Autóval Görögországba
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Autóval Görögországba
<   1 2 3 ... 54 55 56 ... 1324 1325 1326   >
Üzenet
  Kerkyra | #21632 Üzenet | 2007-02-28 21:33:36 |
Jox!
Köszi! icon_biggrin.gif
Ismered a gyakorlatból is ezt az útvonalat? Mi van azokon a szakaszokon, ahol még meg nem épültnek jelzi a pályát?
  Jox | #21641 Üzenet | 2007-03-01 05:59:14 |
Ahol nincs autópálya, ott beszükül az út két sávra, vagy pedig pálya van, de még nincs teljesen kész.
  BOBOLYA | #21644 Üzenet | 2007-03-01 08:03:12 |
Két éve mi is autóval voltunk Korfun, odafelé borzasztó volt az út de szerencsére visszafelé Ioanninában" eltévedtünk" és felfelé az albán határ felé vivõ útra tértünk rá. Ez az út is kanyargós volt ugyan, de sokkal kevésbé mint odafelé amin jöttünk Grevenna felé, egy picivel hosszabb volt, de 1 órával rövidebb idõ alatt Szalonikiben voltunk. Úgy látom Jox ismerõs arra. A www.utikalauz.hu oldalon van egy beszámolóm a Messongiban töltött 1 hetünkrõl V-né K.I.:korfui nyaralás 2005-ben címmel, itt a fotóalbumban pedig pár napja van egy albumom is sok képpel. Ha van még kérdés írjatok, szívesen válaszolok.
  Kerkyra | #21664 Üzenet | 2007-03-01 12:45:43 |
Jox!
Körülbelüli menetidõt is tudsz mondani? Hogy számoljunk?

Bobolya!
Köszi Neked is! icon_biggrin.gif Olvastam a beszámolód, csak nem tudtam, mi változhat(ott) akár 1 év alatt is.
  Jox | #21665 Üzenet | 2007-03-01 12:49:25 |
Bp - Szaloniki kb 12- 14 óra, onnan Igoumenitsza (ha jól emléxem) kb 560 km, tehát összesen kb 18-20 óra az út Igoumenitszába. Kerkyra kb 1,5, Lefkimi 1 óra komppal Igoumenitszából.
  Jox | #21715 Üzenet | 2007-03-02 06:07:55 |
  Kerkyra | #21728 Üzenet | 2007-03-02 08:39:18 |
Jox!
Köszönöm, sokat segítettél! icon_biggrin.gif
  Kakadu | #21883 Üzenet | 2007-03-03 18:13:36 |
Korábban errõl szpícseltünk Joxal; az elkészült autópálya szakaszok nagyon szépek, de egy árva benzinkút, pihenõ nincs rajta, így készüljetek. Szaloniki felõl ha jöttök Grevenáig elkészült, de onnan Metsovóig nem, az kemény szerpentin sok kamionnal! Szép, de figyelni kell, nem javaslom, hogy egy seggel, pláne nem egy sofõrrel menjetek Igoumenitsáig!
  Kerkyra | #21902 Üzenet | 2007-03-04 10:56:03 |
Kakadu!
Köszi a hasznos tanácsot! icon_smile.gif
A tervek szerint nem egyben nyomjuk le az utat, minden (hol töltünk egy éjszakát) attól függ, hogy érünk Szaloniki környékére.
Amikor mi voltunk- autópálya még csak tervekben létezett-, szinte senkivel nem találkoztunk a hegyi utakon. Mondogattuk is, nincs más õrült, aki ennek nekivágna... icon_lol.gif Ráadásul visszafelé éjjel jöttünk, szerencse, hogy a sofõrünk hivatásos, és még az éjszakázást is kiválóan bírja. Rekordidõ alatt értünk haza, magunk is csodálkoztunk rajta.
Én biztosan nem vállaltam volna egy ilyen utat a volánnál ülve. icon_wink.gif
  Kakadu | #21913 Üzenet | 2007-03-04 13:24:23 |
Szaloniki alatt kb 40 km-el van Methoni és ott az Agianis hotel; többször megszálltunk ott, kettönknek 20-25 € között volt egy éjszaka, csendes, nyugodt hely, jó konyha, különösen a Midhia szaganaki icon_biggrin.gif

https://www.camping-in-greece.gr/Details.asp?id=148
  TPisti | #22426 Üzenet | 2007-03-11 10:36:30 | Utazás
Sziasztok!
Én négyszer jártam Görögországban saját autóval. Suzuki Ignis (Kb. 1300 Km Közép Görögországig, 16-19 óra kényelmes tempóban 3-400 Km-enként pihenõvel.

