Soha nem fogom elfelejteni azt az érzést amikor először láttam Porto Katsikit a távolból (elsőnek oda mentünk)! Nehéz elhinni, hogy valóban létezik ilyen gyönyörű kék víz. Egyébként jó sztori is, mert a párom szerint majd leugrottam a robogóról
Viselkedj Taki, nem otthon vagy! Ha kapsz valamit, köszönd meg, cserébe csak annyit tegyél, hogy ne pocskondiázd a görögöket és Görögországot!! Főleg nem, ha kérni, ill. követelőzni jársz ide!! Választ pedig már kaptál többet is, úgy-hogy mehetsz dolgodra!!!
Ha elolvastad volna figyelmesen akkor láthattad volna hogy megköszöntem a kérés végén. De neked nem kell válaszolni a kérdéseimre,vannak rajtad kívül még akik járnak Lefkadára.
Mint jeleztem, már kaptál választ, de gondolom nem különösen érdekel! Tedd meg, hogy a válasszal felvértezve most már visszaveszel az arcodból! Köszönni meg utólag kell, nem csak úgy általánosságban, ha érted, mire célzok
És még egyszer a válaszok a kérdéseidre:
1 Igen, eshet eső Lefkadán (sőt Korfun is).
2. Igen, eshet jégeső Lefkadán (sőt Korfun is).
3. Igen, le lehet menni autóval a Myrtosra (Kefalonián).
4. Lefkadán kevés homokos part van.
5. Igen, jártam már máshol is Lefkadán (nagy betűvel!) kívül.
A görög táj és a görög emberek pocskondiázását jövőre tartsd magadban, ha ott leszel, különben csalódni fogsz az ottaniakban Jó híred megelőz majd, azt már most látom
Én lementem felderíteni a terepet, de aztán a feleségem is lejött. Szerintem 70 év alatt vagy minimális kondival simán megjárható, persze óvatosan. És cipőben mindenképp.
Szia Mezzos,
komolyan le lehet menni? Ezt nem igazán értem, mert azt mondják, az alsó szakasz, a lépcsők, min eltűntek. Amikor hajóval odamentünk Egremnire, sokáig pásztáztam, eg filmeztem is a sziklafalat és számomra még azis elképzelehetetlen volt, hol lehetett ott valaha is valami lépcső, annyira meredek. De lépcső nélkül ott lehetetlen lemenni. Írnál róla részletesebben? Érdekelne, milyen lehetőség van mégis. köszi
A tenger tényleg valótlanul kék.
Tennék fel én is pár képet. Az elsők, nyugodt tengernél, áttetsző víznél készültek, míg az utána következők a felkavart víznél. Ahogyan a lemorzsolt mész a hullámokkal a kékségbe keveredik, egy ilyen tejes szín áll elő. Ilyet egyszer láttam eddig életemben, Mexikóban, Tulum strandján, pontosan ugyanez a kék volt.
Az összes képem polarizációs szűrővel készült, utómunkálatok nincsenek bennük!!!
A polárszűrő a színt nem változtatja meg, csak kiszűri a vízfelületről a visszaverődő fény által okozott csillogást, így ezáltal a szín egy picivel sötétebbnek tűnik, illetve jobban átlátszó lesz. A mobiltelefonnal készült képeim még sokkal kékebbek, pedig nem egy nagy szám, amit a mobil fotózni tud.