Nézd, lehet ezen napestig rágódni, de attól pillanatnyilag már ketten írták, hogy velük nem működik ez a megoldás. Szerintem nem túl szerencsés ilyeneket kijelenteni és bátorítani másokat. Attól, hogy Neked bejött, még távolról sem szabály, vagy törvény, hogy ez mindenkinek és mindenkor működik. Nagy különbség van aközött, ha azt mondod, hogy -menjetek előre, mert átengednek-, vagy ha azt, hogy -esetleg meg lehet próbálni előre menni, hátha átengednek-.
Ha csak kétszer háromszor engedtek volna át , lehet igazad is lenne, de amióta beléptünk az unióba, én mindig így megyek, és MINDIG SZÓ NÉLKÜL átengedtek egyből.Ez legalább 14-16 alkalom . Az meg már nem véletlen., hanem ott bevett szokás. Láttam más uniós országbelit is akit velünk együtt engedtek át. Sőt volt amikor a vámos az egész sort félreállította miattunk hogy ne keljen beállni a többiek közé. A Túloldalra tereltek át minket ahol elvileg csak kiléphetnél Görögországból és ott mentünk átszembe a forgalommal.
Ez ugyanolyan mint a mac fizetőkapunál a középsőnél mennyit kell adni ,ha euróval fizetsz. Tőlem soha nem kértek többet 1 eurónál. Más ,meg panaszkodik hogy kettőt kértek tőle. Én mindig előre kikészítem az euróst aztán mikor sorra kerülök a kezébe nyomom aztán már megyek is tovább. Más meg lehet tétovázik látszik rajta hogy tanácstalan aztán jól leveszik. Még a papir fecnit sem szoktam megvárni hogy a kezembe nyomja.
A Görög határon reggel már volt egy kis torlódás de a Görögök külön szedték az uniós autókat így 10 perc alatt átjutottunk. Az útleveleket meg sem nézték.
Ugye most csak eljátszod azt, hogy nem érted miről van szó??
A Te logikád szerint:
Ha engem visszaküldtek, akkor nem igaz, hogy Téged egyszer is átengedtek. (miután azt állítod, ha nem is szó szerint, ha Téged átengedtek, akkor nem igaz, hogy mást visszaküldtek)
Nem tudom ezt így érted-e? Mindenesetre, mielőtt felkapod a vizet, elárulom, egyikünknek sincs igaza!!!!!!!!!
". Én mindig előre kikészítem az euróst aztán mikor sorra kerülök a kezébe nyomom aztán már megyek is tovább."
Én is a kezébe nyomtam, aztán kért még 1-et! A sorompó meg zárva!
Most akkor mondjam azt, Te nem mondasz igazat, mert tőlem kértek még 1-et?
"...de a Görögök külön szedték az uniós autókat..."
Attól tartok, itt értelmezési hibába estél! Ennek a jelen témához a világon semmi köze. Nem ugyanaz előre menni a zárt kapuhoz és elvárni, hogy kinyissák, mintha Ők küldenek előre.
Amúgy irigyellek, hogy Neked kizárólag a napos oldal jutott!
Mi a görög határon egy köztes megoldást választottunk: egyvalaki előrebattyogott az öt útlevéllel, megmutatta a határőrnek, ő meg intett, hogy gyerünk.
Báró, sok helyen ki van táblázva, hogy Subotica (Szabadka), az van Tompánál a szerb oldalon.
Bitang jó nyaralást!
Ha mindenki simán átjutna minden határon, alig pörögne ez a topik, meg unalmas is lenne lehet. Nem lehetne sztorizgatni az ilyen, olyan határőrökről, tapasztalatokról. Persze mindenkinek sima átjutást kívánok!
Bitang is azért járt jó, mert nem hétvégén ment, ahogy a legtöbben.
gégé, neked csak az árnyékod lehet nagyobb, mint amekkora Te vagy De kissé frusztrált vagy, mert így magadra vetted a dolgot. Nem Téged szólítottalak meg ezzel, egyszerűen csak tapasztalatokat írtam.
Gina, köszi a jókívánságokat. Én bátran merem ajánlani Röszkét oda-vissza, pláne hétköznap.
Ja, kipipáltuk a Stobi-múzeumot. Hááát, egy órácskát megér 2 €/kobakért, de sokat nem érdemes várni tőle. Inkább kis séta+autópihi. Van ott egy WC is, de kezet már nem tudsz mosni, hiába van kitéve egy kéménytégla méretű szappan, víz ugyanis nincs.
Hazafelé mi Tompát választottuk, mert kifelé mondta a határőr bácsi, hogy ne erre jöjjünk vissza, több km sor volt befele.Igy ezt elkerültük
Magyar vámos bácsi kinyittatta a csomagtartónkat, bár szóltunk neki, hogykészüljön, hogy el kell kapnia a dolgokat:))) De valószinű unatkozott, mert mikor megtudta, hogy Sartiban voltunk, rögtön kifaggatott, melyik apartman, melyik rész, hogy tetszett, és kb 10 percig a saját Sartis élményeit mesélte:) Már nagyon utálhattak minket a többiek, és igazán nekünk sem volt kedvünk már beszélgetni, de ő akart róla beszélni:)))
sikeresen hazaértünk tegnap este 8 órára. Reggel indultunk 8 kor Görög idő szerint. 9-45 re értünk a görög határhoz majd max 15 perc után már engedtek a macedónok. 11 50 kor léptűk át Szerbiát ott se volt nagy dugó.3 megállást volt a Szerbeknél csak cigi pisi:)miatt. 6 kor értünk Rőszkére szerencsére 15 perc alatt át jutottunk. Görög Határ után ott van a kút 1,20 ért kaptuk a benzin literjét.Szerbeknél 117 118 a benzin.Szerencsére váltottunk Szerb pénzt így azzal fizetünk. Rendőrök mértek Új vidék felé. mac kapuk 1.1.1.
Info az autozoknak.: Rengeteget vezetek itt, heti 1500-2000km-ert es 3 navigaciot is kiprobaltam mar, Garmin, Nokia Maps es Sygic. Ezidaig a Sygic volt a legjobb, pedig mind 3-nak a legujabb terkepet hasznaltam, de a Sygic volt a legjobb uttervezo es a POI adatbazisa is a legjobb a hotelek es bevasarlohelyek tekinteteben. Szoval ha sokat utazol itt es van lehetoseged valasztani navit, szerintem Sygic.