Háromszor Románia Bulgária útvonalon, egyszer Szerbia-Macedonia felé, de a Macedonok vízumot kérnek, csak julius-augusztusban tekintenek el tõle. A Szerbeknék van autóút és pálya de tele van sebesség korlátozással és mérnek is. Utálják a magyarokat, szinte letolnak az útról, ha elõzni próbálsz megszívatnak.

Szerintem a Román -Bolgár viszonyok az uniós csatlakozásuk óta javultak, és a hozzállásuk is megváltozhatott, bár nekem egyszer sem volt gondom velük. A Bolgár rendõrök a tapasztalataim szerint segítõkészek és kicsit tudnak németül vagy angolul.
Ha valakit érdekel pontos útitervet tudok adni, út számozás településnév részletes távolságok GPS adatok stb.

A határokon nem volt gond, legtöbbet a Magyar-Román határon kellett várni.
A három út alatt egyszer állítottak meg rendõrök Bulgáriában (jó story, egyszer majd megírom) de büntetés nem volt.

A romániai fõutak szerintem ma már nem olyan vészesek. A nagy városok körül van elkerülõ út, de be is mehetsz ha nézelõdni akarsz.

Bulgáriában is egyre javulnak az útviszonyok, az elmúlt két évben a fõútjaikat felújították. Szófiát meg el lehet kerülni Dél felõl.
Határokon: a Bolgároknál van fertõtlenítés (az autót összekoszolják) és fizetni kell érte.

Viszont út használatot kell fizetni Romániában, Bulgáriában is érdemes matricát venni, (autópálya díj helyett) a határon 4-6 Euro. Cserébe ezért Bulgáriában mehetsz az autópályán, a többi út elég lerobbant Szófia környékén.

Határok: nekem semmi gondom nem volt velük soha, látták, hogy jól felpakolva megyünk, kérdezték, hogy Görögörszágba? És intett, hogy mehetünk.

Tankolás: Romániában nem próbáltam, Bulgáriában a határ közelében Euroért lehet tankolni. Kis orosz nyelvtudás nem árt hozzá, és lehet alkudni kb. itthoni áron, vagy kicsit kevesebbért csepegtetik a benzint.
Én azért mindég vittem 20l tartalék benzint.

Nagy vonalakban a következõ útvonalat tudom ajánlani:
Románia:
Nagylak - (Arad) - Temesvár - Lugoj - Karánsebes - Orsova - Turnu Severin -

Szerbia:
(Kb. 80 Km Szerbia, nem lehet elkerülni csak komppal, de az 30 Euro) Bregovo -

Bulgária:
Vidin - Montana (Mihajlovgrad) - Vraca - Botevgrad - Szofia - Pernik - Blagoevgrad - Kulata - és GÖRÖGOSZÁG !!

Ha valakit érdekelnek a részletek is szívesen felteszem azt is.

Egyébként idén is megyek, július 2-án hétfõn reggel indulok. Ha valaki csatlakozni szeretne sztem nincs semi akadálya. Uticél: Kamena Vourla. Még nem döntöttem el véglegesen, hogy a fenti útvonalon vagy Szerbia Macedónia felé indulok.

Jó tervezgetést mindenkinek!
  Csutek | #22428 Üzenet | 2007-03-11 10:50:45 |
Szia TPisti!

A mondandódhoz csak annyit tennék hozzá, hogy tavaly eltörölték a vízum kényszert Macedóniában.
Egyébként üdv a fedélzeten! icon_lol.gif
  Rebeka | #22571 Üzenet | 2007-03-12 20:44:47 |
Nos nekünk a Szerbekkel sem volt még gondunk, de a Bulgároktól is feleslegesen paráztunk elsõ alkalommal. A román utak tényleg sokat javultak mostanság, jobbak mint itthon. De azt gondolom arra felé hoszabb az út. Legrövidebb idõben is a Szerb-Macedon vonal, ami gyerekkel nem mindegy. A mieink már nagyok és türelmesek, de azért jó minnél hamarabb megérkezni.
  Jox | #22630 Üzenet | 2007-03-13 12:11:39 | Út Krétán
  Kerkyra | #22658 Üzenet | 2007-03-13 16:25:32 |
Pisti!
Mi is akkortájt megyünk, de minden bizonnyal este indulunk. Terveink szerint így tempósabban haladhatunk a kisfõnökkel. icon_wink.gif
Nálunk Szerbia, Macedónia a befutó útvonal. icon_smile.gif
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Autóval Görögországba
<   1 2 3 ... 54 55 56 ... 1324 1325 1326   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu