Lefkada
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 516 517 518 ... 570 571 572   >
Üzenet
  Raksaildi | #241660 Üzenet | 2016-08-17 11:33:36 |
Syvotán is ettünk, a Stavros étteremben, nah ott szerintem nem szabad enni, nevetséges adag, horror áron ...
Készítettem egy pár perces videót víz alatti leskelődéseimről, sok felvételünk van, idő, mire átbogarászom, összevágom az anyagot icon_smile.gif
https://www.youtube.com/watch?v=LZ_NKIfRuKU&feature=youtu.be
  Mezzos | #241661 Üzenet | 2016-08-17 12:37:37 | Idézet innen: #241650
kónyu írta:
Mezzos!
Az ezek szerint 16 taverna és ugyanennyi ebéd vagy vacsi, amit értékelhetnél okulásunkra, és ha már ki heverted a mézesheteket, írhatnál pár személyes élményt, infót vagy akár fotókat is tehetnél a netre icon_smile.gif

Tavernákban nem szoktam fotózni, úgyhogy azzal sajnos nem szolgálhatok, de a helyekről tudok írni, már amelyikek jobbak voltak. Megpróbálom sorrendben írni, a legjobbaktól kezdve:

T'Aloni, Chortata: kaja isteni, kiszolgálás is jó. Itt ebédet ettünk, viszonylag kevesen voltak, a pincér srác egy az egyben Jeff Goldblum és nagyon jól tud angolul. Röviden bemutatta a napi ajánlatot és mesélte, hogy Englouvi-ban van farmjuk és minden zöldség onnan származik, plusz a hús nagyrésze is. Érezni is lehetett, hogy friss minden és nagyon ízletesen volt megcsinálva.

Rachi, Exanthia: ide sajnos nem jutottunk be, a kilátást megnéztük, tényleg gyönyörű, valószínűleg a kaja is jó, mert többször is voltunk arra és sor állt az asztalért. Foglalni kellett volna, de arra végül nem került sor.

Almi Taverna, Pondi: itt többször ettünk, nagyon gyors a kiszolgálás és finomak az ételek. A T'Aloni után szerintem ez volt a legízletesebb.

Pinewood, Pergiali (Nidri széle): nagyon kellemes hely rögtön a tengerparton, már a nyugis részen. A kiszolgálás kitűnő, a kaja is finom. Aranyos kiscicák bírkóznak az asztalok között egymással.

Pardalo Katsiki, Karya: itt is nagyon finom a kaja, gyors a kiszolgálás és különleges a környezet. Karya falu központjában egy platánliget alatt van az étterem terasza, egy óriási terasz. Nagyon árnyas, nagy hőségben is kellemesen hűvös.

La Strada, Lefkadaváros sétálóutca: itt ilyen club sandwichet ettünk csak, de ez olyan szendvics, ami kb. teljes értékű ebéddel ér fel. Csirke, zöldségek, sültkrumpli, stb. Isteni király volt, látszott a hölgyön, hogy nagyon igényes a munkájára és szereti csinálni, ahogy letörölgette az öntetes tartály peremét és mintát rajzolt az öntetre, miután vett belőle. Érződött is a szenyón, hogy nem a minimálra törekszik.

Dimitris, Paleokatouna: itt inkább a kilátás, a kiszolgálás és az alacsony árak, amik kiemelhetők szerintem. Mindenképp megéri felnézni ide, viszont a kaja szerintem átlagos.

Bardis, Nidri: kaja hasonló színvonalú, mint a Dimitrisben, viszont éppen nem volt csirke souvlaki, úgyhogy sertést hoztak. Az nagyon rágós volt sajnos, így egy kis rossz érzésem volt emiatt, de a többi kaja jó volt. Aranyos hely.

Mary's, Vasiliki: a neve nem száz százalék, ilyen delfines dizájnja van és kockás terítő, a fő sétálóutca ahol a kikötőhöz ér. Hatalmas adagok és átlagos kaja. Tetszett, hogy gyorsan kiszolgáltak.

