Legjobb ételek - italok
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Általános tapasztalatok
<   1 2 3 ... 52 53 54 ... 139 140 141   >
Üzenet
  Kyra | #14907 Üzenet | 2006-08-30 17:58:52 |
Sziasztok!

Ma láttam a spektrumon, hogy a muszakába fahéjat is tesznek. Kipróbálta már így közületek valaki?
  HJudit | #14920 Üzenet | 2006-08-30 19:45:48 |
A muszakába még nem, de én a chilis babba szoktam tenni, kicsit lágyítja az ízét, biztosan nem rossz a muszakába sem. Legközelebb kipróbálom.
  Zeus | #14927 Üzenet | 2006-08-30 20:35:48 |
Gombás-lencsés muszaka


Hozzávalók 4 személyre:
550 g padlizsán
340 g paradicsom
220 g barna lencse
220 g gomba
1 zöldpaprika
1 nagy fej vöröshagyma
120 g cheddar vagy ementáli sajt
30 g sima liszt
30 g vaj
3 dl tej
2 tojás
4 evõkanál olívaolaj
3 evõkanál finomra vágott petrezselyemzöld
2 evõkanál száraz fehérbor, vagy víz
2 gerezd fokhagyma
2 kávéskanál barnacukor
5 mokkáskanál só
1 mokkáskanál õrölt fahéj õrölt fehérbors
fél mokkáskanál õrölt szerecsendió
felaprított friss petrezselyemzöld a díszítéshez
  Vojandi | #14933 Üzenet | 2006-08-30 21:50:55 |
Mondom, musszak ezer féle van. Tulajdonképpen már tök más jellegû kaják is futnak musszaka néven, így nem csoda, hogy amit egyikõnk eszik, nem is hasonlított arra, amit másikunk próbált valahol egészen máshol. icon_smile.gif
  Andra | #14956 Üzenet | 2006-08-31 10:34:20 |
Épp most találtam az egyik hazai újságban egy Karfiol-muszaka receptet. Nagyon jól néz ki és olyasmi, mint amit Csutek ajánlott, csak krumpli nélkül. Szerintem finom lehet.
  Ferrari | #15051 Üzenet | 2006-09-03 13:00:19 |
  Csutek | #15216 Üzenet | 2006-09-10 13:40:23 |
Muszaka Tassos-on
  Vojandi | #15218 Üzenet | 2006-09-10 13:56:37 |
Csutek, csak nem visszajöttél???
Ha igen, mesélj mindenrõl!!!!

Andi
  Csutek | #15219 Üzenet | 2006-09-10 14:01:29 |
Sajnos már haza jöttem. A dumcsiba folytatom.
  Rekuc | #15250 Üzenet | 2006-09-11 13:33:20 |
Csutek!

Kipróbáltuk a muszaka-receptedet, nagyon finom lett, bár kicsit idõigényes az elkészítése...
Rég ettem már ilyen finomat icon_smile.gif icon_smile.gif

köszi még1szer!
  Csutek | #15252 Üzenet | 2006-09-11 14:08:49 |
Örülök, hogy ízlett. Ma én is azt szeretnék csinálni vacsorára.
  Andra | #15254 Üzenet | 2006-09-11 14:21:51 |
Csutek, nagyon guszta a muszaka kép!!! icon_lol.gif
A Spektrumon épp a múltkor volt a muszaka készítése, Santorinél.
Szint szóról szóra úgy mondta el a csajszi a receptet, mint a te, csak õ a húsba nem tett bort, viszont fahéjat igen.
Azt mondta, hogy nagyon sok ételben használják a fehéjat, mert hogy mennyire finom.
Jegyzeteltem bõszen. icon_lol.gif
Még nem csináltam meg, mert nem birtam rávenni magam a pampuckálásra. Elég macerás megcsinálni, pedig a gyerkõcöm már rágja a fülem, hogy õ muszakát szeretne enni, úgyhogy lassan kénytelen leszek nekifogni. icon_lol.gif
  Csutek | #15258 Üzenet | 2006-09-11 14:30:04 |
Én már ma neki fogok, ha kapok padlizsánt.
Fahéjat sok helyen tesznek a húsételbe. Fõleg az észak afrikai konyhára jellemzõ. Szerintem kellemes ízt ad az ételnek.
  Andra | #15291 Üzenet | 2006-09-13 13:47:35 |
Én nagyon szeretem a fahéjat, de eddig csak a tejberizsnél használtam, meg a gyümölcs levesbe is szoktam tenni. Húsba még sosem hallottam, de a görög csajszi a tévében azt mondta, hogy Görögországban nagyon sokféle ételben használják.
  Csutek | #15293 Üzenet | 2006-09-13 14:15:06 |
Hidd el, nem rontja el az ételt. Én már raktam malacsültre is. Fini volt!
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Általános tapasztalatok
<   1 2 3 ... 52 53 54 ... 139 140 141   >


Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu