Tud valaki közelebbi infót a kártyához köthető utasbiztosításról?
Úgy hallottam,van vmi éves változata is.
De lehet,csak félreértettem vmit
Macsosz
Szia!
Ha dombornyomott bankkártyád van, 99% hogy jár hozzá utasbiztosítás. Ha nincs róla leírásod, akkor menj fel vagy a bank honlapjára vagy a bankba, és még igazolást is adnak neked róla. (én legalábbis szoktam az ügyfeleknek kiállítani). Egyes bankoknál pedig van sima bankkártyához is igényelhető plusz biztosítás, de ha már fizetnem kell érte, akkor biztos hogy nem azt választanám.
...Ha dombornyomott bankkártyád van, 99% hogy jár hozzá utasbiztosítás. Ha nincs róla leírásod, akkor menj fel vagy a bank honlapjára...
Vigyázat, a második mondat nagyon fontos, ugyanis általában ez a biztosítás nem azonos a szokásos utasbiztosítással (baleset, betegség, poggyász), hanem csupán egy nagyon leegyszerűsített balestbiztosítás. Nem tudom, melyik banknál pontosan mi a módi, de pl. az OTP-nél a lakossági folyószámlához "automatikusan jár a Groupama Garancia Balesetbiztosítása OTP Bankkártyához és Asszisztencia-szolgáltatása", amit érdemes (akár itt az idézett szövegre rákattintva) figyelmesen elolvasni. Nincs benne szó sem betegségről, sem poggyászról, stb. Mindhárom szürke fül alatt más van! Figyelni kell, mert van, amit csak megszervez, s van, amit megtérít!
Igen, nagyon fontos. Némelyik igazából semmit sem ér, OTP-sel kifejezetten nem indulnék útnak. VAn viszont olyan bankkártya, amihez Allianz biztosítás jár, és 50.000 Eur biztosítási összegig. Ez elég széles spektrumú, tehát sok mindenért jár a térítés, azt hiszem talán csak a sürgősségi fogászati ellátásért, én azt is szoktam nézni.
Érdemes összehasonlítani a rendes utasbiztosításokkal és akkor kiderül, hogy megfelelő-e.
Szerintetek hol érdemes utazásbiztosítást kötni? És mikortól? Utazás napjától utazás végéig? Vagy indulás előtt egy nappaltól utazás vége utánig egy nappal?
Szerintetek hol érdemes utazásbiztosítást kötni? És mikortól? Utazás napjától utazás végéig? Vagy indulás előtt egy nappaltól utazás vége utánig egy nappal?
Előre is köszönöm!
Szia!
Érdemes attól a naptól kezdve biztosítást kötnöd, amikor átléped a határt, addig, amíg újra át nem léped. Ha necces az időpont, akkor érdemes inkább egy nappal többet ráfizetni.
Szerintem az EU-s biztosítással nem sokat érsz, az csak az alapellátásokra vonatkozik, az teljesen más, mint az utasbiztosítás, hazai TB, csak kibővítve az EU-s tagállamokra.
Van kalkulátor weblap, de nem biztos, hogy a legolcsóbb a legjobb, meg kell ismerni a tartalmat is, nagyok az eltérések! Jó szórakozás... Az sem árt, ha ismert, megbízható, komoly biztosító áll a háttérben. Sokan az EUB-ra esküsznek...
A linkre kattintva tényleg értelmesen érthetően leírtak mindent.Egy a baj ha rákattintasz a további linkre nem lehet az online kártyarendelést megtalálni.