Karma, Lefkadaváros: itt csak egy lightos ebédet ettünk, de marha finom volt és nagy adagok. Az öbölmenti úton van a jellegzetes fa gyalogos hídnál.

Kavalikefta Taverna/Büfékocsi (nemtom van-e neve, a strandon van): nagyon kedvesek a kiszolgálók és a kaja is finom. A környezet meg tökéletes.

Batzanakias Taverna, Pondi Ag.Petros felé: átlagos kaja, indokolatlanul lassú kiszolgálás, viszont gyönyörű kilátás a Vasiliki öbölre.

Ag.Nikitas, talán a Maistros-szal szemben lévő kék kockás terítős hely: sajnos a nevére nem emlékszem, a kaja átlagos, a kiszolgálás rossz. Ráadásként át is akartak verni a végén kb. 10 euroval. Bal oldalon van a sétálóutcán, majdnem már a partnál.

Több nem jut eszembe, de előfordulhat, hogy valami kimaradt.
  Vojandi | #241662 Üzenet | 2016-08-17 13:14:41 | Válasz a #241659. hozzászólásra Előzmény #241659
A fórum bal alsó sarkában válaszd a hozzászólást. Az előjövő ablakban az Img gombot nyomod meg, és a html-be bemásolod a kép elérhetőségi útját, majd a végén ismét img*-et nyomsz, ami bezárja a html-t. Így lesz belinkelve a kép valahonnan a netről, ahova már fel van töltve.
A neten a képre mész jobb egérgombbal és rákattintasz a grafikai cím (vagy hasonló, nekem németül van - fentről a negyedik) kimásolása címszóra, majd ezt illeszted be a ctrl+v gombok egyidejű lenyomásával a két img gomb közé. Sok sikert. icon_wink.gif
  Raksaildi | #241663 Üzenet | 2016-08-17 13:49:28 |
Köszönöm, akkor először még máshová kell feltöltenem a képeket. Az előbbiekhez mondanám, mi ettünk a Rachi étteremben Exanthián, szerintem nem nagy durranás, alig volt választék és szerintem a drágább éttermekhez sorolható. Nem nagy adag kaját ettünk, és bizony 38 euro volt a végszámla. Utána ezt hanyagoltuk, szép a panoráma, rálátni Kalamitsire, de ugyanazt a naplementét láthattam a teraszunkról is.
  Raksaildi | #241664 Üzenet | 2016-08-17 13:52:18 |
Karyában is ettünk a fent említett étteremben, nekem az is drága volt. Lehet mindig a tavalyihoz viszonyítottam, Kefalónián sosem fizettünk többet 30 eurónál, ott pl. 5 euro volt egy jó adag Muszaka. Itt 7-8. Itt a Dimitrisben fizettünk 30-at, és a Daltonsban 28-at. Ez a 2 volt a legolcsóbb és jó étterem.
  Kónyu | #241679 Üzenet | 2016-08-17 17:37:23 | Válasz a #241659. hozzászólásra Előzmény #241659
Mi általában a Bardisban ettünk, mindig 20 alatt fizettünk, igaz csak vizet iszunk, sört, üdítőt, frappét általában otthon szoktunk éppen az ára miatt. Ugyanazt kapom a boltban harmadáron, inkább a különlegességekre költök, bár idén először vettem a nidrii halasnál 2 csodás méretes Sea Breamet, szépen előkészítették kérésre, le kaptam a fejüket és az apartmanban megsütöttem egy serpenyőben őket. Mindig az volt a bajom, hogy adagáron kisebbeket adnak, a nagyobbat meg kilóra mérik aranyáron, most végre egyszer jól laktam a kedvenc halammal icon_smile.gif Egyébként a Dimitrisben sem tudtunk 20-22 felett költeni, de tény, a Nidri sétányon 2 főre előétel, főétel és sör vagy üdítő lehet 30 körül. Persze én Kefalonián is kb. ilyen áron láttam tavernavacsit, olcsóbb akkor volt, ha a Skalan elterjedt menüvacsiból választottam, amit jellemzően a taverna előtti fekete táblára írtak ki esténként.
