.
De erről nem a sziget tehet, hanem az időpont/időjárás.
Ezért kell elkerülni az augusztus közepét, és akkor nincs semmivel sem gond
Ajajajaj! Úgy látszik egy szabályszerű kisregényt kell írnom erről a szigetről, hogy az idevágyók dönteni tudjanak. Vicceltem!!!!!
Azért erre a célra bepakoltam egy spirálfüzetet.
Még néhány óra és indulunk! Döméék már görög földön vannak! Kár, hogy nem együtt repültünk. Nekünk kb. 10 órát kell várni Athénban a csatlakozásra. Túléljük!(valahogy...)
A kisergény jó lesz, várom!
Tíz óra az nagyon durva!!! Addig elmehettek egy kicsit Athénba is nézelődni.
Lehet hogy én túlzom el, de szerintem 10-12 nap sok ezena szigeten.
Olyan pici, és a 70 strandból csak hajóval közelíthető meg nagyon sok.
Egyetl elfelejtesz, hogy én a 70-en strandot lárni akarom!
Mi szeretnénk egy egészsziget körüli hajós kirándulást, ha nincs ilyen, akkor motorcsónakot bérelni valahol, vagy halász lefizetni, hogy bárkázzon velünk, hogy a csak tenger felől elérhető helyekre is eljussunk.
Én is minél többet szeretnék látni! Az egyik útitársam motorcsónak kölcsönzését tervezi. Az biztos, hogy én hajókázni megyek!
Vojandi. Mi a reptéren éjszakázunk. Hajnali 2-re érünk oda. Már most fájdogál a fejem. Na, nem a várakozás gondolatától, hanem a kevés alvástól. Az elmúlt két éjszakán nem aludtam eleget.
Üdv:Szanna
Ha ilyen tervetek van, akkor tényleg kell a sok nap!
Csak ne a szeles időszakban menjetek
Egyébként ez nagyszerű terv, ilyenen én is részt vettem volna! Mármint a motorcsónakozáson, de egyelőre még tartok az ilyentől, hogy csak mi uraljuk a csónakot