A korábbi hozzászólásokkal kapcsolatban Nidri valóban nem a kirándulásunk célpontja, de sok minden van amiért érdemes a közelben megszállni. Többször laktunk a környéken, főleg a tavernák és hajókikötők miatt. Itt lehetett jó állapotú motorcsónakot bérelni, és itt találtunk olyan családi cukrászdát ahol a hagyományos görög sütik jó áron megtalálhatóak. Ez a környék kiindulási alapnak nagyszerűen megfelel, és minden elérhető beleértve a nyugati parti homokos strandokig. Tavaly először szálltunk meg a közeli Syvotán, ez egy ki kikötő falucska, tele csodálatos halas tavernával és éjjeli borozóval, annyira megtetszett, hogy az idén ismét itt lakunk majd. Nagy meglepetésként az egyik kedvenc strandunk is a közelben van, egy eldugott öbölben. Tavaly láttam Kónyu fényképeit a hatalmas csigákkal, soha nem gondoltam volna, hogy a szállásunktól 5 km-re ilyen csigákat találok a tengerben kb. 10-15 méteren, és persze rengeteg halat és pár murénát is, hatalmas élmény volt. A nyugati parti csodás homokos strandokon ilyen élményem sosem volt, persze azokat a strandokat sem hagynám ki soha. Lefkada igy szép ahogy van, és a sziget belseje is gyönyörű, megéri bejárni.
Csabi! Az a bizonyos kedvenc beach vagy öböl melyik, és pontosan merre van? És miért kedvenc?! Ja, és melyik csigafélét találtál a vízben a közelben? Akár fotót is betehetsz. És haltavernából ajánlod-e konkrétan valamelyiket, ha valaki arra járna?
Szia Kónyu!
Természetesen nem titkos az öböl, megadom a GPS koordinátáit/38°37"04.4"N 20°41"35.4"E/ Az öböl egy viszonylag jól járható kavicsos úton közelíthető meg, majd az út végén jobbra van egy gyalog ösvény kb. 50 méteres, ezen keresztül egy földnyulvány található, a külső öböl a nyílt tengerre néz, ez sziklás part, gyönyörű tenger alatti látvánnyal. A másik öböl rész az pont Syvota kikötő öbléhez vezet, ez is barátságos hely, akinek kedve van hozzá körbe úszhatja a földnyúlványt egyik öbőltől a másikig.
A csiga szerintem a Malea ringens nevű fajhoz tartozott, de ebben biztos nem vagyok, ebből a legnagyobb kb. 25 cm átmérőjű lehetett.
A halas tavernák közül konkrétan nem emelnék ki egyet sem, bármelyikben jártunk barátságosak voltak, jól főztek. Az egyik alkalommal bekísértek a konyhába, ahol egy faliszekrényben jégbe hűtve volt a friss fogás, ki lehetett választani melyiket süssék meg nekünk. Aki arra jár, az a kikötő déli csücskénél lévő bárnak átalakított régi olivaörlő malmot se hagyja ki, nagyon hangulatos tradicionális görög épület. Lehet hogy másnak nem tetszik annyira mint nekünk, de Görögországban sok helyen jártam már, és nekem eddig ez a legjobb.
Csaba67,a google maps azt a koordinátát nem ismeri fel,valamilyen más formátumba kell oda beirni???nagyon kíváncsivá tettél.....köszi....Valakinek akad még "eldugott"kedvenc partszakasza???Ne tartsátok Magatokba....
Csaba67,a google maps azt a koordinátát nem ismeri fel,valamilyen más formátumba kell oda beirni???nagyon kíváncsivá tettél.....köszi....Valakinek akad még "eldugott"kedvenc partszakasza???Ne tartsátok Magatokba....
Nekem is nehezen sikerült megoldanom Ezt írd be: 38°37'04.04" N 20°41'35.04" E
nekem Avali beach, bár az nyugati part, tehát nem sznorizós hely és nem is annyira eldugott. Mi augusztusban voltunk ott, akkor voltak 20-30-an, de elég hosszú a part, szóval mindenkire jut egy 50 méteres privát sáv legalább, ha nem több. Egyszerűen nem értem, hogy miért nem népszerűbb, de ennek csak örülök. Azoknak ajánlom, akik Mylost vagy Kathismát keresik vadabb formában és a tömeg nélkül. Az út kanyargós, de jó, ráadásul WC is van és hideg sör, egyszerűbb kaják is kaphatók. A tenger pedig nagyon kék.