Andi és Ati nagyon eltûntek. A Pargai fórumon szinte kivétel nélkül akkor is ír mindenki mikor megjöttek, nem csak elõtte. Jó olvasni egymás után az élményeket, nagyon pörög az a fórum. Talán tényleg igaza volt az Andinak, mikor azt írta, hogy nagyon sokan csak a nyaralás elõtt aktívak a fórumozásban, s utána sokuknál már "se kép, se hang". Pedig nagyon kiváncsi lettem volna rá, hogy õk hogy érezték magukat Toloban.
Andi, Ati! Ha esetleg még benéztek a Hellaszra és olvassátok, akkor írhatnátok egy pár sort.
Mi szeptember 3-ikan indultunk neki ket hetes turanknak, elore utazasi irodaban lefoglalt (aprilis elejen), Tolo es Kamena Vourla-i szállashelyeinkre. Peloponeszosz, azon belul Tolo volt az elso uticel. 19 ora utazas utan megerkeztunk. Termeszetesen az utazasi iroda kirendeltsegeben senki nem volt talalhato, viszont ki lett fuggesztve szamunkra es a tobbi egyeni utasnak az idegenvezeto elerhetosege. Kisebb nehezsegek aran megtalaltuk egymast, majd kerestuk az apartmant. Legnagyobb meglepetesunkre az idegenvezeto holgy (hivjuk:xy-nak) sem tudta hova kell menni, merre is talalhato pontosan. Olyan 15 perc elteltevel megtalaltuk az altala keresett szallast. Kicsit meglepetten pillogtunk, mivel ez nem az altalunk foglalt Tolo apartmanhaz volt (amit szova is tettem xy-nak, amit O szo nelkul eleresztett a fule mellett), mit volt mit tenni uccu neki kit erdekel, ha minden rendben talalhato a szallasokon akkor legyen ez. Kaptunk ket kulcsot es mielott meg jelezhettuk volna nem tetszesunket az egyik apartmannal kapcsolatban (koszos falak, ki nem takaritott helysegek, mellekhelysegben oda nem illo folttol sarga uloke etc.) a holgy mar el is parolgott. Mindez kb fel harom magassagaban. Rogton felhivtam xy-t, hogy ugyan talaljunk erre vmilyen megoldast. Nem igazan tunt segitokesznek es mondta, hogy eloszor is furodjunk le nyugodtan es fel hatkor lesz egy eligazitas az Aris Hotel-ben, addig nem tud segiteni. Furdes elott persze ki kellett volna takaritanunk?! Turelmesen kivartuk a fel hatos altala megadott idopontot, ami igazabol nem is nekunk szolt hanem a busszal utazo, fakultativ utazast igenybe vevo tarsainknak. Kb. egy ora elteltevel kiderult, nem csak nekunk van a szallashelyunkkel problemank. Egy negy fos csalad v. tarsasag, akik nem utolso sorban 4edik alkalommal jottek Toloba uezzel az utazasi irodaval, szinten porul jartak. Egy negy fos apartmant foglaltak es ket fos studiot kaptak ha jol emlekszem!!! De terjunk vissza a mi probelmankhoz. Szoval cirka fel het korul nagy lassan vissza indultunk az utazasi iroda kirendeltsegebe, ahol mar jartunk 2 orakor... Rengeteg utas, ilyen olyan problemaval, vagy csak egyszeruen kirandulasra szerettek volna befizetni. A holgynek mar kozben az emlitett csalad v. tarsasag es mi is tobbszor szoltunk, hogy szeretnenk ha esetleg az utazasokkal kapcsolatos munka teendoi elott foglalkozna velunk, mivel mi meg mindig utra keszen allunk:) Nagy nehzen eloszedte a Kleoni apartmanhaz tulajdonosat, aki egy nagyon aranyos es segitokesz embernek bizonyult. Megkerdezte, hogy mi a gondunk a szallassal. Mi szepen elsoroltuk, elmutogattuk a minket zavaro tenyezoket, aki erre minden problema nelkul biztositott egy masik szallast szamunkra. Igaz ez egy studio volt, erkely nelkul, de mivel klasszisokkal tisztabb es karbantartottabb volt az elozonel elfogadtuk.
