Sziasztok!
Tegnap sikeresen megérkeztünk haza.
Az út, a lemenetelhez hasonlóan eseménytelenül telt el. Bár kicsit hosszabb ideig tartott, nem volt fárasztó.
A görög szakasz Athéntól Evzoniig kissé búskomoran telt el, a határon pár autó volt csak előttünk. Macedoniában a határ után a második kúton tankoltunk kártyával, majd a kapuknál 1-1-1 eurot fizettünk. A középső kapunál el akartam gurulni, mert a sorompó fent volt, és gondoltam úgy sem kapok cetlit, mikor a krapek utánam szólt, hogy várjak, gondoltam most akar lehúzni, de mosolyogva nyújtotta felém a papírkát
A szerb határ sem tartott tovább 5 percnél, de Nis után feltűnően megélénkült a forgalom, volt török bőven. A magyar határig néhány török autóversenyzővel sikerült megismerkednem látásból
(Belgrádban a Novi Sad tábla előtti benzinkúton senki se akarjon wc-re menni akkor se ha nagyon kell...mert nincs retyó! Viszont a szomszéd étteremben van, ott viszont visszaköszön Evzoni remek komfort érzete, annyi különbséggel, hogy a használat 50centbe kerül.)
Röszkét este kilencre értük el, és kb. tíz óráig élveztük a nyugodt ücsörgést az autóban. A szerb oldalon simán átjöttünk, a magyar vámos srácok lelkiismeretesen benéztek csomagtartókba, táskákba, utastérbe...a magyar utazókat nem zaklatták.
A törököket kicsit sajnáltam!
Szóval igazából nem volt semmi különös...viszont most itthon elég kellemetlen ez a 20 fok hőmérséklet csökkenés.
Mi múlt hét vasárnap M6 - Udvard - Sid - Belgrádi elkerülőn jöttünk.
A magyar-horvát határ kb 5 perc volt, a horvát-szerb szintén ugyanennyi. A szerb oldalon elkérték a zöld kártyát, ellenben a macikhoz való belépéskor nem kérték azt, csak az országból kilépve rákérdezett, hogy van-e?
A mac határ kb 10 perc volt, ellenben közel egy órát álltunk a görög oldalon.
A mac "autópályán" elcsaptunk egy macskát, amitől a kocsi eleje kissé megsérült:
a lökhárító alsó része kettétört
a benyomódott maszk félig leszakította a hűtőt.
Ez úton is szeretném hálámat kifejezni annak a két magyar autósnak, akik egy mac benzinkúton a segítségemre voltak a hűtő felkötésében - rögzítésében.
Thassosra tartottak, talán így magukra ismernek
És hogy érthető legyen az, hogy miért sikerült egy macskának ilyen kárt okoznia kb 100as tempónál, az autó le van ültetve 4 cm-t, mely elegendő volt ahhoz, hogy mindez bekövetkezhessen.
Szerencsére minden működik, a macskát leszámítva mindenki jól van és továbbra is élvezzük a 30 fok körüli meleget.
Kovács Sándor | #150821 | 2010-08-31 16:40:37 | Megjöttünk
Tegnap sikeresen megjöttünk Poriból.
Délelőtt 10 után elindultunk, szerencsére jó idő volt, lehült rendesen. Egyik határon sem volt semmi gond kivéve a Magyart. 20 perc várakozás után sikerült átjönni. Megnéztek minden autót.
Belgrád után elkezdett esni az eső, és Novi Sad tól szakadt hazáig, Alig lehetett látni valamit. Német Olasz versenyzők voltak rendesen.
Úgy mentünk ki hogy szállásunk nem volt, de kb: 30 perc után találtunk. Kivülről jól nézett ki de bent már berepült a gólya. Régi bútorok, nyikorgós ágyak Zuhanyzót onnan tudtuk hol van, hogy a rózsa oda volt téve. Rengeteg volt a Szerb, családostól pici gyerekekkel, pihenni semmit nem lehetett tőlük. Autó pálya dijak annyiban változtak hogy Macedóniában 1-2-1. Görögben egy kapu nem müködött igy a következőnél dupla. Azaz az elsőnél 2 eu-második zárva-harmadik 2.90 eu.
A tenger olyan meleg volt hogy nem akartunk belőle kijönni. Utolsó nap nagyon frankó hullámzás volt. Szúnyogok nem voltak.
A kajáról annyit, hogy szinte minden nap máshol kajáltunk.
Vulcano pizzériában tuti a családi pizza.Mint a duda Ugyan ezen a soron az utolsó tavernánál a gyros nagyon tuti. Nagy és finom. Kettő nem ment le:) Próbáltuk az Athost és a Theo papát, de itt felkopott az állunk.Nagyon kevés volt, a kiszolgálás meg
Ma 14 órakor érkeztünk meg Sartira. Este 10--kor indultunk-szinte végig szakadt 600 km-en át a szerb-mac. határig. Az első LPG tankolási próbálkozásom nem sikerült-mastercard matrica ide v, oda nem volt hajlandó kártyát elfogadni/Elp Belgrád után/így nem tankoltam náluk. De a
többi helyen/Lukoil, MOL-szerb-mac határ-a visszafordulós, sőt még a mac.-
is/ gond nélkül ment a kártya.
