Szia Judith77!
A piac a görögöknél - AGORA - igy keressétek! Tavaly Kateriniben kerestük a piacot, senki nem értette, ha azt mondtunk, hogy bazár. Végül egy kedves hölgyet sikerült megkérdezni. Aranyos volt, Ő magyarázta, hogy abba az irányba menjünk, amerről a legtöbb görög asszony, megpakolt gurulós bevásárlószatyorral jön. Ők valamennyien a piacról jönnek. Biztosan odatalálunk.
A búvárfelszereléshez jutott eszembe, hogy én tavaly 7 EUR-ért vettem egy szemüveget és pipát. Az eladókiválasztotta melyik az amelyik ráillik a fejemre és amikor rám adta szólt hogy szívjam meg Akkor leellenőrizte, hogy nem szivárog-e valahol a levegő. Én nagyon meg voltam vele elégedve, jókat búvárkodtam vele. Annyi gondom volt csak vele, hogy amikor leszedtem egy jó ideig érdekes vonal volt az orcámon, mint egy pápua harcosnak De szerencsére ez azért elmúlt egy idő után. Tehát elvileg kinn is lehet venni mindenféle vizi dolgot, pláne ha nem profi felszerelést keres. Akkor aztán pár EUR-ért felpróbálhat egy neki tetszőt és ha jó a képére akkor aztán hajrá a víz alá
Üdv görög honból. Voltunk tegnap a piacon. Szerintem aki nem akar olajbogyókat, vagy fűszereket venni, az nyugodtan menjen el a Skiathos-i hajókirándulásra. Vettünk cipurót, hát a férjemet legyőzte Pedig otthon pálinkázni szokott, de amit csinált magának koktélt, az nyert Megnéztük tegnap a kagylóházat. A google maps szerintem baromi messzire mutatja, motorral is max 15-20 perc volt. Aranyos a bácsi, szereti a magyarokat.
Az étterem kérdését én is felvetettem. Első nap mi a Theo tavernában ebédeltünk. Szerintem itt igazán igazi finom gyros van. Előtte kaptunk ouzo-t, ebéd után pedig görögdinnyét. Másnap a 24-ben ebédeltünk, itt van gyros menü kólával, vagy sörrel. A disznóból készített sokkal finomabb, mint a csirkés. A Meteorákról hazafele jövet megálltunk Kalambaka egyik önkiszolgáló éttermébe. Itt bárányból készült gyrost ettünk. Én a csirkén és a disznón kívül nem sokszor eszek meg más húst, de ez nagggyon finom volt. Aznap este Athos-nál ettünk, ahol a magyar pincér srác van. Az még hagyján, hogy nem tudja mi az az Amita, de hogy azt se tudja, hogy hol lehet venni 18 csillagos Metaxa-t..(válasza: Duty Free, határ....). Ettünk gyrost, meg görög salátát. A gyros inkább főtt húsos pitába rakott "borzadály" volt. A görög salátába pedig a paradicsom zöld volt A férjem gyros tálat evett, és abban teljesen más volt a paradicsom, mint a salátában
Szia Judith77!
A piac a görögöknél - AGORA - igy keressétek! Tavaly Kateriniben kerestük a piacot, senki nem értette, ha azt mondtunk, hogy bazár. Végül egy kedves hölgyet sikerült megkérdezni. Aranyos volt, Ő magyarázta, hogy abba az irányba menjünk, amerről a legtöbb görög asszony, megpakolt gurulós bevásárlószatyorral jön. Ők valamennyien a piacról jönnek. Biztosan odatalálunk.
Szia Gudli. Ha Agorat keresel, bekuldenek a varoskozpontba, ahol az uzletek vannak. Laiki agorat keressetek.
Aniferi! 42 nap és Rodoszra mentek? Ez igen! Ez előre tervezett út volt vagy spontán jött?
Szia!
Előre tervezett volt (már jóóó korán lefoglaltuk), ez ilyen családos nyaralás lesz. Hááát, igen ez az év szépen összejött.
Gratulálok nektek, csak így tovább, érezzétek jól magatokat.
Kedves Ani nagyon sajnálom, hogy csak az utolsó napon mertél meg szólítani pedig ott "laktunk" egymás mellett. Igaz én is meg tehettem volna de mivel egyedül voltam nem akartam, hogy tolakodásnak vegyétek, az ismerkedésemet.
Én személy szerint úgy tudom, hogy a piac, "agora"
Teljesen jól tudod - AGORA - mindenki igy keresse!
Helló! "Gudli"
Meg próbálom feltenni a képeket ahogyan mondtad. egyébként vissza jött a moderátortól, a képek de fogalmam nincs hogy küldhettem el azokat a képeket amik vissza jöttek, egy egészen más témájú képek.
Aniferi! 42 nap és Rodoszra mentek? Ez igen! Ez előre tervezett út volt vagy spontán jött?
Szia!
Előre tervezett volt (már jóóó korán lefoglaltuk), ez ilyen családos nyaralás lesz. Hááát, igen ez az év szépen összejött.
Gratulálok nektek, csak így tovább, érezzétek jól magatokat.
Kedves Ani nagyon sajnálom, hogy csak az utolsó napon mertél meg szólítani pedig ott "laktunk" egymás mellett. Igaz én is meg tehettem volna de mivel egyedül voltam nem akartam, hogy tolakodásnak vegyétek, az ismerkedésemet.
Köszi szépen Gyula!
Nem vettük volna tolakodásnak, de végülis Te nehezebb helyzetben voltál, hiszen több velünk egykorú párocska volt.
Tavaly a kalliope apartmanban voltunk,elötte sok mindent irogáltunk itt és tudtam hogy lesznek páran a forumbol, senki sem állt velünk szoba a 2 hét alatt,csak egy opera énekesünk volt aki dalolt nekünk ( magyar )
Helló MINDENKI!
Tettem fel képeket remélem most már sikerrel járok nem küldi vissza a moderátor. Nem értem mért azokat küldte el amiket tudtommal nem jelöltem ki.
Kedves "AniFeri"
Úgy emlékszem ti voltatok azok akik fel ajánlottátok a két a két"idősebb" {bocs} hölgynek,hogy elcserélitek a földszinti szobáitokat. Ez nemes lelkű emberekre vall. Na sebaj majd jövőre kipótoljuk a barátkozást, az eljövetelünkkor találkoztam egy kedves házaspárral négy éve ugyanitt voltunk a KALLIOPE-apartmanban egymás mellett csak ők Salgótarjániak valahogy így kellene nekünk is MAGYAROKNAK külhonban össze fogni ha már ide haza nem megy. Nekem azért hál isten van elég pozitív tapasztalatom ezen a téren. Ne szégyelljük, hogy MAGYAROK vagyunk és megszólítani egymást és értem itt magamra is itt a példa az idei nyár.
De nézzétek el nekem mert azért ez a nyaram nem egészen úgy sikerült ahogyan szerettem volna. Egyébként barátkozó típus vagyok már Győrtől kezdve volt két házaspár akikkel össze ismerkedtünk, nem voltak még soha Görögországban így rengeteg információval tudtam nekik szolgálni. De oda kint azért igyekeztem nem a terhükre lenni pedig nagyon szívélyesek voltak velem szemben mindig hívtak menjek velük, de tudjátok én még azzal a felfogással élek, ahol két ember van ott a harmadik felesleges. Igazam van?