Ami meg a paraglidingot, vagy parashutingot illeti, a többi élménycuccal együtt, az mindig elhatározás kérdése, hogy rászánod-e az összeget, utána meg már nem szabad rágódni rajta, az élményt sosem fogják elvenni Tőled!
  Kónyu | #241680 Üzenet | 2016-08-17 17:54:01 | Válasz a #241661. hozzászólásra Előzmény #241661
Mezzos!
Köszi, ez kimerítő taverna-ajánló volt, nekünk a Bardis volt a kedvencünk, igaz, többnyire polipot ettünk, de a tintahal, tzatziki, muszaka is isteni volt. Nem vagyok nagy gyrosos, így abban nem csalódhattam náluk, inkább a kebabot preferálom, ha gyorskajára vágyom, a főutcán van is egy grilles, ahol sajttal töltött is van, az is nagyon ízlett. A Dimitrisben nekünk minden csodás volt, egyedül a bárányborda volt túlsütve a grilltálon. Jó, ha többféle vélemény van egy-egy helyről, könnyebb dönteni.
  Raksaildi | #241685 Üzenet | 2016-08-18 08:49:41 |
Egyébként nem lehet, hogy aug-ban emelnek a kaja árakon? Föntebb olvastam, hogy a Bardisban a polip 10.50-be került. Hát mi 12-ért ettük. Jó, nem nagy összeg, de csak összeadódik 3 főnél 14 napon keresztül a magasabb ár. A fiam evett Syvotán Sea Breamet 12 euróért, hát... nem semmi az ára icon_smile.gif S nyilván nem volt egy fergeteges adag ...
  Kónyu | #241690 Üzenet | 2016-08-18 12:12:55 | Válasz a #241685. hozzászólásra Előzmény #241685
Mi a Bardisban júni első napjaiban még 8,50-ért ettük először a polipot a Bardisban, de pár nap múlva emelték az EU-s határozat szerint a szigetek áfáját, akkor mindenhol minden megemelkedett kicsit, a boltokban is, többek közt a polip is a Bardisnál 10,50-re. Nekünk továbbra is az előző áron adta, nyilván hülyén jött volna ki Nekik a magyarázkodás, de másnak már 10.50 volt. Aztán ha jön a főszezon, úgy júli közepe, megint szoktak emelni, ami aug végén kicsit vissza szokott állni a júni elejei állapotra. A 2 szép méretes Sea Bream a halasnál 7,50 lett volna, kérdeztem, ad-e némi discountot, azt válaszolta, hogy akkor 6,- icon_smile.gif És nem nagy dolog kevés oliván megsütni hirtelen, a halat fűszerezni sem kell!!
  Vojandi | #241695 Üzenet | 2016-08-18 13:49:14 | Válasz a #241690. hozzászólásra Előzmény #241690
Bocsi, nem tudom, igazam lehet-e, de én úgy gondolom, hogy a polip súlyra megy. Én mondtam, hogy nekem egy jó nagyot keressenek ki. Szeirntem ott sok minden spontán meghatározott árban van, mert pl. a grilltál, amit párom kért, nem is létezett az étlapon és összerakták neki, ahogy kérte és felszámoltak rá valamit (ezt nem néztem kólön a számlán, mennyi volt). Olyan is rémlik, de nem merek megesküdni rá, hogy valami 12 eurós összeg volt az étlapban a poliphoz írva, ezért gondolom, hogy súlyra számítják. De ezt csak gondolom.
Az italárak is érdekesek, az egyik strandbüfében 3 Eurót kértek a dobozos 333 ml-s üdítőkért, de mivel nem volt az, amit kértem, és mást adtak helyette, annak levitték az árát 2 euróra, mert sajnálták, hogy nincs az, amit kérdek. Tök rendes húzás volt. De ebből is látszik, hogy teljesen szabadon variálják az árakat.
  Kónyu | #241708 Üzenet | 2016-08-18 22:06:55 | Válasz a #241695. hozzászólásra Előzmény #241695
