Mert hatalmas a part, és még a tömeg is eloszlik! Én nem nagyon tudom elképzelni, hogy Skala tengerpartja zsúfolt lenne. Ha közvetlen a központnál sokan lennének, bármely irányba mehetsz - mondjuk mi mindig jobbra szoktunk sétálni úgy 10-20 percnyit a beachen, ha lehet, a sziklákon is túl, ott az aljzat is homokos nagyrészt meg a part is.
De ha jól értem a szavaidból azért vannak viszonylag sokan a strandon csak jobban eloszlanak a fürdőzők. Kicsit úgy tűnt mintha "kihalt" lenne Pedig várom már, hogy ott legyek és fürdőzzek egyet Skala strandján
Ja igen és köszönöm a választ
Éppen ellenkezőleg: viszonylag kevesen vannak (a patr méretéhezt képest), de egyébként sokan is lehetnek, csak eloszlik a tömeg De szerintem egyre gondoltunk, csak a megfogalmazás nem volt egyértelmű. Én nem vagyok rajongója a hasonló beacheknek (a sziklás öblök a kedvenceim, ott van a legsznorisabb víz!!), de a skalai strand még nekem is bejön. Leszünk is ott idén bőven
Köszönöm a válaszaidat és ahogy belemerülök jönnek elő az újabb kérdések pedig becsülettel nekiálltam visszafelé olvasni a bejegyzéseket!
Szóval Skala-ról tudok e valamilyen "helyi" buszjárattal is közlekedni a szigeten, ha mondjuk esetleg Assos vagy Fiskardo stb lenne az úticél? Van valami buszmegálló ahová bármilyen menetrend ki lenne írva vagy ahol meg tudják mondani(ha egyáltalán van ilyen jellegű utazási lehetőség)? Másik: Skalan vannak olyan üzletek/boltok ahol lehet kapni húst, időnként szoktunk magunknak is összedobni ezt azt?! Este azért van mozgás a főutcán legalább? Nem azt mondom, hogy szeretem a sok embert de azért nem bánom ha vannak körülöttem..
A buszjáratok nem a görög szigetek legkiválóbb projektjei 1-2 kivétellel, de nem Kefalonia az Mi csak a fővárosba akartunk bebuszozni, de azt sem sikerült megtudnunk, mennyi a buszjegy oda, bár elviekben van járat oda.
Ezt találtam Neked:
Meg ezt:
De őszintén, én ezekre nem alapoznék, mert ha átböngészed, lehetetlen időpontokban járnak, pl. 9-kor bemehtsz Argostoliba, de csak 2-kor jön vissza busz, és azt sem tudjuk, mennyire pontosak. De ha valaki csak 2-3 órát akar pl. a fővárosban eltölteni, annak jó lehet, és még meg kéne tudni a buszjegy árát. De a távolabbi célpontok, mint Fiscardo, csak autóval vagy fakulltatíve ajánlottak - szerintem
Hentes boltot egyet láttam Skalaban, de nagy tömeg nem volt benne Mondjuk nem reggel-felé voltunk.
Mozgás van rendesen a főutcán egész nap, főleg este a sok taverna közt. De van jó pár taverna a sétányon is, este ott is van némi mozgás, nyugi, ezzel nem lesz gondod. Előszezonban nem volt zsufi, de épp annyi nyüzsgés volt, ami még hangulatos. Itt Skalaban egyébiránt más tengerparti városokkal ellentétben a főutca merőleges a tengerrel, ott zajlik este az élet, a sétány csak ráadás
Van valami buszmegálló ahová bármilyen menetrend ki lenne írva vagy ahol meg tudják mondani(ha egyáltalán van ilyen jellegű utazási lehetőség)?
Ha buszozni akarsz, bárhová is menj a világban, érdemes érkezés után mihamarabb elballagni a helyi buszállomáshoz (vagy afféléhez ). Ha ott nem tudsz átfogó infot szerezni, akkor mielőbb uzsgyi a helyi busztársaság "központja", Kefalónia esetén ez (talán) Argostoli, ahol mindent meg tudsz kérdezni. Emellett ált. vannak telefonszámok, ahol a görög mellett sokszor angolul is lehet boldogulni.
Az aranyszabályt ne feledd Görögországban: a menetrend akár egyik napról a másikra is változhat (különösen főszezonon kívül), így előző este érdemes ellenőrizni, vagy B tervvel készülni!
(És akárhogy is nézzük, buszozásra épített nyaralás esetén sajna nem a legszerencsésebb egy csücsökben foglalt bázis. )
Ez attól függ, mit szeretne megnézni, mennyi időt akar ott tölteni ... stb.
De gondolom, ha valaki buszra alapozva szeretne sokat nézelődni, akkor foglalás előtt tájékozódik, hogy érdemes vagy sem, ki tud-e majd mozdulni a településéről, tehát lehet ez itt csak afféle B opció eleve. Aztán lehet, tévedek.
És ahogy nézem busszal Myrtos 24 órás program
... Néztem is mikor ott jártunk, hogy ott van az aljában egy buszmegálló, kicsit értetlenkedtem is, de így a napi 1 járattal se látok benne több értelmet
Ha reggel kimegy egy busz egy standra (!), délután vissza is szokott menni, ... mint ahogyan a fentebb linkelt menetrend is mutatja. (myrtos - divarata). Azért a görögöknek sem újdonság, hogy a turista strandra jár, és ha reggel busszal megy ki, nagy eséllyel délután/este azzal is menne visszafelé...
Ezért sem mindegy buszozós nyaralnál a jól megválasztott bázis, ha az ember tovább szeretne jutni a városi strand/fakultatív kirándulások párosánál.
Azért van sok fontosabb szempont is egy nyaralásnál, mint a bázis Meg hát melyik az a bázis, amelyik jó a Platia Ammoshoz, a Myrthoshoz, Fiscardohoz, a Fterihez, az Ithakai komphoz, a déli parthoz (Zakynthosi hajóút)?! Kefalonia túl nagy ahhoz, hogy buszozással abszolválható lenne, akárhol is száll meg az ember. De ki-ki megoldja a maga módján, ha idevetődik. Első alkalommal én is a fenti menetrend átböngészésével kezdtem, aztán gyorsan eldobtam
Az itt felsoroltakhoz (leszámítva Zakhyntosi utat) szerintem Skala pont hogy az egyik legrosszabb választás, mert éppen az ellenkező részén van a szigetnek. DE ugye aki busszal megy az nem igen tud válogatni, ha jól tudom akkor a Personal Tours utazta még busszal a szigetre. Nekik Lassi-n vannak szállásai ami jobb lenne, csak jóval magasabb árban vannak, mint a Grand szállásai...