A kezdeti nehezsegek ellenere nagyon jol ereztuk magunkat Toloban es tokeletes kiindulo pontnak bizonyult a peloponeszoszi felszigeten.
Egy-ket kerdesem lenne a tortentekkel kapcsolatosan. Miert nem tudta az idegenvezeto holgy a probelmankat orvosolni rogton, akkor mikor jeleztuk neki hacsak egy telefonjaba kerul? Miert nem hivta fel a tulajt rogton? Es miert volt az jo neki, hogy egy jo par ember koszosan, faradtan, ingerulten, ehesen uli vegig az O kis mondokajat? Miert nem a katalogusban szereplo szallast kaptuk?
Mindez a Dias-Zeus Travel-nak koszonhetoen tortent velunk... de ez meg csak a kezdet, Kamena Vourlai szallashelyunkon teljesedett ki igazan a tortenet.
Üdv itthon. Sajnálom a szállást dolgot, mert beletudom élni magam, hogy 19 órás út után az ember szeretne a lefoglalt szállásába menni, letusolni, netán lepihenni, erre nektek maradt a futkosás. Melyik apartmant kaptátok végül is a Kleoni helyett, vagy ugyanott kaptatok másik szobát? Az x.y nevezetû idegenvezetõ hölgy a Bikakis irodában "székel" a kikötõ felé? Különben mi is a Dias Zeussal mentünk Toloba, repülõvel és szerencsére nekünk nem volt semmi gondunk. Pedig tartottam tõle, mert hallottam az irodáról jót-rosszat egyaránt. A szállásunk is elfogadható volt, fõleg a hatalmas erkély tetszett, mi a Villa Eva-ban voltunk.
De azért remélem jól éreztetétek magatokat Tolóban, mert a hely szerintem nagyon szép. Csak engem nagyon fel tud húzni, ha ilyet hallok, mint nálad is ez a szállás dolog, meg az idegenvezetõ csajszi nemtörõdömsége. Elhiszem, hogy szezon vége felé már õ is elfárad, de azért belegondolhatnának, hogy az ember egész évben készül a nyaralásra, az anyagiakról nem is beszélve. Aki nincs igazán jól "eleresztve" annak gyûjteni kell, esetleg egy-két dolgot megvonni, hogy összegyûljön a nyaralásra a pénz. Jól szeretné érezni magát, és az irodának kutya kötelessége lenne - ha a pénzt el tudják szedni - hogy normális, kultúrált körülményeket biztosítson. Az ember ha nem ***** szállodába fizet be, nem is a luxust várja el, de azért a tisztaság talán nem luxus.
Már nagyon várom, hogy írj Tolóról a kellemesebb részérõl, Kiváncsi vagyok nektek, hogy tetszett, meg arra is, hogy Kamena Vourlában ezek után mi jöhetett még?
Hat igen, a 19 oras ut utan, nem a legjobb meg az elore lefoglalt szallassal kapcsolatas ugyek ilyen teren valo ugyintezese. Vegul a Kleoni egy masik "szobajat" kaptuk meg annak ellenere, hogy mint mondottam is a kisholgynek nem ide foglaltunk, de O elengedte a fule mellett a kijelentesem. Az xy nevu idegenvezto mint Te is irtad a Bikakis Travel-nal "szekel". Egyik szemem sir a masik nevet, hogy legalabb volt aki nem jart porul a Dias Zeussal.
Tolo nagyon tetszett az egesz csapatnak. Hangulatos utcai, kellemes partja meg biztosan vissza fog hivni elobb utobb minket is. Erdekessegkent lattunk tuzolto helikoptert, amint a tengervizbol meriti a szarazfoldet vedelmezo ontozo vizet. A kepeink koze egesz biztosan ki is fogom rakni. Valamint a Tolo.i halvendeglos leirasnak koszonhetoen a barataink egy hihetetlen lakomam vettek reszt:D Tolot mindenkinek csak ajanlani tudom, ennek ellenere mar a jovo evi uton torom a buksim es szemezek Vrasnaval, kozel a torok hatar es az esetleges megmaradt bizanci kultura... jo kiindulo pontnak tunik! Ha valaki csinalt hasonlo turat kivancsian varom velemenyet.
Hát Bikakis irodáról és az ott dolgozó hölgyekrõl akivel kapcsolatba kerültünk én csak jót tudok mondani.
Nekünk a szállásunk is szuper volt ezért ajánlottam részletesen korábban.
Kiváncsi lennék melyik hölgyröl van szó (akár privátban) Melinda nekem olyanokat megtett, hogy az õ gépében megkerehettem Hapci leírását kinyomtatta nekem szinesben és kérésemre görögül leírta egy papírra mit szeretnénk.
Popeye leírásából hiányolom a Hydra-s utazást
ugye nem hagytatok ki?
Sziasztok!
Melinda vagyok Tolobol.
Szoval en lennek az irodabol akivel Breki talakozott.
A mi irodank a Culture Travel Center, se nem Dias, se nem Apollon, hanem az IBUSZ (Agi a kepvislo) es a GRAND TOURS (O is AGI) kepviselete.
Az en nevem is Bikakis, de nem a mienk a Bikakis Travel.
Egyebkent az xy nevu Diasos holgyrol el szeretnem mondani, hogy igen is torodik a vendegekkel, es nagyon kedves, segitokesz.
Udvozlettel,
Melinda
Kedves Tolo (mert nekem Tolo kedves), vagy inkább Melinda!
Amikor nálatok jártam és a fakultatív programok után érdeklõdtem, talán mindenki ott volt (sokalltam is, hogy minek ennyi magyar képviselõ egy ilyen kis helyen), s valóban mindenki nagyon kedves és szolgálatkész volt. Rajtam kívül vendég nem volt; szemmel láthatóan jól „elvoltatok”, de legalább észleltétek, hogy beléptem az ajtón… Ha csoport érkezik, nyilván van egy kis macera azzal a sok utálatos emberrel, de szerencsétekre ez nem minden nap van. Megértem, hogy véded a kolléganõt, de ha már ezt teszed és megszólalsz itt, nagyra értékeltem volna, ha közreadod az õ véleményét is a konkrét esetrõl, fõleg, hogy konkrét kérdések fogalmazódtak meg:
„Miért nem tudta az idegenvezetõ, hölgy a problémánkat orvosolni rögtön, akkor mikor jeleztük neki, ha csak egy telefonjába kerül? Miért nem hívta fel a tulajt rögtön? És miért volt az jó neki, hogy egy jó pár ember koszosan, fáradtan, ingerülten, éhesen üli végig az õ kis mondókáját? Miért nem a katalógusban szereplõ szállást kaptuk?"