A Bardisban mindig ugyanannyi volt a polip, a mérete minimálisan változott. Még sosem ettem súlyra, de soha nem is kaptam egész polipot, igaz ezek kisebbek voltak, éppen ezért sokkal omlósabbak is. Általában egy nagyobb polip 2 lábát adják némi szájszerv-nyúlvánnyal, ami sokkal kevésbé omlós, ha nem készítették elő rendesen, lehet radír-szerű is, aki ilyet eszik először, az valszeg többet nem is fog próbálkozni vele icon_smile.gif
  Tibi1986 | #241711 Üzenet | 2016-08-18 22:48:35 |
Kónyu kérésére lefkadai nyaralásunkkal kapcsolatban szeretnék egy kicsit bővebb élménybeszámolót tartani. A helyszín kiválasztásával kezdődött minden. Kizárólag Görögország jöhetett szóba, de most nem szerettem volna megint olyan helyre (Olympic Beach) menni, ami gyakorlatilag csak egy üdülőtelep. Félreértés ne essék, én ott is jól éreztem magam, és nem szeretem, amikor nagyon lehúzzák azt a helyet, de nem szeretnék elkanyarodni a témától. A lényeg, hogy többet szerettem volna látni Görögországból, avagy belekóstolni az igazi Görögországba. Rengeteget olvastam előtte, hogy melyik helyszín lenne a legmegfelelőbb, és próbáltam kiválasztani a számomra legszebbet is. A hely kiválasztásában az is kritérium volt, hogy autóval megközelíthető legyen kompozás nélkül. Ezért esett a döntésem Lefkadára. Korábban tapasztaltam, hogy 7 éjszaka, 10 éjszaka nem elég egy külföldi nyaralásra, ezért most 14 éjszakára foglaltam a szállást. Szüleim, barátnőm, és jómagam részére. Ár-érték arányban igyekeztem a legjobbat választani. Nikianában foglaltam a Matina studioban 180.000 Ft/apartman áron. Ez szerintem 14 éjszakára elég baráti ár volt. A kilátás a tengerre pazar volt. A kert gyönyörű, és rendezett. Ha kimentünk, az út túloldalán volt a tenger. Kerítés volt végig az út mellett. Matinától el lehetett kérni a kapukulcsot, így gyakorlatilag egy privát Beach állt rendelkezésünkre, bár nem sokat jártunk oda le fürdeni, mert gyakorlatilag mindig más és más partokat néztünk meg. Az első napunkat a Kónyu álltal javasolt Passa Beachen töltöttük, ha jól emlékszem azt írta, hogy a keleti oldal legszebb strandja. Ezt a véleményt én is osztom. Valóban gyönyörű, és nyugodt part volt, ahol sok-sok hal úszkált. A második napon Dessemi Bay-be mentünk, sznorizás céljából. Itt is rengeteg hal volt a vízben, és egy kisebb barlang is volt a sziklafalba úgy kb. 30 méterre a parttól. Nagyon tetszett. Ez a part sem volt túl zsúfolt. Lakka Beachet is meglátogattuk a keleti parton. Elég rossz út vezetett oda, valószínű ennek tudható be, hogy itt voltak a legkevesebben. A szokásosan tiszta átlátszó víz fogadott minket. Itt is rengeteg hal volt, itt láttuk a kéthetes nyaralásunk alatt a legnagyobbakat. Összesen háromszor voltunk Vassilikiben. Jól megnéztük a helyet, mert jövőre oda fogunk menni nyaralni a Captain'S Studioba. Nekem nagyon szimpatikus településnek tűnt. Nem vagyunk bulizósak, ezért ez a helyszín tökéletesen bejött nekünk. Minden megtalálható ami számunkra szükséges lehet, és vannak olyan partszakaszai a kikötőtől balra, ahol egyedül strandolhat az ember. A sznorizást itt is próbáltuk, az élővilág itt is jelen volt! icon_smile.gif A nyugati standok közül elsőre Porto Katsikire mentünk. Szép volt nagyon, de valahogy mégsem éreztem olyan jól magam. Folyamatosan jöttek-mentek a hajók