új regisztráló vagyok, pár napja találtam rá az oldalatokra. megpróbáltam végigolvasni a megszólalásokat de egyelőre nem találtam választ a kérdésemre, ezért ha nem gond, feltenném:
augusztus 22-én Sartiba megyünk nyaralni a baráti körrel. a helyzet az, hogy a fele kocsival, míg a másik fele busszal akar menni. én személy szerint a vonatot támogatom, viszont sehol nem találtam még csak közelítő információt sem arról, hogy hogyan lehetne eljutni innen (Bp.) oda... tud esetleg valaki segíteni nekem ebben?
...augusztus 22-én Sartiba megyünk nyaralni ...én személy szerint a vonatot támogatom, viszont sehol nem találtam még csak közelítő információt sem arról, hogy hogyan lehetne eljutni innen (Bp.) oda... tud esetleg valaki segíteni nekem ebben?
Szevasz!
Vonattal el tudsz menni Thessalonikiig onnan viszont nincs vasút, csak autóbusszal tudsz továbbmenni Sartiig. Kb kb 130 Km. Tudomásom szerint kb. 22 000 Ft. a vasútjegy kushettel. A buszt most pontosan nem zudom mennyibe kerül.
Üdv: Josza
Szia Fallen angel!
Sartiról nemrégen olvasgattam a neten,annyit tudok,hogy Thesszalonikitől Sartiig naponta csak 3-4 busz indul,kb.3órás az út,17 Euro/fő/ezt irták,megjegyeztem magamnak /ha ez segit valamit...
Köszönöm a gyors választ . Hát ez eléggé horror ár .
Akkor ....nem is tudom,talán gyalog?
Szia,
Saját tapasztalatomra hivatkozva azt mondanám, hogy ha kirándulni is akarsz Sartiból, akkor autóval menjetek.
2007 őszén voltunk ott. A helyi érdekű közlekedés használhatatlan. Naponta 2-3 busz Szaloniki felé, 17 euro a jegy, asszem csak oda, és kb. 2,5 óra, amig odaér
Helena | #98949 | 2009-05-13 15:24:23 | Válasz a #98837. hsz-ra
Szia BRóbert!
Köszönöm a tanácsodat,valóban elég macerás lenne busszal menni Szalonikibe. . Azt hittem egyszerűbb,na és olcsóbb lesz egy 130 km-es út.Akkor azt hiszem marad az autó bérlés,bár a helyi közlekedési viszonyok nem ismeretében az sem valami megnyugtató nekem.
Már befizettünk egy autóbuszos útra Sartiba, Ti is busszal voltatok Sartiban?
helena!
Nyugudtan válaszd az autót. Igaz a görögök számára koránt sem szentírás a "KRESZ". Ám sokkal jobban odafigyelnek egymásra. A közlekedésben segítik egymást és így minket is. Sokat autóztam náluk. A mi útjainkhoz képest alig van baleset.
Helena | #99000 | 2009-05-13 18:11:47 | Válasz a #98991. hsz-ra
Lambros!
Köszönöm a bizatást,így bátrabban vágunk bele egy autós kirándulásba .
Másik oldalon kérték, hogy írjam le az útitervünket részletesebben. Ezt már április 25.-ei hozzászólásomban leírtam, de azóta változott egy kicsit a program, ezért újra leírom.
Valószínűleg egy nappal hamarabb el tudunk indulni, mint az utazólistában írtam, így már június 9.-én indulás, érkezés kb. 07.04.-én. Feleségemmel, két gyerekkel, kempingezős körutazás. A nézelődés is fontos lesz, de a fürdőzés is nagy hangsúlyt kap.
Első nap Platamonig megyünk, ahol 2-3 nap fürdőzés. Utána vagy elmegyünk a Meteorákhoz egy napra (ottani kempingben szállás), vagy le Athénba, és a Meteorák maradnak visszaútra. Athénra csak egy napot szánok, ha a feleségemmel ketten lennénk csak, akkor biztos részletesebben belemennénk, de a gyerekeknek ennyi elég lesz.
Utána korinthosz és Mükenei érintésével Tolo mellett kempingezés. Itt megint pár nap egy helyben, innen kirándulás Epidavrosba, Napflionba.
Utána a parton vezető úton le Monemvassiába, majd kemping Gythio alatt.
Innen már nincs semmi kőbe vésve, a gyerekektől, a melegtől, és hangulatunktól függ, hogy merre tovább, milyen programokkal. eredeti terv szerint a nyugati oldalon is pár napot eltöltünk, de ez változhat. Mindenképpen szeretnék Mystras érintésével átkelni a Taigetoson. Lehet, hogy a nyugati oldal marad jövőre. Most olvasom Vojandi könyvét. Én biztos nem tudnám azt a rohanós, időhiányos utazást végigcsinálni. Nekem a pihenés azért csak a fürdőzés, játék a gyerekekkel, fel kell egy kicsit töltődnöm. És ahhoz, hogy legalább 10 napot csak a parton töltsünk, hiába közel négy hét lesz, nem fér bele több látnivaló. A gyerekek miatt is inkább a várak, romok jönnek szóba. Az is lehet, hogy végigkocsikázunk a nyugati parton, de részletesen biztos nem fog beleférni. Hazafelé Delfi érintése, majd vagy a meteoráktól, vagy Platamontól indulunk haza.
Lenne egy kérdésem, utazási irodáknál nem igazán jártam sikerrel. Gyerekekkel együtt szeretnénk Görögországba menni, a nagy kérdés a HOVÁ. Számomra a legfontosabb, hogy nyugalom legyen, tehát éjszakai zene, részegen ordító turisták és hasonló jelenségektől mentes helyet keresek, ahová pihenni - és nem részegen dajdajozni - vágyó emberek járnak inkább. Sajnos egész évben a belváros zaját hallgatom, a nyaralás alatt nyugalomra vágyom. Aki tud ötlettel szolgálni, legyen szíves, megköszönném szépen.