Köszönöm, csak ,hogy írták, hogy csendesebb én ebből levontam a következtetést, hogy akkor ott lehet nincs semmi De köszönöm az információt
Úgy csendesebb, hogy ha kisétálsz Skala strandjára, úgy tudod leteríteni a törülköződet, hogy van 10-10 méter helyed jobbra is, meg balra is. Ha olyan helyre mégy, akár 20, vagy 50 méter is összejöhet. Legalábbis 2012 augusztus végén így volt.
Étterem... mindenkinek mások az elvárásai. A mi igényeinket a Socrates taverna maximálisan kielégítette. Családi vállalkozás, házias ízek, kedves fogadtatás. Amikor harmadszor mentünk oda vacsorázni, a helyieknek és a görögöknek kijáró kézfogással köszöntött bennünket Dimitri, az egyik pincér. Tartott egy rögtönzött görög nyelvleckét is. És, mivel egész héten náluk vacsoráztunk, kaptunk egy üveg saját készítésű bort is a családtól.
Az a helyzet, hogy én még ennyit soha életemben nem szerencsétlenkedtem, mint most egy csomószor voltam Görögországba és én eddig mindig tudtam hova akarok menni. De most mind a 3 Jón sziget nagyon tetszik, és minnél több a fotó és információ én annál nehezebben tudok dönteni, mert mind szép vagy, mind a 3 helyen van valami, ami jobban tetszik a másik helynél szörnyűűűűű Ha meg tehetném anyagilag, mind a 3 helyen befizetnék egy hetet , de hát egy évre esetleg egy fér bele egyszerre, és oda is azért meg kell sporolnom nincs pIzzériába járás meg költekezés, ha el akarok menni nyaralni. Köszönöm kellemes szép napot!
Még valaki azt meg tudná mondani, akik a Granddal nyaraltak Kefalonián, és befizettek Zakhyntos hajó útra a Navaggiónál volt idő fürdeni vagy ott mennyi időt töltöttetek el ép egy fénykép erejéig vagy tovább? Köszönöm
Szia Borzi!Mi tavaly voltunk a granddal Kefalónián Skálában augusztus végén.Étterem is van és gyrost is tudsz enni,de tényleg egy utca a fő utca. Igazából elég csendes hely pedig mi is csak esténként szeretünk sétálgatni a sok taverna és boltok között ami hiányzott is végig amíg ott voltunk.Ettől függetlenül csodálatosan szép maga a sziget,mindenképp megéri megnézni,bár lehet hogy ha legközelebb mennék Kefalóniára akkor másik helyet választanék.Nagyon jó a Grandnak a fakultatív programjai,mi a buszos szigettúrán voltunk és a hajós Zakynthosi úton amit nem bántunk meg,mert tartalmas és csoda szép volt!Ha jól emlékszem egy 20-30perc az ott töltött idő a Naviggonál,tehát annyi hogy kiszállsz és szétnézel.Ettől függetlenül nagyon szép ez is!!!Mi most Zakynthosra megyünk,azt nézzük meg.
Mindig van valami kérdés, és Zakintoson a kék barlangokat is megnéztétek ezzel a hajó uttal azt is láttátok és ott töltöttetek egy kis időt fürdéssel? Köszi
Marcsi!
Mi talán 3-4x voltunk fürdeni a Myrthoson, mindannyiszor hatalmas hullámok voltak, az egyetlen nem hullámos látványt első alkalommal nyújtotta, de akkor csak fotóztunk az útról, és továbbmentünk Assosra - azóta is sajnálom
borzi!
Skalán van egy csomó taverna és 1-2 helyen gyros is kapható, de Kefalonia nekem nem a kulináris különlegességeiről maradt emlékezetes (ami nem azt jelenti, hogy ne kajáltunk volna isteni finomakat, de semmi extra). Nekünk a Sirocco vált be mint taverna, és sokszor kajáltunk a grillezőben. Skalában elterjedt a napi menü, ezt a tavernák előtti táblára írják, és nagyon baráti az ára, érdemes azt választani.
Érdekesség még Skalán, hogy a főutca merőleges a tengerpartra, és az élet is ott zajlik esténként, de pár étterem a parti sétányon is van, ez elég csendes esténként, legalábbis előszezonban az volt. Azért érdemes esténként a sétányon is sétálni, nagyon hangulatos a tenger
Ja: a Navaggionál délelőtt jár a hajó (ennek egyszerűen az az oka, hogy a kishajók akkor kapnak engedélyt!), olyankor árnyékban van, tehát nem ilyenkor a legszebb (fotós szemmel pláne)! Pár percet voltunk csak ott pár fotó erejéig. A Kék barlangokat érintettük, ott lehetett csobbanni úgy 15-20 percet, utána hosszú az út Alykesig (addig lehet jelentkezni egy kis hajóvezetésre a kapitány helyett, mert szívesen csajozik közben, és a fülke előtt csak néha mutogat a sofőrnek, hogy merre fordítsa a kormányt ), ahol volt 2,5 óránk, de ez a hely nem tetszett strandolásilag (homokos, zsúfolt előszezonban is), így elsétáltunk a csatorna mentén, vettünk 1-2 zakynthosi apróságot. Ha hosszabban akarsz fürdőzni, az ezen a hajóúton csak itt lehetséges.
Yegenye!
Nagyon jó a Tripadvisor értékelése a Socratesről(helyben Sokrates van a táblájukon!), úgy-hogy valszeg odaszokunk, ha ez igaz Őket eddig nem próbáltuk, nem tom, miért maradt ki! Köszi az ötletért.
Mint máskor is már megjegyeztem volt marhára ne sajnáld a tükörsíma Myrtost,erősen pocsolya hatású, a szélcsendes időben meg észbontóan nagy lesz a hőség is, nagyon csúnya koszos a víz,többekkel a nyáron erősen megegyezett a véleményünk,nekik nagy csalódás volt igy látni,hátha befut még valaki ide a témához azt majd bólógat erősen.
föntről viszont nagyon fotogén ilyenkor is. a legjobb szerintem 1/2--1 m-es hullámokkal kellemes széllel,igaz szanaszét lehet égni akkor is.
Hófehéren megérkező túristáknak nem igazán jó ötlet első reggel oda indulni.
A Kipouria kolostornál kihelyezett szeizmikus érzékelő mai adatai,egy csík fél óra sajnos az amplitudót nem tudjuk kiértékelni az adatok hiánya miatt.
Folyamatosan frissül
http://www.microsofttranslator.....FKEF3.html
A ma kora reggeli földrengés is jól látható a Kipouria kolostornál elhelyezett érzékelő jeleiből (már tegnap is idetettem de sajnos mára sokkal "látványosabb"lett.)