Köszi, mi is reméljük.
Az idõjárás elõrejelzést még nem is néztem...
Idén most megyünk másodszor, mert nagyon sok mindent nem tudtunk megnézni, ugyanis jun. 30-tól, jul. 10-ig voltunk elöször Görögországban és nem bírnám ki, ha még egy évet várnom kellene.
Jó volt végigolvasni, hogy a fórumokon szinte mindenki rajong Görögországért, bennünket is elvarázsolt.
Mi pont egy hete értünk haza Paraliáról és nagyon-nagyon hiányzik! 17 napot töltöttünk ott, minden nagyon jó volt, víz, idõjárás. Motort 10 euróért béreltünk reggel 9tõl este 11ig. Ne hagyjátok ki Panos túráit, nagyon jók! Én nagyon megkedveltem! A quad túrán olyan "jó" quadot kaptunk, hogy alig ment, így végül Panossal utaztam robogón, a párom meg egyedül és Panos a lábával tolta a párom quadját! Érdekes volt! Amúgy ahonnan bérli a jármûveket, az nagyon gatya, de jövõre váltani fog azt mondta. A motoros túrára készüljetek fel, mert extrém, kötélen mászás stb! Mi spec. nem másztunk kötelet, mert papucsban voltam és visszafordultunk már az elején. Ékszerek: ezüst 1gr-1euro, de csak a legnagyobb ékszeresnél, ami Panos felé van, vettem jó pár dolgot ott! Irigylem azokat, akik most mennek, pedig a vége felé, már vágytunk haza, de most már újra mennék.
Uhh tényleg, az ezüstrõl még nem is írtunk...mondjuk senki sem kérdezte: mindig csak az alkohol, meg az édesség...jaj milyenek ezek a paralia-funok!
MI ott vettük grammját 1 €-ért, ahol magyarok az eladók és az õ ékszerüket sorsolják Panos tomboláján! meg persze ott is adnak tombolát, ha vásárolsz.
Tényleg! van itt valaki, aki már nyert azon a tombolán?
Vörös | #81141 | 2008-09-16 22:11:59 | Válasz a #81105. hsz-ra
Hát tundragon nagyon szerencsés vagy, hogy kétszer mehetsz. Igaz tavaly én is kétszer voltam, de az sajnos már a múlt
És elõször merre voltatok?
Szia "vörös"!
Valami nyüzsis helyet akartunk, ezért Paráliát választottuk ajánlás alapján. Nem bántuk meg, most is oda megyünk vissza.
A szeptember végi nyaralások meg olyan olcsóak, hogy inkább ebben az évben kihagyok minden plusz szórakozást, fölösleges vásárlást és Parálián bulizok, kirándulok stb.
Kár, hogy nem találok senkit, aki szintén most jönne és gyerekkel...
Szintén Paralia, mind a kétszer...és idén is. Öröm hallani hogy gyerekkel is jól éreztétek magatokat!
Tavaly én is így voltam vele csak mi a grandnál választottuk az uccsó turnust, így került 22000 ft-ba a hét! idén sajnos nem fér bele!
Tundragon! Hát én is sárgulok !Én még nem voltam olyan szerencsés,hogy kétszer mehessek egy évben Görögbe !
Én voltam Sartin és kétszer Paralián,(bár ezt tõlem senki nem kérdezte ),de én nem mernék már ilyenkor menni,mert félnék a rossz idõtõl,de remélem meg fogsz cáfolni !Én imádom a kánikulát,de csak ha víz melett vagyok!
Mondjuk miket s beszélek,Szilveszterre is szívesen mennék Görögbe,nem érdekelne az idõ,de inkább nyárra gyûjtök,hogy ne csak 1 hét legyen,ami semmire nem elég!
Ja! És egy jó tanács !Most Vörössel elég sok helyre eljutottunk !Plaka,Katerini,Olimpic Beach,szóval érdemes körül nézni !Mert ezek nincsenek messze Paraliától!
Én tavaly Athénba szerettem bele,de annyi látnivaló van,hogy az ember csak kapkodja a fejét és nincs idõ a pihire!
Persze Athén azért jóval messzebb van,de megéri!
Szia Christee! Köszi az ötleteket, elfogunk menni.
A terv a következõ:
-Katerini
-Olimpic Beach
-Olympos
Thessaloniki
-talán Athén
-görög est
-kalózhajó
...ha jó az idõ, ha nem jó
Az egy hét nekünk nagyon kevésnek bizonyult és miután hazajöttünk elmentünk egy "normál" családi bevásárlásra az Interspárba, otthagyva 35 E Ft-ot, hát itt szállt el az agyam, hogy mire is költünk mi tulajdonképpen? Akkor született meg a nagy ötlet, hogy inkább Görögország mégegyszer.
A másik érv, hogy hazajöve mély depi, nem találtam a helyem, stb. stb. mind olyasmi amit a Ti hozzászólásaitokban is olvastam.
Ha van ötleted, tanácsod vagy bárki másnak, nagyon szívesen veszem, mint kezdõ "görögös".
Tundragon!
én a görög estet nem javaslom...sztem pénzkidobás, és több helyrõl hallottam ezt a véleményt. Kevés a folklór, rossz a kaja, a bor minõsége csapnivaló.
Thessaloniki, mindenképpen egyénileg vonattal Katerinibõl: olcsóbb, és még nem vagytok korlátozva sem...Paralia-n is lehet Szaloniki térképet kapni, azon minden nevezetesség rajta van
Kalózhajó: mindenképp az Ariannal menjetek, mi mind velük voltunk, innen a fórumról az egyik lány árulja a jegyeket, a sétálóutcában (az elsõ, ami a parttal párhuzamos) - és a szekeres étteremmel szemben van!
Hmm, a szekeres étteremben isteni töltött tintahalat adnak és nem drága. Körettel együtt 6,5 euro, mindenképpen javaslom!
Amúgy az ékszerek kapcsán sztem ez is fontos info, hogy ott tényleg nagyon olcsón lehet venni, én pl tudatosan spóroltam erre, mert vettem olyan szetteket, amit itthon többszörös áron tudtam volna csak. Én is ott vettem, ahol magyarok az eladók (bár mindenhol van magyar eladó szinte..). Én 5x voltam sorsoláson legalább a 2 hét alatt és egyszer sem nyertem. 3x az ékszeresnél, 2x meg Panosnál.
Ja, van egy kis negatívum a részemrõl. Elárasztották az utcákat az árusok, egész este hülye nyerítéseket lehet hallani, mert gagyi mûanyag lovakat árulnak, meg villogó szemû macskát stb, ez kicsit bosszantott, mert tavaly ilyet nem tapasztaltam.