akik hozták-vitték a több száz fürdőzőt. Nekem túl nyüzsgő volt. Porto Katsiki tény, hogy a legszebb strandok között van, sőt lehet a legszebb is, de nem a legjobb! Délelőtt még árnyékos volt a part, de 11-12 óra körül szinte már elviselhetetlenül meleg volt lent, ahogy a nap felmelegítette a köveket, és a hátunk mögött lévő sziklát. Hamarosan tovább is álltunk. Kihagyni nagy kár lett volna, viszont sokat ott időzni nekem kínzás. icon_smile.gif Elmenni, gyönyörködni, megmártózni a vízben, és utána továbbállni valami nyugisabb helyre. A nyugati partok közül az abszolút favarit az a Kavalikefta, és a vele szomszédos Megali Petra volt. Nagyon szép hely, és nincs az a túl nagy nyüzsgés sem, viszont a lefele vezető út enyhén szólva rossz. Valószínű ezért sem látogatják olyan sokan ezt a két partot. Megnéztük a Nidritől nem messze található Dimosari vízesést is. Annyira nagy nyomot nem hagyott bennem. icon_smile.gif Biztos szebb lehet tavasszal, mert akkor több a víz. Most éppen, hogy csak csordogált. Nem bántam meg, hogy megnéztem, de se több se kevesebb. A Faneromeni kolostor viszont nagyon tetszett, illetve csak az udvara. Éppen keresztelő lehetett, és nem volt pofám belülről megnézni a kolostort, mert nem voltam alkalomhoz illően öltözködve. Az udvarban: őzek, kakasok, papagájok, pávák, libák, aranyhalak, és teknősök láthatók. Az udvarból rálátni Lefkada városára. Nagyon szép a kilátás! Ezen kívül megnéztük még a Cape Doukato (Déli Fok) is. Gyönyörű szép a táj kísért végig minket az úton. Aki Lefkadán jár ne hagyja ki semmiképpen sem. Étteremben nem sokszor voltunk, mert inkább az apartmanba készítettük el a kajánkat. Voltunk a szintén Kónyu álltal javasolt Paleokatounában a Dimitris tavernában. Négyen mentünk, és két kétszemélyes grill tálat rendeltünk. Nagyon nagy adag volt, nem is bírtuk mindet megenni! icon_smile.gif Összesen 38 eurót fizettünk. Árban, minőségben, mennyiségben nagyon jók voltak. A kilátás a teraszról meg már csak hab a tortán. icon_smile.gif Jó pár helyen ettünk Gyrost a legjobbat a Mega Gyrosban ettük Vassilikiben. Ezen kívül kétszer ettünk pizzát Lefkadán a sétáló utcában a téren. Sajnos a nevét nem tudom, de tuti, hogy olasz pizzéria volt. Nagyon finom volt a special pizzájuk! Nagyjából ennyi lett volna összefoglalva röviden ez a két hét. Tudom semmilyen újdonságot nem mondtam ami a fórumon eddig nem hangzott volna el, de kötelességemnek tekintettem ezeket leírni (főleg ha már kérték is) hiszen sok-sok segítséget kaptak már itt a Lefkadába utazók. Én személy szerint próbálok valamit visszaadni is.

Jövőre ismét Lefkada, sziasztok!
  Alfie | #241714 Üzenet | 2016-08-19 05:24:33 |
Szia Tibi! A Passa beach mihez van közel? Ugyanis nem találom a térképen. Köszi a segítséget.
  Alfie | #241715 Üzenet | 2016-08-19 05:27:33 |
Bocsi most lett meg! Nidrinél van már látom!
  Mezzos | #241716 Üzenet | 2016-08-19 09:24:57 |
feltöltöttem két videót icon_smile.gif

Egremni beach autóval + gyalog:

Link

Gialos beach autóval:

Link

Ezek alapján el tudjátok dönteni, hogy le akartok-e menni.
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 516 517 518 ... 570 571 572   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu