Nem! Az Old Plane Tree Kontarenában van...ez az előtte lévő kis falu Marantochoriban!
Halkan megjegyzem, hogy az Plane Tree elvesztette a báját, varázsát!
2014-ben egy csendes kis étterem volt, kb 7x ettünk ott...tavaly a Tripadvisor ajánlásával volt tele az étterem, millió ember, ételek minősége romlott, a tulajok kedvessége teljesen eltűnt ((
na, akkor azt a másikat lessük meg, kevertem a két falut az az, ami a nagy balkanyarnál van kb. a falu közepén?
Amúgy tavaly mi a Batzanakias Tavernával jártunk így, ami Pontiban van kifele a dombon. Sok jót olvastunk róla régebbi leírásokban, aztán mikor odamentünk, mindenhol Tripadvisor plecsni, le se szartak minket, 30 percet vártunk a kajára, ami nem volt nagy durranás, aztán 2x szóltunk, hogy fizetnénk, de 40 percig nem jött oda senki. Pedig 3 asztalnál ült csak valaki. Végül a pulthoz mentünk fizetni, ahol a haverjaival dumált egy pincér. Ezt megírtam tripadvisoron, ahol az étterem azzal reagált, hogy hazug vagyok és szerintük sose jártam ott.
2017 nyarán barátnőmmel Lefkadára tervezzük a nyaralást. Több fórumot végig olvastam már kérdésekre választ kapva, de egy valamire csak épphogy 1-2 halvány választ kaptam. Miszerint, hogy a sziget strandjain búvármaszkos merülés (sznorkelezés) közben tényleg nem találni kagylót?? Akik írtak róla azok mind ezt írták, és hogy nem találni jóformán semmit mert unalmas a tengerfenék. Kedvenc elfoglaltságunk az a kagylászás (csak a nem védett, illetve a már nem élő kagylók), úgyhogy ha valakinek van erről véleménye/tapasztalata, azt megköszönném!
Illetve, tudtok e olyan eldugott partokat mondani a szigeten ahol nem igen vannak vagy csak nagyon kevesen? és még egy kérdés: Meganisire robogóval átmenni mennyibe kerül nagyjából?
Kedves Kónyu!
Láttam a képeken, hogy milyen szép sonka kagylókat találtál meg csigákat. Más féle kagylókat is találni? Ezeknek van lakójuk is mindig? Hogyan éred el, hogy kijöjjenek a csigaházból anélkül, hogy elpusztulnának illetve azokat a nagy sonkakagylókat még élve szeded ki és kiszárítod? Barátnőmmel mi is szeretnénk idén találni ehhez hasonlóakat Lefkadán, de két éve Zakynthoson illetve tavaly Korfun sem tudtunk rájönni miként lehet a rákokat kiszedni a csigaházból, anélkül, hogy elpusztulnának. Válaszod előre is köszönöm!
A sonkakagyló védett, tehát a hivatalos verzió az, hogy üresen találtam őket, egyébként egy helybéli megmutatta, hogyan és melyik része fogyaszthetó, így azt nyersen megettük Nagyjából mindenütt megtalálod őket 3-4 méternél mélyebben, ha még nem láttad a helyén, a vékonyabb csücskével kapaszkodik az aljzatba, max a felső egyötöde látszik ki. Ha megtalálják nálad, állítólag rossz néven veszik pl. a határon! A nagyobb, szép csigaházakat mindet Kastos/Kalamos közelében sznoriztam, minél nagyobb, annál mélyebben, a legnagyobbat úgy 6-7 méter mélyen, de tavalyelőtt a legnagyobbat úgy 3 méterről hoztam fel, az üres volt. A tavalyiak közül egyben csiga volt, egy helybéli elkérte tőlem és otthon elkészítette vacsira, egy másik üres volt, a harmadik egy picurka polip ideiglenes búvóhelye volt, őt citromlével kicsalogattuk a helyéről és visszavittek a tengerbe. Nidrihez közel elhagyatott beachet találhatsz Dessiminél, a Laka onnan északra van a Geni félszigeten az erdőn át, déli irányban meg úgy 2-3 km-re találhatsz ilyen partszakaszt Meganissivel szemben. Nem túl felkapott még a Passa beach sem, ez Perigialitól északra van úgy 1-2 km-re.
tud esetleg mondani valaki koordinátát vagy google maps linket a Melissa Gorge (Melissa-patakvölgy) bejáratához? Milyen az út odáig, kocsival mennyire lehet közel menni?
Mi egyszer elindultunk arra, autóval megközelíthető, de ugyanarra kell szerintem akkor visszajönni az autóhoz. Paja pontosan ismeri, sokat járt arra, úgy-hogy Ő a megfelelő ember! Idén mi is be akarjuk járni, de stoppal a fővárosig, és onnan is stoppal! Van egy túristatérkép is ez ügyben.
https://fagottobooks.gr/en/547-17_978-960-6685-23-1.html