Pénteken foglaltunk Thassost buszos út az Apollonnál,és rákérdeztem,elvileg jövő héten lesz Lefkada árlista,vagy csak engem nyugtattak.Van utazási irodás ismerős itt vidéken,aki azonnal adja az infót,és foglal nekünk.Évek óta évi többször megyünk az Apollonnal.Akti ház újabb tényleg a parton,de mi 3-an megyünk és az csak 2 fős,egyébként oda mentem volna én is.A Gatsoulisban földszinten,és az emeleten van pár szobája,középső szint szerbek.Az a ház régebbi,az Akti felújított,és onnan egy köpés a tenger,én az Aktit választanám,ha ketten mentek,vagy kettővel oszthatóan.Paja fakultatívjai tutik,és tényleg a legolcsóbbak 20-25 euró,Kefalónián ez duplája.Itt tényleg érdemes az i.vezetőre hallgatni,mert ő egy tünemény,inkább barát.
Köszönöm Dodi62 a választ,mi is voltunk már Kefalónián imádtam nagyon szép,aztán következő évben Zakyntoson ami szerintem nincs olyan gyönyörű mint Kefalonia.Bár biztos másabb ha kocsival mentek de nekem a két sziget közül Kefalonia a nyerő.
Neked is köszönöm Rep a választ,megerősítettél abban hogy az Akti apartman válasszuk már ha még kapunk benne helyet.Mi tavaly voltunk Pargán nagyon tetszett és ezért gondoltuk hogy jövőre ua az útvonalon megyünk és megnézzük Lefkadát.Már tavaly is néztük és most is még nagyon gondolkozok rajta mert én már legalább 3 éve szeretnék Thassosra menni.Mindenesetre a héten pontot kell tenni a végére és ezerrel nézni hogy mikor jelenik meg az árlista,biztos sokan foglalnak.
Nyugi, Lefkada nem számít a legnépszerűbb úti célok közé! Leginkább Paralia, Stavros és társai kapósak Szerencsére a magyar utazók nagy része nem a szépségeket preferálja leginkább, hanem sok más egyéb szempont alapján választ.
Ezen sokat gondolkodtam már én is. Ha valaki képes Paraliára elmenni autóval, mi tartja vissza Pargától vagy Lefkadától?!?!...az a plusz 3-4 óra vezetés??? 1 tranzit éjszaka és meg is van oldva...legalábbis szerintem! Arról nem is beszélve, hogy a nyugati part szállásai olcsóbbak is!
Ui.: Nem lenézve a "Pieria" tengerpartok szerelmeseit, de az északi rész annyira "elfogadhatatlan" számomra, hogy én inkább valahol az autópálya mellett tranzitolok már!
És ha igazak a híreim, idén megint Ő lesz, mármint Paja!
Paralia környéke nekem is a TILTOTT kategória, bár lehet nem itt kellene trollkodnom arról a részről Egy vélemény pedig csak nem bánt meg senkit, ha egyszer tény, hogy ronda és nem éppen autentikus az a part! Semmi görögös nincs benne, csak azért mennek oda az emberek (leginkább magyarok és oroszok), mert ez a legolcsóbb célpont, és elmondhatják, hogy Görögországba járnak nyaralni
Egyébként Lefkada sem sokkal drágább, de én nem bánkódom, hogy nem özönlik el a hazai turisták, nekem idén nyáron már a 2-3. turnus is kezdett zsufinak tűnni, ezért idén visszatérünk a jól megszokott 1-2. turnushoz, csak azt remélem, a Nikolaos is teljes választékkal indül majd!!
Kónyu! Megkérdezném, hogy így szezon legelején milyen szokott lenni az időjárás Lefkadán? Lehet már fürödni a tengerben? Nem túl hideg a víz? Előre is köszönöm a válaszod!
Változó, ígérni nem tudom a meleg vizet, mert május közepe-végén max 18 fokos lehet, de még sosem mértem Mi elviseljük a hideg vizet, meg ha fázunk a vízben, vagy hosszabb időre megyünk be sznorizni, felkapjuk a neoprén shortynkat, és gond egy szál se. Az idő általában olyankor már szép, sok napsütéssel, de bármikor lehet 1-1 borúsabb, szelesebb nap. Vannak más buktatói is az előszezonnak, pl. nincs minden nyitva, nem indul minden kirándulás, hajóút. Viszont még nem életuntak a helyiek, pincérek, boltosok, zöld a táj, van víz a vízesésekben, nincs szemét (annyi, mint szezon végén ), alacsonyabbak az árak, stb. Választani kell. nekem most éppen az a gondom, hogy a hajók ilyenkor még ritkásan indulnak, én meg 6-8 alkalommal szeretnék utazni a Nikolaosszal, de ha aznap épp rossz az idő, és nincs jelentkező, valszeg el sem indul. Voltam már nyolcadmagammal a hajón, de csak a tulaj jókedvén múlt, hogy elindultunk, 10-12 fő alatt ráfizetés! De ha lemaradunk valamiről, majd 18-ban pótoljuk...ha meg akkor nem, majd 19-ben
kónyu, mi ilyen kis csónakot akarunk bérelni és azzal átmenni Meganisi, Skorpios meg a többiek felé, erről van tapasztalatod, hol a legjobb az ár-érték arány (olcsó)?
Nem béreltem soha csónakot, így az árát sem tudom. Nem lehet túl drága, Nidriben a kompkikötőtől délre is láttam kölcsönzőt, és rögtön a kikötő elején is.