Parga
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 515 516 517 ... 745 746 747   >
Üzenet
  Cofffos | #170212 Üzenet | 2011-07-19 06:02:59 | Re:
Hja...mi északabbra lakunk, máris van kb 3 óra előnyötök. icon_smile.gif

Odafelé nagyon megszívtuk a szerb sebességkorlátozást, mert mi betartottuk. Sok-sok km-en keresztül 40-el mentünk. A szerbeknél már éjszaka haladtunk, és olyan nagy forgalom sem volt, valamint rendőrt sem láttunk, de mi szabálykövetők vagyunk, így betartottuk. icon_rolleyes.gif
Hajnal 2 tájban aztán kiálltunk egy benzinkútnál (Belgrád alatt valahol) a parkolóban aludni egy kicsit. 5 órát álltunk, mert egy hasmenés miatt nem bírtunk eltávolodni a klotyótól. Napfelkeltekor indultunk tovább. Sajnos az utak nem valami jó minőségűek, ráadásul nem saját autóval voltunk, szóval száguldozás kizárt volt.
Andikában nem volt Macedónia, ezért - mi nájvak - úgy próbáltuk áthidalni a problémát, hogy a szerb/macedón határon kikapcsoltuk, és a macedón/görög határon visszakapcsoltuk. Persze Andikát nem lehetett átverni, vissza akart minket vinni a macedón/görög határra...Bulgárián át. icon_eek.gif
Mondanom sem kell, hogy ha ellenkező irányba mész fel az autópályára, akkor nem biztos, hogy azonnal meg tudsz fordulni. Mivel nem is azonnal vettük észre a bibit, így kényszerűségből mentünk vagy 100 km-t feleslegesen és vesztettünk kb. 1 órát.
Mindezt 40 fokban, fáradtan, légkondi nélkül. Még cserélni sem tudtunk. (az első fizetőkapunál tudtunk csak kiállni cserélni)
És ekkor még csak a Thesszaloniki elágazásnál voltunk. Innen még 5 óra Igoumenitsa, ami délután a szembe sütő nap miatt kiborító. A sok alagútba be, alagútból ki miatt nem győztünk kapkodni a napszemüveg után. Gyakran vakon vezettünk.

Zsófi73 írta:
Relax írta:
Ha összeszámolom a két etap-ot (Bp-Thessaloniki, Thessaloniki-Parga), kb. 18-18 és 1/2 órára jön ki.

Mi szegediek vagyunk! icon_redface.gif
  Vita81 | #170236 Üzenet | 2011-07-19 10:43:09 |
Szia Boka!

Nagyon szépen köszönöm az infokat a Bakasról! Azért kérdeztem ezeket, mert pl. Sartin volt hajszárító, Thassoson meg volt redőny icon_smile.gif
De ugye hiába Görögország semmi sem ugyanolyan, és most nem a hajszárítóról beszélek icon_biggrin.gif
MI is nagyon várjuk már Pargát, úgy gondoljuk Sarti és Thassos után ez valami egészen más lesz!
  Vita81 | #170247 Üzenet | 2011-07-19 11:25:29 |
Szia Theia, Pévi, Papamaci, Scobbyka!

Már csak 34 nap már alig várjuk, szerintem nagyon szép lesz, mi is benne vagyunk egy esetleges fórumos találkozóban!
Mindenkinek kellemes készülődést!
Akik meg már haza jöttek írjanak még infokat, azokat mindig szeretettel olvasgatjuk!
  Breki1 | #170263 Üzenet | 2011-07-19 13:25:15 | Válasz a #169364. hsz-ra Előzmény #169364
Szia

Hát idén még csak a magyar tengernél voltam illetve pesten koncerteken Roxette, Scorpions illetve Margitszigeti színházban a Nyomorultak premierjén. De ez itt off icon_lol.gif

Keveset vagyok itthon és azért is írok ritkábban mert vannak frissen hazajöttek akik frisebb aktuálisabb infókkal tudnak szolgálni.

Bár olvasok fura dolgokat pl. Lefkada a Jón-tenger egyik legszebb szigetének,leszólása úgy, hogy az illető Lefkasban volt csak.

De ilyenekért meg hogy a Lychnos-t sokan nem jól írják inkább nemis szólok
oda vezető útról is volt egyébként szó részletesen, hogy megy az "olivaerdőn" keresztül aztán itt pedig szerpentínekről olvasok icon_smile.gif

Breki1 | #170264 Üzenet | 2011-07-19 13:27:13 | Válasz a #169378. hsz-ra Előzmény #169378
Hát nagyon jó lenne.

Egyelőre csak küzdök azért, hogy idén megint kimehessek. icon_wink.gif icon_lol.gif
  Esztimano | #170271 Üzenet | 2011-07-19 14:35:29 |
Sziasztok!
Mi szeptember 12-én megyünk és érdekelne, hogy kik lesznek az utastársaink?Már nagyon várjuk még 55 nap van hátra. Addig is olvasgatom, hogy miket írtok.
  Zsófi73 | #170286 Üzenet | 2011-07-19 16:00:16 | Válasz a #170212. hsz-ra Előzmény #170212
Coffos! Micsoda élményeitek voltak, neharagudj, de könnyesre nevettem magam. Hát ezért volt nektek 20 óra az út! Teljesen megnyugodtam. Bár.... soha nem lehet tudni, "Andikánk" nekünk is van, és a hasmars ...

A családi kupaktanács a hajnali 3 órás indulás mellett döntött.
üdv.: Zsófi73 icon_cool.gif
  Csino1 | #170310 Üzenet | 2011-07-19 19:40:29 |
Heló Fórumosok.