Esetleg õ nem tehet semmirõl (alig hiszem) csak az iroda, akit képvisel, az ellen meg nem beszélhet? Ezt érteném, de akkor kár megszólalnatok…
Üdvözlöm Tolo-t és fõleg a halvendéglõst, ha arra jársz…
Bár végül is Melinda igazat írt, tényleg segítõkész és kedves volt a Diasos, most már mondjuk ki a nevét, hisz gondolom aki Toloban járt a Diassal úgyis tudja kirõl van szó. Szóval Piroskáról nem tudnék rosszat mondani, mert velünk tényleg kedves, segítõkész volt, bár azt hiszem sok vizet nem zavartunk, mert csak fakultatívra fizettünk be nála. Az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy amikor megmutatta hajnali 1/2 5-kor az apartmant, mégha nem tetszett volna, akkor sem tudtunk volna kinél reklamálni, mert mire beléptünk az apartman ajtaján és visszanéztem a folyosóra már õ ott sem volt. Tehát szerencsénk volt, hogy megfelelõ volt a szállás, mert kereshettük volna hajnalban. De hallottam olyan történetet is, hogy Napflioban egy bérelt kocsival késõ este balesetet szenvedett egy magyar pár, és éjjel bement a rendõrségre hozzájuk. Bár gondolom, azért ez hozzátartozik a munkájához. De nekünk tényleg nem volt semmi gondunk vele, nagyon szimpatikus volt. Viszont Popeyék esetében tényleg megoldhatta volna a problémát, hisz nem lett volna megerõltetõ egy-két telefont megereszteni. Lehet, hogy már elfáradt, szezon vége van, én ezt mind elhiszem, de õk most mentek nyaralni, és ugyanolyan vendégek, mint akik júniusban vagy júliusban mennek, az esetleges fáradtság ellenére ugyanúgy kell velük foglalkozni vagy az esetleges problémát orvosolni, ami ráadásul az iroda hibájából történt, akiket õ képvisel. Sajnálom, hogy Popeyéknek így indult a nyaralásuk, de örülök, hogy ennek ellenére jól érezték magukat azon a "csodahelyen".
Sziasztok! Négyszer voltunk Toloba, ebbõl két alkalommal Piroska volt a kinti idegenvezetõ. Mindenkivel nagyon udvariasan viselkedett. Fakultativ kirándulásra elkisérte a csoportot. Akinek problémája volt, segitett. Most hallok elõször panaszt rá. Sajnálom a negativ élményt.
Sziasztok!
Én ugyan soha nem voltam a Piroska utazási irodájának az utasa, de a barátaim velük utaztak! Mi még a szezon elején voltunk, és amikor mentünk a csomagért amit a barátaim nála hagytak nem találtuk meg. De az a szegény pár sem járt jobban akik akkor érkeztek hula fáradtan és nem tudták hogy hol a szállásuk. Szóval a szezon végére nem lehet fogni a viselkedésüket.
Aki nem tud az elsõ szezontól az utolsóig egyformán kedves lenni az ne menjen ilyen helyre dolgozni. Szerintem. De ezért a véleményemért ne kövezzetek meg! Saci
Popey valkószínüleg nem egyazon hölgyrõl beszélünk, mert Piroska nem szõke, (ha közben át nem festette volna a haját, amit nem hiszek)úgyhogy ezúton is elnézést kérek mindenkitõl. De azért gondoltam, hogy te Piroskára gondolsz, mert úgy tudom, hogy a Diasnak Toloban Õ az egyedüli képviselõje, idegenvezetõje. Ezt õ mondta nekünk, mikor beszélgettünk vele, mert rákérdeztünk, hogy mikortól meddig van kint, s mikor van szabadnapja, ha õ van ott egyedül. S azt mondta, hogy májustól október közepéig szokott kint lenni, s vasárnap a szabadnapja, akkor az iroda sincs nyitva. Mi 2-3 alkalommal voltunk az irodában, s mindig õ volt ott, úgyhogy nem tudok rólam hogy rajta kívül lenne valaki, s õ is azt mondta, hogy a Diasnak õ az idegenvezetõje. Szóval ezért gondoltam, hogy csak õ lehetett akirõl írtál. S az Aris Hotelben is õ tartotta a megbeszélést. Rajta kívül még két idegenvezetõvel találkoztunk, õk a két Ági, de õk egyik sem Diasos. Az egyik Ági egy 22-25 év körüli, szõke lány, aki az athéni kiránduláson volt az idegenvezetõnk, szuper jó idegenvezetést csinált, végig mesélt a buszon s az Akropoliszon is. A másik Ági kb. 35 év körüli hölgy volt, õ kint él Napflioban, s megérkezésünkkor és elutazásunkkor is õ jött ki értünk illetve kísért el minket az Athéni reptérre. Szóval akkor nem tudom, ki volt ott, mikor ti megérkeztetek, de most már kiváncsi vagyok rá. És ti Piroskával nem is találkoztatok?