Thessalonikiben is megkerestem a Giannitson úton a Dracoilt/0,75 EUR/.
A görög határra már 9-re leértünk, majd Thessaloniki dugó, Sarti +5 óra lett!
Tika | #150953 | 2010-09-01 16:34:00 | Válasz a #150837. hsz-ra
Menjetek be a Platánia étterembe a parton.
Mi most hétvégén jöttünk haza ott voltunk egész héten a beachen.
Nagyon kedvesek és parádés a kaja.
Majd néztek nagyokat
Mindenki Magyar
Üdvözlöm őket
Sziasztok!
Mi holnap indulunk Korfura (benitses)
2 kérdésem lenne:
Az egyik az autópályadíjak: Nincs csak papír euróm... Kezdjek el vadul érmét keresni, vagy adnak belőle vissza eurót?
A másik:
Bp-ről indulunk és kb 500 km-re elég a benzin a kocsiban. Mindenképpen kártyával szeretnék fizetni. Hol vannak olyan kutak, amik tuti elfogadják a maestrot?
Két kicsi gyerekkel fogunk utazni, és csak akkor tudunk menni, amikor alszanak. Szóval 2-3 óra holnap délben, utána estig (7-ig) pihenő. Akkor kell megnyomni. Sztem kb a szerb határig jutunk el. Onnantól kb reggel 7-ig kb hova lehet jutni?
Ez már 3 kérdés...
Köszi
Mindenképpen váltsatok aprót,vagy a határon dinárt mert nem biztos hogy a szerbek jól fognak visszadni,sőt a macedónok is lenyelik a papír pénzt és hiába reklamálsz,inkább félre állítanak és rendőrt hívnak,de nem kapjátok meg a pénzeteket.
Lukoil Mol kutaknál elszokták fogadni a kártyát.kb1000 km a görög határ,így számoljátok a benzint.az út kényelmes tempóban megállva néha kb.13 óra a görög határ,ha nincs a határokon sok várakozás.de ez egyén függő is.
... Mindenképpen kártyával szeretnék fizetni. Hol vannak olyan kutak, amik tuti elfogadják a maestrot? ...
Tuti elfogadóhelyre garancia nincs. Valószínűleg csak olyan infót kapsz, hogy hol "szokták" elfogadni... OMV, Eko, JP kutaknál lehet próbálkozni, de gondolom, nemleges válasz esetén a 499. kilométer megtétele után csak odasandítasz az euróra mégha elég egyedi az árszabás, akkor is. Sokan nem fogják osztani a véleményemet, de -szerintem- Szegeden válts legalább szerb dínárt valamennyit, nehogy cumi legyen. Gondolom első utatok, meg haladni is akartok, meg satöbbi, minek makacskodni a kártyával?
Röszkétől 12 óra alatt jó tempóval már közel lehet kerülni Igoumenitsához.
Köszi a válaszokat.
Bitang!
Tényleg ez az első utunk Görögországba autóval. Voltunk már többször, de busszal. Meg Nyugat-Európát is bejártuk, de az kicsit más. A mostani úttól kicsit parázok. Főleg hogy már van egy 3 és egy másfélévesünk... Azt hiszem, nem lesz egyszerű. Ráadásul nem fogok laptopot vinni, így ez az információszerzés sem lesz meg, ha gáz van.
Ha jól értem, akkor dél körül indultok, és 2-3 órát tudtok menni. Így elvileg épp, hogy átjuttok a határon és max. 100 km Szerbiában. Ott mit fogtok csinálni este 7-ig? Ha megálltok egy városban sétálni, körülnézni ott is kell némi költőpénz, tehát mindenképpen kell váltani, célszerűen abban a városban, ahol megálltok, azzal is megy az idő. Egyébként nekem spec. az utóbbi három évben egyszer sem fordult elő, hogy OMV kúton ne tudjak fizetni kártyával. Ha kibírjátok Belgrádig, ott biztosan el lehet tölteni egy pár órát, a múltkoriban találtam egy jó LEÍRÁST Belgrádról, érdemes megnézni.
Kiszúrja az oldalamat a kíváncsiság: mi az ok, ami miatt nem tudtok ébren levő gyerekkel utazni? Én már megtettem egy jó párszor 1-3 kicsi gyerekkel, de sosem volt gond velük, persze valakinek le kell kötni őket. Játék, mese, éneklés, zenehallgatás és néha megállás és egy kis futkározás.
Jó utat Nektek!
Titi!
A kisebbik még csak 18 hónapos és nem nagyon bírja az autózást. Még csak el lenne, ha nem kellene gyerekülésbe ülnie. Énekelhetek én, mesélhetek én, de semmi nem használ. Azt pedig nem szeretném, ha végigsírna x időt. Én is arra gondoltam, Belgrádig el kellene jutni. Ez csak tőlük függ.