Sziasztok!
Ugye érdemesebb kocsit bérelni Krétán? Bár 1 hét tényleg nagyon kevés, de szét szeretnénk alaposabban nézni.
Chrissiről valaki tud valamit mondani nekem?
Szia!
Mi is 1-hete jöttünk haza Krétáról.(Azóta is álmomban ott vagyok,és szenvedek az itthonléttől ) Chrissi maga a csoda. Nekünk nagyon tetszett.Sajnos olyan szervezésben voltunk,hogy 4-órát tölthettünk a szigeten,de így is megérte.Mindenképp menjetek el oda.
Aki pedig Hersonissos-ba készül,de szeretne kicsi,szűk utcácskák között barangolni,igazi gyöngyszer településeket talál nem messze a várostól,még gyalog is megközelíthető. a Főutcán egy tábla hirdeti,hogy merre kell menni Koutouloufari és Piskopiano felé. Képet tudok róla küldeni.
Bocs,egy kicsit off,de tudtok olyan lehetőséget,oldalt,ahol Görög dolgokat lehet vásárolni? Pl. kulcstartó,nyaklánc,karkötő.... próbáltam keresgetni,de egyenlőre nem jártam sikerrel.
Sziasztok!
Ugye érdemesebb kocsit bérelni Krétán? Bár 1 hét tényleg nagyon kevés, de szét szeretnénk alaposabban nézni.
Chrissiről valaki tud valamit mondani nekem?
mi most jöttünk haza Krétáról 1 hete, és teljesen jól működik a tömegközlekedés.
hersonissoson laktunk és busszal át mentünk ag.nikolaosra. pontosan jött a busz , 4,10 euro volt a jegy ára. 45 perc volt a busz út. visszafelé is a busz pályaudvaron szálltunk fel ,minden ki volt írva, minimális angoltudással elboldogulsz.
Nagyon köszönöm.
De most így végiggondolva, gyakorolnia is kéne a kedvesnek a vezetést (nekem sosem volt jogsim), és 3 hét alatt kivitelezni mindent (munka mellett(, elég esélytelennek tűnik (azért majd próbálkozunk). (A repülőt meg a szállást még februárban lefoglaltuk, erre meg persze nem gondoltunk, el is felejtettük.) Az meg az előző bejegyzésem óta esett le, hogy jogsi persze a motorra is kéne.
Kár, hogy nem vagyunk elég fittek, hogy mindenhová biciklivel menjünk.
Csak tömegközlekedéssel vajon mennyire lesz idegtépő az utazgatás?
Léda! A motorozással semmi gond nem lenne Krétán, főleg, ha rendelkeztek némi gyakorlattal és érvényes jogosítvánnyal. Hm, ezek nélkül, mondjuk úgy, kihívásokkal teli járműbeszerzés és túrázás elé néztek... A jelentősebb műemlékekhez tömegközlekedéssel is eljuthattok, de, ha sikerülne gépjárműhöz jutni, semmiképp se a hegyekben vegyetek vezetési gyakorlatból órát... (a városok kaotikus forgalma is adhat okot némi izgalomra) Viszont próbálkozni lehet a Visegrádi utcában, a Központi Okmányirodánál.
Korábban olyan jó válaszokat kaptam itt, most is számítok Rátok!
10 napot leszünk Krétán augusztusban, Stalisban lesz a szállásunk. Utazós, romnézős nyaralást akarunk max. 1-2 nap tengerparti ejtőzéssel. Ehhez autót terveztünk bérelni (nem végig, 4-5 napra), viszont teljesen elfelejtettük, hogy a férjemnek már vagy 10 éve lejárt a jogsija, és a nyaralásig hátralévő bő 3 hét alatt nem biztos, hogy sikerül majd elintézni az újat.
Ilyenkor mit tehetünk? Motor? (Egyáltalán ajánlatos-e motorozni Krétán? Nem túl veszélyes?) Vagy marad a busz?
Kedves Mindenki!
Sajnos nincs időm végigolvasni a 450 oldalt, így aki tudna nekem valaki segíteni esetleg infóval Gouves, Klió apartman ügyben? A szállásról is érdekelnének a vélemények, és magáról a helyről is.
Valamint, a kirándulások, miket érdemes megnézni? Mondjuk irodával...és kocsival?
Most szombaton megyünk magánszervezésben Stalisba. Érdeklődni szeretnék, hogy a wizz-es érkezéshez van-e még buszos csatlakozás (egy angol nyelvű oldalon olvastam, hogy még 11-kor is mennek a helyi buszok)? Ha nincs tudtok esetleg transzferrel foglalkozó céget javasolni? Amennyiben késik a gép és lekéssük a buszokat gondolom vannak helyi taxis cégek, akik rendelkezésre állnak. Van esetleg valakinek tapasztalata? Ha igen, kb. mennyibe kerül?
Köszönöm előre is