Tud valaki valamit PARGÁN,a FIORE apartmanról ?
Légyszi irjatok ha igen . júl.25-én megyünk a kalandozások travellel kecskemétről indulunk.

Köszi Csino.
  Cofffos | #170312 Üzenet | 2011-07-19 19:43:57 | Re:
Utólag mi is jókat röhögünk.icon_smile.gif Bár akkor perpill, mikor már harmadjára vágtattam be a klotyóra, vagy mikor nem találtuk a kijáratot a pályáról nem volt olyan vicces, de már akkor tudtam, hogy utólag jókat derülünk majd a hülyeségeinken. Hiába no...kell az élethez egy kis humorérzék. icon_lol.gif

Zsófi73 írta:
Coffos! Micsoda élményeitek voltak, neharagudj, de könnyesre nevettem magam. Hát ezért volt nektek 20 óra az út! Teljesen megnyugodtam. Bár.... soha nem lehet tudni, "Andikánk" nekünk is van, és a hasmars ...

A családi kupaktanács a hajnali 3 órás indulás mellett döntött.
üdv.: Zsófi73 icon_cool.gif
  Euaeia | #170314 Üzenet | 2011-07-19 19:54:11 |
Budapestről 08.22-?
  Ildi40 | #170331 Üzenet | 2011-07-19 21:10:32 |
Euaeia!
Igen 08.22.-én 22-kor indulunk autóval négyen.icon_smile.gif)
  Breki1 | #170365 Üzenet | 2011-07-20 08:19:57 |
Hasmenés ellen ajánlott utazás előtt bevenni 3 széntablettát, nekem nagyon bevált hogy indulás előtt egykét órával beveszem minden hosszabb útnál és nincs gond egész út során vele csak a kisdologgal kell foglalkozni icon_razz.gif
  BAZS | #170368 Üzenet | 2011-07-20 09:16:56 |
Mi már egy hete hazajöttünk, de még mindig a fotók bűvöletében élek, annyira csodaszép ez a város. Igyekszem majd a képeket nektek is bemutatni és beszámolót is írni.
Szepiékkel bandáztuk sokat, tök jó fejek...véletlenül így alakult, s csak irigykedtünk, hogy ők még egy hetet maradnak... mert most már tudom, hogy kevés az ottani és környékbeli látnivalókra a 7 nap. Még sohasem voltam görögben, de úgy érzem, sikerült kifognom az egyik legszebb tengerparti várost meg sok kedves embert is.

Addig is röviden, hogy remek volt a helyünk a Bakasban. Úgy gondolom a szobák fekvése is meghatározó egy ilyen nyári melegben. Nekünk szerencsénk volt a 10-essel. Reggelente hűvösben, a szobai erkélyen reggelizhettünk, láthattuk a hegyeket, napközben a redőnyök, sötétítőfüggönyök elendőek voltak, nem volt szükség légkondira. A konyhai erkélyen pedig száradhattak a törölközők. Napközben míg fürdőztünk, alig 5-10 perces séta a 2 közeli strand....este a vacsik és a városi séták alatt nem is érdekelt mi van a szobában, mert mire éjféltájt ágybabújtunk már a kellemes kabócás altatózene szólt a közeli erdőből. Meleg takaró/pléd, egy közepes párna és lepedőnk is volt, de én azért az otthoni kispárnámat is vittem. Sokat kirándultunk, ismerkedtünk idegenvezetőnk stilusával:), kóstolgattuk a helyi finomságokat, de erről majd később írok.
Háziak rendesek, citromot, kávét kaptunk ajándékba. Takarítás ünnepnapok kivételével mindig volt és törölközőt is cseréltek, ha néha ledobtam a földre, mint elhasználtat. Konyha felszereltsége 2 főre szolidan, de elegendő. Boros, pálinkáspohár az nincs, ezt vittünk/vettünk is... csak 2 vízes pohár és 2 kévéscsésze. Bár mi nem főztünk, csak koviubit csináltam, néha az otthonit melegítettük, a hűtő remekül működött, érdemes a sporolósabbaknak vinni lefagyasztott kaját is.
  Euaeia | #170369 Üzenet | 2011-07-20 09:21:56 |
ildi40 írta:
Euaeia!
Igen 08.22.-én 22-kor indulunk autóval négyen.icon_smile.gif)

Mi busszal, a Cristinaba.
  Pévi | #170374 Üzenet | 2011-07-20 10:09:53 | Re:
[quote="Breki1"]Szia

Hát idén még csak a magyar tengernél voltam illetve pesten koncerteken Roxette, Scorpions illetve Margitszigeti színházban a Nyomorultak premierjén. De ez itt off icon_lol.gif

Szia!
Mi meg a magyar tengerhez nem jutottunk el. Tudod, anyagilag rá kell gyúrni a nyaralásra. Bár a Scorpions-t nem hagyhattuk ki. icon_biggrin.gif Off!Off! icon_lol.gif
Azokon a hsz-okon amiket írtál, meg nem érdemes bosszankodni, (bár egyszer-kétszer nekem is kikerekedett a szemem).
Hogy kinek mi tetszik és mi nem, és főleg, hogy milyen tapasztalat után mond véleményt, hááát.... ez meglehetősen egyéni.
Én nagyon örülök, hogy a hazatérő utastársak az egy-egy kivételtől eltekintve, mind nagyon jól érezték magukat, és azt a lelkesedést hallom ki a szavaikból, amit már sok-sok alkalommal megtapasztaltam én is a görög nyaralások során.
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 515 516 517 ... 745 746 747   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu