Szia és köszi a beszamolot, nagyon klassz és a képek szuper jók.
Mediterraneo | #210775 | 2013-10-25 07:48:13 | Válasz a #210770. hsz-ra
Jó volt nézegetni a képeket és bizony fájó szívvel emlékeztem arra, hogy egy hónapja még ott voltam...
Jó tudni, hogy októberben is van még nyárias idő, strandolási lehetőség
De egy apróságot ki kell javítanom: a Corelli kapitány egyes jeleneteit Samiban forgatták és nem Antisamoson, ami egy strand, ugye.
A valós háborús események meg Argostoliban és Lixouriban történtek (az olaszok hadiszállása Argostoliban, a németeké Lixouriban volt, ha valakit ez érdekel)
Igen, még nagyon jó idő volt októberben is, eső nem is esett és bőven strandolásra való volt a íz hőmérséklete.
Persze a Corelli kapitányt nem azon az egy strandon forgatták, csak azt említettem meg, hogy Corelli kapitány csapata állomáshelye volt a filmben Antisamoson.
Medi!
Az interneten fellelhető infók egy része szerint az egyik jelenet az Antisamoson játszódik. 2 példa:
cycladia.com: "ANTISAMOS BEACH CAPTAIN CORELLI'S FAVORITE!
This is yet another famous beach. Antisamos became known by the movie Captain Corelli's Mandolin, since some famous scenes were shot there."
tripadvisor.com:"We understand that Captain Corelli's Mandolin was filmed here."
De viizo topiktársunk a kefallinia.hu-n (mint az oldal gondozója) helyreteszi a dolgot, miszerint: "Sami és Antisamos között, Dikhalia romjainál vették fel a legtöbb falusi jelenetet; azonban a díszlet nagy részét a forgatás után lebontották.
A partra sodródott, majd ugyanott felrobbantott török bomba jeleneteit a Myrtos beach-en vették fel, de szintén a Myrtos a főszereplő az olaszok tengerben fürdőzési jeleneténél is."
Szóval ezek szerint nem Antisamos, hanem a Myrtos szerepel a filmben. De érdemes megnézni, és saját sze3mmel meggyőződni róla, emlékidézésnek sem rossz, most engem is kíváncsivá tett a dolog, este megnézem
ja, és persze gratulálok a hiánypótló beszámolóhoz, valóban klassz és informatív volt! Gratula Bambusznádnak!
Szia!
Mi idén Lefkadán voltunk és szemezgetek Kefaloniával ezért elolvastam a beszámolódat..hát gyönyörű képeket csináltatok és rengeteg szép helyet megmutattál..nagyon köszönöm egy élmény volt!!!!!!!!!!!-bárcsak énis tudnék ilyet összerakni......
Bambusznád!
Gratulálok,nagy élmény volt megnézni a képeket!
Üres strandokat még lehet csúcsidőszakban is látni (de.10 óráig),de üres Assost,Fiskardót elképzelni se tudtam eddig.