Milos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kikládok
<   1 2 3 ... 53 54 55 ... 124 125 126   >
Üzenet
  Firkamano | #116125 Üzenet | 2009-09-02 08:07:54 | Válasz a #116124. hsz-ra
Sziasztok!

Feliratoztam a képeket.

Szanna!
Ha megint véletlenül bejelentkeznél, megírnád milyen az idő?

Érezzétek nagyon jól magatokat, és Tsigradot ki ne hagyjátok!! Kíváncsi leszek melyik lesz a kedvenc strandotok! icon_smile.gif
  Vojandi | #116175 Üzenet | 2009-09-02 12:52:00 |
Szia Szanna!
Mindez remekül hangzik, majd ha hazajössz, írd meg az apartman nevét stb...Most nagyon jó lehet nektek! icon_smile.gif

Megyek nézni Firka képeit!!
  Verka | #116187 Üzenet | 2009-09-02 13:24:04 | Válasz a #116125. hsz-ra Előzmény #116125
Szia Firka!

Már a múltkor átnéztem a képeidet, de most feliratokkal újra! Írtam a végén, hogy borzasztóan sajnálom, hogy rossz időtök volt... néha tényleg olyan, mintha egy másik helyen lettetek volna, mint Babarék, mégha ugyanazokat is fotóztátok. Mondjuk én azért is tudom talán kicsit jobban átérezni az emiatti rossz érzést, mert ugyanígy jártunk Elafonissoson... icon_smile.gif Ha megnézed Babar képeit, egy másik Elafonissost látsz rajta, mint a mienken. Nade az "csak" egy nap volt, nem egy teljes nyaralás...

Viszont ügyesek vagytok, hogy megtaláltátok az egyetlen szélcsendes Tsigradónál a lejárót, mert Babar még azt írta róla, hogy csak hajóval lehet megközelíteni! Mázlisták vagytok (legalább ebben icon_smile.gif), hogy ez nem így van, mert különben nem tudom, hová menekültetek volna strandolni!

Chivadolimnin nem voltatok? Megnéztem volna, hogy az milyen főszezonban és szélben. Babarék képein nekem az a legcsodálatosabb part, de attól tartok, hogy augusztusban az sem úgy néz ki, és biztos vagyok abban is, hogy akkor nem üres a part, hanem tele van emberekkel...

Mi sajnos biztos, hogy sem júniusban, sem szeptemberben nem tudunk két hét szabira elmenni, ezért fontos az, hogy a nagy szeles időszakokban mennyire szép a sziget... meg az a strand, ami nekem a legjobban tetszik. icon_smile.gif
  Vojandi | #116188 Üzenet | 2009-09-02 13:26:25 |
Én is megnéztem. Hát most már megértelek Firka. Én teljesen bele tudok depizni egy ilyen képbe, mint a te Firopotamosod, mert én képes vagyok helyekre csak egy olyan tökéletes fotó kedvéért odautazni, mint Babrék képe, és ha ezt kapnám, azt hiszem, bánaromban bele is vetném magam a te Sarakinikós tengeredbe. icon_sad.gif
  Firkamano | #116189 Üzenet | 2009-09-02 13:27:12 | Válasz a #116187. hsz-ra Előzmény #116187
Szia Verka!

Láttuk azt a Chiva... strandot, nem tudom leírni a nevét így fejből, le is fényképeztem messzirő, ez egy hosszú strand, Babar képén gyönyörű, az enyémen már nem olyan, látni fogod. Azért nem rossz, de eszünk ágában sem volt odamenni fürdeni.

Tsigrado a legjobb strand, és nagyon jó hogy így kötélen lehet megközelíteni, nagy buli icon_smile.gif icon_smile.gif

Na rohanok, sziasztok!
  Verka | #116192 Üzenet | 2009-09-02 13:32:21 |
Az a "bajom" nekem is, mint Andinak, hogy mindig éppen oda mennék, amiről olvasok, vagy képeket látok. icon_smile.gif Már a múltkor, amikor megnéztem Firka képeit, megnéztem Babaréit is újra, és akkor megnéztem a kompmenetrendeket is... icon_smile.gif Olyan kézenfekvő lenne egy Kythnos-Serifos-Sifnos-Milos útvonal... Két hét alatt ugyanúgy be tudnánk járni, mint az idei négy szigetet... icon_smile.gif És Milosról a repjegy valamiért sokkal olcsóbb, mint a többi szigetről (Olimpic), szóval utána könnyű lenne hazarepülni.

Most Milos lenne a "hab a tortán", ahogy idén Santorini volt, csak az a baj, hogy ha azalatt a kb. négy nap alatt, amit Miloson töltenénk, fújna a szél, akkor ez a "hab a tortán" érzés nem biztos, hogy meglenne... és emiatt tartok egy kicsit a dologtól.
  Verka | #116197 Üzenet | 2009-09-02 13:51:17 | Válasz a #116189. hsz-ra Előzmény #116189
Firka,

melyik képeden van a Chivadolimni?? Már kétszer végignéztem, de nem látom...biztos én vagyok ennyire béna, de a feliratok sehol sem utalnak rá, felismerni meg nem ismerem fel.
  Vojandi | #116199 Üzenet | 2009-09-02 14:00:28 |
Leírnád Firka, merről jutottatok le a Tsigradoba? google earth szerint Firopotamosból megy valami utacska, de hasonló Sarakiniko felől is. Melyiken lehet lemenni??

Alfredo Garcia képe:
  Babar | #116240 Üzenet | 2009-09-02 18:49:51 | Válasz a #116189. hsz-ra Előzmény #116189
Szia Firka!
Megnéztem a képeidet. Te nem Miloson jártál! Az egész sziget kb. 10 százalékát láttad.Nekünk 6 napot fújt a szél, ezeken a napokon és a többi nap 685 fényképet készítettem a szigetről és kb. 350-400 km-t autóztam el. Az állványt a fényképezővel elfújta a szél, majdnem odalett a gépem. Mégis a legjobb fotók egyike itt készült. Ha északról fúj a Meltemi, a sziget teljes déli oldala szélmentes, ha meg arról fúj a szél, akkor meg az éjszaki és így tovább. Ezért a tsigradói oldalon egy csomó helyet kihagytál, amit simán lefotózhattál volna(felsorolni nem akarom). Hol vannak azok a helyek, amit a szél mellett is fotózni lehetett volna? Plaka (Hora) , Adamas, Pollonia stb. A Chivadolimniről készült képet hol találjuk, mert én nem láttam.
Megdöbbentő, mennyire nem néztél meg semmit. Ezek után véleményt mondani? A Tsigradói strandon, amikor mi voltunk még nem volt ott a kötél. A szállásotok nagyon tetszett. Szép kis házikó. Most megnézem a lefkadai és zakintosi képeidet.Itt láthatóak szép milosi képek:
www.milos-island.gr,
http://members.virtualtourist.com/m/pb/66ab3/
http://www.volcanodiscovery.com/en/photo/greece/milos/milos_photo_gallery.html

icon_lol.gif
  Szanna | #116242 Üzenet | 2009-09-02 19:01:22 |
Szia firka!
Hajajajaj! Azt hiszem most fog téged kinyírni az írígység. icon_sad.gif Ma szélcsend volt! icon_twisted.gif

Szia Andi!
Az apartmannak nincsen neve. Ha megnézed a korábban belinkelt Adamas térképemet, akkor megtalálod. Azon számozva vannak az apartmanok. A miénk a 43. számú. Mmmmmm.....Most itt ülök a nappaliban, közben csodálatos kilátásban gyönyörködhetek. Nyitva van az erkély ajtó.
icon_biggrin.gif
  Szanna | #116243 Üzenet | 2009-09-02 19:05:40 |
Szia Babar!
SOS! Mely helyeket lehet bejárni autóval ill. motorral?
  Babar | #116244 Üzenet | 2009-09-02 19:37:18 | Válasz a #116243. hsz-ra Előzmény #116243
Szia Szanna!

Sorolom:Firopotamos, Mandrakia, Sarakiniko, Mitakas, Kafto beach, Pachena, Pollonia, Voudia bay (ez az északi rész).
Észak keletről a Milosi öböl felé: Nerodafni (ide földút visz, elég rázós), Plathiena beach(kihagyhatatlan), Fourkovouni, Klima, Chivadolimni, Agios Nikolaos (földút vezet).
Keleti part:Triades 3 beache, Ammoudaraki, és Agios Ioannis: ezek rossz minőségű földúton lehet megközelíteni, de ne hagyjátok ki!!!!!
Déli part: Paliochori (ez is több öbölből áll, sétáljatok el mindre, plusz föntről is nézzétek meg, álomszép!!!) Agia Kyriaki, Psaravolada, Tsigrado, Firiplaka, Provatas, Tsigoula, Psathi (ezek némelyike földút, de autóval nem vészes!!!)
Gerondas (egy ideig kocsival, utána 20 perc gyaloglás. )
Szeintem a robogó nem megfelelő, autót béreljetek ezekre a napokra, amikor földutas strandokra mentek.
Jó strandolást!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! icon_lol.gif
Plaka Choráját ki ne hagyjátok, belátni egész Milost a tetején lévő templomból. icon_lol.gif
  Babar | #116247 Üzenet | 2009-09-02 19:53:33 | Válasz a #116244. hsz-ra Előzmény #116244
Szanna még annyi jutott az eszembe, hogy ne a kiskerekes robogót béreljétek, mert nem földútra való. Lehet bérelni homokfutót, talán ez a legjobb, vastag terepgumi van rajta, két ülés, négypontos biztonsági övvel, ezzel mindenhová el lehet jutni. icon_wink.gif
  Babar | #116259 Üzenet | 2009-09-02 21:00:56 | Válasz a #116247. hsz-ra Előzmény #116247
Bocsi Szanna!
A Triades beach-nál felsorolt partok a nyugati oldalon vannak! icon_lol.gif
Babar
  Verka | #116268 Üzenet | 2009-09-02 23:05:37 | Válasz a #116240. hsz-ra Előzmény #116240
Szia Babar!

Szerintem nem kéne ennyire támadnod Firkát. Elfelejtesz egy fontos dolgot: a többség nem azért megy a szigetre, hogy körbefotózza az összes strandot, hanem azért, hogy nyaraljon.

Aki nyaralni megy, annak nem az kell, hogy minél több gyönyörű strandos fotója legyen, hanem az, hogy az a néhány strand, ahová el akar menni pár nap alatt, az éppen akkor szép legyen.

Ha én pl. mennék Milosra jövőre, akkor mondjuk Chivadolimni érdekelne. Akkor is, ha végig fúj a meltemi. És nem vigasztalna, hogy pl. tőlem háromórányi gyaloglásra és sziklamászásra milyen öblökről tudnék (talán!!) jó fotókat készíteni, mert nem fotós vagyok, hanem csak egy egyszerű nyaraló, aki úszni szeretne, nem pedig sziklát mászni és képeket készíteni.

És én ezért örülök Firka véleményének is, mert ő pont abban az időszakban volt, amikor én is nagy valószínűséggel mennék. És hiába linkelsz be akár ezer gyönyörű fotót is, azt gondolom, nem hiszed te sem, hogy a legszebb strandfotók augusztusban készültek... a legjobbakat tavasszal szokták csinálni, amikor még se szél, se turista. Azokkal viszont a nyaralóközönség többsége nem tud mit kezdeni, mert Európa nagy részének júliusra és augusztusra esik a szabija.

Nem tudom egyébként, hogy te melyik fotódra gondolsz, amit meltemi idején készítettél, de én bizony egy fotódra sem emlékszem, ami úgy nézett volna ki...
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kikládok
<   1 2 3 ... 53 54 55 ... 124 125 126   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu