Köszi, sokat segítettél. Szerintem egy pár konzervet és zacskós levest biztosan viszünk mi is. Meg ezekre a zacskós tésztákra gondoltunk a mindenféle ízesítéssel, hogy abból is kellene párat vinni.
Vaesz,
szerintem tésztafélét, konzervet kint is kaptok hasonló áron mint itthon, a hús igaz, picit drágább, de nem megy össze hőkezelés hatására a felére, ellentétben az itthonival...+hűteni kellene út közben, izgulni a határon, stb...-szerintem felejtős. Amit talán érdemes vinni az valami jóféle hazai szalámi, szárazkolbász. Szerintem sajt-féleséget sem igazán érdemes kicipelni, rengeteg féle kapható. Ami jelentősen drágább, az talán a palackos üdítő (nem az ásványvíz), ha még befér a kocsiba...(persze busz vagy repülő esetén ez sem célszerű).
Vaesz!
A kinti vásárlásokkal az a "baj", akár tésztát veszel, akár májkrémet, akár bármiféle főzési alapanyagot:
a) a termékre görögül van ráírva minden
b) az ember szereti a megszokott ízeket (avagy mindenképpen kell 1-2 tuti tippes kaja otthonról)
c) mindennek más az íze Görögo.-ban , mint Magyaro.-n, mert még a multik is az adott ország ízvilágához alkalmakodnak.
pld. a Fanta Görögo.-ban sokkal édesebb, és kevésbé bubis, mint Magyaro.-n
d) ha gyerekekkel van az ember, azok nem nagyon szeretnek új dolgokat kipróbálni. Legalábbis nálunk ez volt.
e) az étkezések száma szerintem csökken a nyaralás alatt. Eleve később kell fel az ember, és a meleg miatt nem is kívánja.
f) szerintem nem szabad, hogy központi kérdés legyen a kaja. Mi az idén nagyon lazára vettük a témát. Elnézést is kértem a családomtól (de tényleg!), hogy nem haragudjnak, hogy nem tudok minden nap "3 fogásos vasárnapi ebédet" készíteni.
g) a férjem azt mondta, hogy mindent az adott körülményben kell vizsgálni, és értékelni.
Ez az én véleményem.
üdvözlet: Zsófi 73
Döme, Zsófi!
Nálunk elég központi kérdés a kaja, olyan szempontból, hogy imádjuk a görög ételeket. Legszívesebben mindent kipróbálnánk. Mivel nem igazán megyünk fakultatívokra, hiszen úgyis kocsival megyünk, ezért valószínűleg minden este tavernában kajálunk. így csak a reggelit kell szinte megoldani, arra meg úgy gondoltuk, hogy a helyi friss pékségre szavazunk,, még akkor is, ha egy kicsit drágább. Majd akkor inkább itthon esszük a zsíroskenyeret:D szóval azért kajából olyan sokat nem viszünk ki, inkább csak leveseket, mert én nagyon leveses vagyok, és úgy hallottam, hogy kint nem nagyon lehet leveseket kapni. Pedig egy jó hideg tejszínes görög gyümölcslevesre beneveznék Nos, akkor a kajatémán egyértelműen a ne olyan sokat vigyünk filozófia nyert (nem sok kedvem van egész nyaralás alatt főzögetni, itthon úgyis mindig ezt teszem, úgyhogy majd amit kell, azt is inkább a fiúkra bízom, most főzzenek ők, ha kell)
És szúnyogügyben tudtok nyilatkozni? vannak? mit vigyek ellenük?
Még mindig nem találtam tengerjáró cipőt az itteni hiperekben:( itt már mindenki felvásárolta?
Zsófinak bizonyos szempontból igaza van, de én pl. pont azt (is) élvezem egy külföldi nyaralás alatt, hogy mások az ízek,illatok,benyomások mint itthon. Ha már esetleg nem tudok vendéglőbe járni minden nap, akkor nekem külön élvezetet jelent a helyi alapanyagok kipróbálása. Kövezzetek meg, de én kifejezetten "bűnnek" tartom fasírtot és rántott husit magunkkal vinni...(pedig szeretem őket).
Igaz, a feliratok sok esetben görögül vannak, de azért általában könnyen felismerhetőek az árucikkek. A szárazföldi részeken -tapasztalatom szerint-hasonló árak vannak mint nálunk.
A szúnyogok ellen kint keress megoldást! Ha a magyar cuccal próbálkozol, akkor csak a röhögésbe halhatnak bele azok a dögök.
Én itthonról viszek pár készüléket, és kint veszek bele lapkát.
Egyszerre írtunk...
Szúnyog: szerintem kiszámíthatatlan, Toronit nem ismerem, de ahol mi eddig voltunk, talán egyszer-kétszer használtam (elég sok év alatt) a konnektorba illeszthető szerkezetet. Ha van otthon, pakold be, ha nincs kapsz kint is ha kell...
Nekünk nem volt ilyen szerencsénk.
Alaposan felkészültünk, amikor 2007-ben Fourkán voltunk. De az itthon kapható készítményektől csak jobban csíptek. Akkor mondták, hogy más a kinti termékek összetétele, ezért volt hatástalan a mienk.
Ahol a közelben édesvíz is található, ott garantáltan van szúnyog is.
Köszi szépen! Akkor viszek eletromos kütyüt, kint meg veszek bele lapkát. Így jól lakik a kecske is, és megmarad a káposzta is. Lelkiekben felkészülök a vérszívó vadorzókra...inkább kellemesen csalódjak!
Nekünk nem volt ilyen szerencsénk.
Alaposan felkészültünk, amikor 2007-ben Fourkán voltunk. De az itthon kapható készítményektől csak jobban csíptek. Akkor mondták, hogy más a kinti termékek összetétele, ezért volt hatástalan a mienk.
Ahol a közelben édesvíz is található, ott garantáltan van szúnyog is.
Sziasztok Szúnyogtémások!
Egyetértek Csutek hozzászólásával Mi is azt az infót kaptuk, hogy ott kint kell megvenni a szúnyogriaztót (sprayh, lapocska, füstölő, vagy bármi más), mert annak tényleg "más" az összetétele ---> görög szúnyogra kifejlesztve.
Mi egyébként Marmaros-on voltunk, és 1-2 kobór görög szúnyoggal találkoztunk csak, a szúnyoghálóval ellátott ap.-ban. De a 2 db elektr. szúnyogriasztó folyamatosan be volt dugva.
üdvözlet: Zsófi73
Nekünk Sidariba volt gond a szúnyoggal, illetve lett volna ha nyitvahagytuk volna éjszakára az ajtót ablakot. Mi ventillátorral megoldottuuk a hőséget. A szúnyogok ellen kint lehet kapni elektromosat 8-10 euró körüli áron, Egyértelmüen azt ajánlották, ami kettős. Folyadékos meg valami lapka kombinációs.
Sziasztok!
Kérdésem az lenne,hogy érdemes e ittholról ásványvizet vinni,vagy lehet kinnt kapni normális ár/minőségű vizet, úgy hallottam a csapvizet nem ajánlott fogyasztani , ebben a témában tudna valaki segíteni?(paralia a cél holnap:))
Sziasztok!
Kérdésem az lenne,hogy érdemes e ittholról ásványvizet vinni,vagy lehet kinnt kapni normális ár/minőségű vizet, úgy hallottam a csapvizet nem ajánlott fogyasztani , ebben a témában tudna valaki segíteni?(paralia a cél holnap:))
Szia Cortez86!
A mentes ásványvíz (nero) olcsó. A buborékos (soda) drága. Legnépszerűbb Bikos/Vikos.
1,5 literes mentes víz cca. 25 cent,ha kartonba veszed.
Ha egyesével veszed, akkor a duplája.
Nem érdemes vinni ásványvizet, szerintem. Kólát viszont, ha szeretitek, akkor igen, mert nagyon-nagyon drága. Aranyárban van.
Görögroszágban egyébként "minden van", és "minden normális". Sőt, sok dolog, még finomabb is, mint Mo.-n. Pld. Nutella mogyorókrém helyett, a görög Merenda mogyórkrém. Össze se lehet hasonlítani. Szerintem.
Üdvözlettel: Zsófi73
ok zsófi akkor csak útravaló+ 1 -2 bubis zsugorost:)
a kóláért nem vagyunk oda,úgyhogy ...max gyümölcsé bár ahogy visszább olvastam van kinnt 100%os jó minőségű stb...