Utazási irodák
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Utazási irodák
<   1 2 3 ... 54 55 56 ... 466 467 468   >
Üzenet
  T.Márta | #45752 Üzenet | 2007-09-24 14:15:40 | Válasz a #45748. hsz-ra
Én is a Károly krt. -i ról beszélek. Szinte ugyan úgy néz ki mint Jorgos korában csak egy irodával több van benne!
  Kvalcsi | #45757 Üzenet | 2007-09-24 14:27:10 |
Tudom, hogy arról beszélsz. Ismerem elég jól, mert arra járok minden nap. Persze, hogy hasonlít a Jorgosra, hiszen szerintem az iroda megjelenését akkor és most is a Nanakos gondolta ki.
A Dias Zeust egyébként 1997-ben alapította a Jorgos.
  Petros | #45758 Üzenet | 2007-09-24 14:37:23 | Válasz a #45746. hsz-ra Előzmény #45746
Hát a világ sajnos nem tökéletes, sõt...
De gondolj a "szolgáltatás"-ra mint iparág - buta szó, de akkor is az - és most ne csak a turizmusra. Építõipar, orvosi ellátás, vendéglátás, szórakoztatóipar és millió terület tartozik ide.
Mindegyik legnagyobb gondja a "megfoghatatlanság". Elõre kifizetsz valamit - és a turizmusnál a legjellemzõbb - és utána kapod meg a terméket. A többi esetben általában utólag fizetsz (ebéd, házépítés, stb) tehát van lehetõséged, hogy ha nagyon - mondjuk úgy - nem megfeleõ a dolog nem fizetsz, kevesebbet fizetsz, stb... De egy mûtét kimenetele is kétséges (lehet).
Szóval nem marad más, mint a bizalom. A dokinál, internet-, TV szolgáltatónál, mobilszolgáltatónál, stb, és a "turizmust szolgáltatónál".
Tehát bármennyire is alapos az utánajárás, biztosat csak akkor tudunk, ha már benne vagyunk...
  H.apci | #45759 Üzenet | 2007-09-24 14:46:26 |
Sorry! Fogalomzavar... Az építõipar nem szolgáltatás! (Léteznek építóipari szolgáltatások, de az más...)
  Petros | #45760 Üzenet | 2007-09-24 14:48:34 |
Hanem? A vállalkozó, aki épít, az szolgáltató, nem???
És az építészmérnök is szolgáltat...

Én sem a téglagyártásra gondoltam icon_smile.gif
  Csutek | #45762 Üzenet | 2007-09-24 14:55:27 |
A vrasnai Rózsa házról csak annyit: tényleg 50 méterre van, de nem a parttól, hanem a jó széles parti úttól. Látni a tengert az erkélyrõl, ha olyan magas vagy, mint én és van elég bátorságod kihajolni. icon_lol.gif
A legtöbb iroda tényleg félrevezeti az utasokat. Pusztán csak azért, mert ha az a hülye már kifizette az utat és kiutazott, kénytelen elfogadni a lepukkant szállást is. A reklamációt meg majd elintézik valahogy.
Igaz, eddig még nem volt panaszom az eddigi irodákkal, melyekkel utaztam. De én nem is várok túl sokat egy apartmantól.
A fürdõszoba takarításával kezdõdik a nyaralásom. A többi nem igazán érdekel. Igaz, az idén hangyák voltak a konyhában, de nem hagytam elõl semmit és vettem egy hangyaírtót. De ilyen a legjobb házban is elõfordul.
  Kvalcsi | #45764 Üzenet | 2007-09-24 15:01:42 | Válasz a #45758. hsz-ra Előzmény #45758
Bizony nem tökéletes a világ, és sajnos egyre kevésbé az.
  H.apci | #45765 Üzenet | 2007-09-24 15:03:55 |
petros írta:
Hanem? A vállalkozó, aki épít, az szolgáltató, nem???
Én sem a téglagyártásra gondoltam icon_smile.gif

Nem! A téglagyár meg építõanyagipar, az is más... icon_evil.gif icon_rolleyes.gif
  Petros | #45766 Üzenet | 2007-09-24 15:04:29 |
h.apci írta:
Sorry! Fogalomzavar... Az építõipar nem szolgáltatás! (Léteznek építóipari szolgáltatások, de az más...)

Sorry!

SZJ (Szolgáltatási jegyzék) számok (pár darab):

45.21.1 Épület építési munkái

45.34 Épületgépészeti szerelés

45.33 Víz-, gáz-, fûtésszerelés

Stb..

Én ezekre gondoltam...

Ezek a hivatalos KSH besorolások.
Ezek után mi más lenne, mint szolgáltatás? icon_twisted.gif
  Petros | #45768 Üzenet | 2007-09-24 15:11:33 |
És csak hogy egy helyen vagyunk:

55. Szálláshely-szolgáltatás, vendéglátás

55.1 Szállodai szolgáltatás

55.22 Kempingszolgáltatás

60.22 Taxis személyszállítás...

Szóval gazdasági szempontból az építõipar is oda tartozik ahova a turizmus icon_wink.gif !
  H.apci | #45769 Üzenet | 2007-09-24 15:16:23 |
Már megin bánom, hogy megszólaltam...

"6
A szolgáltatótevékenység hasznos eredményei közé sorolható pl. tárgyak, létesítmények,
objektumok javítása, karbantartása, felújítása, tervezése, összeszerelése,
csomagolása, tárolása, szállítása, elosztása, gyártási, feldolgozási részfolyamatainak
bérmunkában való elvégzése, minõségének ellenõrzése, információk gyûjtése, feldolgozása,
tárolása, továbbítása, átadása, szétosztása; a gazdasági szervezetek
mûködését, termelését segítõ eszközkölcsönzés, adatfeldolgozás, üzletviteli, mûszaki
tanácsadás, hirdetés, piackutatás és reklám, ügyviteli, jogi és egyéb gazdasági
szolgáltatás, személyek, tárgyak helyváltoztatása, áruk fogyasztókhoz való eljuttatása,
pénzügyi, biztosítási mûveletek végzése; személyek, közösségek oktatási, kulturális,
mûvelõdési, egészségügyi, szórakozási, üdülési, utazási, testedzési és más
személyes szükségleteinek kielégítése, a társadalom egészének, közösségeinek
igazgatása, védelme, képviselete, szociális, kommunális ellátása, érdekképviselete,
kutatási-fejlesztési tevékenység és törvényhozás.
A gazdasági tevékenység hasznos eredménye termék vagy szolgáltatás lehet.
Gazdasági tevékenységrõl akkor beszélhetünk, amikor különbözõ erõforrások, termelési
eszközök, munka, technológiai ismeret, szellemi termék, know-how stb.,
anyag és információ (inputok) felhasználásával azoktól különbözõ új termék vagy
szolgáltatás (output) jön létre.'

Persze, hogy az épitõiparon belül is van szolgáltatás, ezt említettem is. Az új építés nem az! Az ipari (gazdasági) tevékenység! Téma lezárva!
  Petros | #45770 Üzenet | 2007-09-24 15:27:03 |
A szálloda építése sem turisztikai szolgáltatás, de építõipari igen!

"A gazdasági tevékenység hasznos eredménye termék vagy szolgáltatás lehet.
Gazdasági tevékenységrõl akkor beszélhetünk, amikor különbözõ erõforrások, termelési
eszközök, munka, technológiai ismeret, szellemi termék, know-how stb.,
anyag és információ (inputok) felhasználásával azoktól különbözõ új termék vagy
szolgáltatás (output) jön létre.'"

A termék a ház, az építõipar (az összes tevékenységével együtt) szolgáltatás.
Input: a tégla, az emberi erõforrás, víz, villany, földterület, és millió egyéb dolog, még a WC tarálytömítés is.
Output: a komplett ház - ezt el tudod adni, mint fizikai termék, amig addig eljut a meló, az nem megfogható tárgy, így szolgáltatás.

Amúgy amit egy ut. iroda értékesít, az összefoglalva nem más, mint termék... Turisztikai termék!

De szerintem ezt csavajuk tovább, mert megint elrugaszkodtunk a az alap problémától!

A lényeg, hogy ahogyan azt nem tudod elõre, konkrétan milyen szállást kapsz, azt is csak utólag tudod meg, hogy a kömûves, orvos, stb jól dolgozott-e, vagy sem.
És ilyen viszonylatban abszolut nem állnak messze ezek a dolgok egymástól!
  Kvalcsi | #45771 Üzenet | 2007-09-24 15:57:57 | Válasz a #45762. hsz-ra Előzmény #45762

Balra van a Rózsa ház (nem látszik a képen). Szemben a tengerpart, amit innen is alig látni.

Nem tudom miért nem jelenik meg a fotó, így tényleg nem látszik semmi.
  Petros | #45772 Üzenet | 2007-09-24 16:07:50 |
Ezt biztos egy szenyó utazási iroda rakta fel icon_lol.gif
  Csabah | #45773 Üzenet | 2007-09-24 16:35:42 |
Mi a Dias Zeus irodánál foglalt szálláshelyen voltunk egyéni utazással.Minden korrekt volt, az más kérdés hogy Nei Poriban az egyik telepített vezetõ csak hosszas keresés és telefonálás után találta meg a szálláshelyünket.A tulaj a felvetett hiányosságokat / gyengén melegítõ villarezsó, nehezen mûkõdõ ajtózár / még aznap orvosolta.
Valcsi, én nem személyeskedtem mint Te !! Téma részemrõl lezárva. Továbbra is a Petros által megfogalmazottakkal értek egyet.
Üdv:Csaba
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Utazási irodák
<   1 2 3 ... 54 55 56 ... 466 467 468   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu