Legjobb ételek - italok
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Általános tapasztalatok
<   1 2 3 ... 54 55 56 ... 139 140 141   >
Üzenet
  Csutek | #15432 Üzenet | 2006-09-19 15:25:24 |
Valcsi!
Nekem nincs frappé készítõ gépem, szerintem a görögöknek sincs minden háztartásban. Nekem marad a jó öreg botmixer. Sem látványban, sem ízben nem különbözik attól, amit másfél hete kinn ittam. A mai adagom már lement, de a holnapiról csinálok nektek egy fotót.

A csutek nevû bálnát levágtam a képrõl. icon_lol.gif
  Vojandi | #15438 Üzenet | 2006-09-19 20:08:03 |
Szia Csutek!

Szerintem is mindegy, hogy csinálod, a lényeg, hogy úgy is fincsi! icon_smile.gif Én csak azért írtam le, ha valaki kedvet kap, ilyen gépet venni, tudja...
Kérdezném, hogy a botmixet alatt a rendes vastag nyelû kézi turmixolót érted, amivel gyümölcsöt is lehet trancsírozni?
Nekünk az nem férne bele a pohárba, mert elég nagy feje van, de a frappécsináló ugyanezen az elven mûködik, de amúgy ez sem rossz ötlet. icon_smile.gif

Andi
  Ferrari | #15440 Üzenet | 2006-09-19 21:05:21 |
Sziasztok !

Lehet kapni olyan botmixer félét, de jóval kisebbet, ami kimondottan kávé habosító. Nekem olyan van.
  Csutek | #15448 Üzenet | 2006-09-20 06:52:13 |
A kávé habosító nekem nem jött be.
A botmixeremnek elég nagy feje van, de van hozzá egy mércés pohár és abban elfér a fej(használhatsz nagy szájú üveget helyette). Egyébként hagyományos késes mixer, a vadas mártást is ezzel pempõsítem.
Ha ilyet használtok, csak nagyon óvatosan vele. Mindig le kell engedni az edény aljára és lassan emelni rajta. Nem szabad teljesen a tetejéig emelni(alatta 2-3 cm-re), mert utána jöhet a takarító brigád.
  Kvalcsi | #15449 Üzenet | 2006-09-20 08:34:39 |
Szia Csutek!

Teljesen mindegy, hogy mivel készíted a frappét, a lényeg hogy finom legyen. Valószínû hogy én is botmixerrel készíteném, ha nem lenne gépem.

Üdv.:
  Kvalcsi | #15450 Üzenet | 2006-09-20 08:37:12 |
Kedves Csutek!

Várom az általad készített reggeli frappét!
  Csutek | #15456 Üzenet | 2006-09-20 11:33:30 |
Egészségetekre!
  Vojandi | #15459 Üzenet | 2006-09-20 11:38:14 |
Csutek, remek kép, fõleg a háttér passzol nagyon jól hozzá! icon_smile.gif

Más: a barátom szerint néha vízizõ a frappé, amit csinálok. Erre azt a magyarázatot kaptama görög férjes barátnõmtõl, hogy ennek az az oka, ha túl nagy habot csinálok,akkor a nescafé mind a habban van és a "lének" nem marad kávéíze. Õ azt javasolta ne csináljak olyan vastag habot,mint Csutek fotóján van. Annyi igazság lehet is benne, hogy amikor a végén a habot kanalazom annak tömény, keserû kávé íze van.
Szóval egy szó a vége, nekem még van mit csiszolnoma frappékészítésemen, míg egyszer tökéletes lesz. icon_smile.gif

Andi
  Csutek | #15463 Üzenet | 2006-09-20 12:04:32 |
Én a tejjel együtt verem fel, aztán hagyom vagy tíz percet pihenni. Így mindenhová jut kávé íz. Akkor egy kicsit leülepszik. Ilyenkor meg dobom néhány jégkockával.
Ettõl az elkészítési módtól egy görög lehet, hogy harakirit követne el. Habár a görög bártulaj is így csinálta, kb 15 percet vártunk egy frappéra, ha tejjel kértük, de Kavalában is sokat várattak, pedig kevés volt a vendég. Nem tartom kizártnak, hogy ha tejjel kéri valaki, a kávét és a tejet együtt verik fel.
  Vojandi | #15477 Üzenet | 2006-09-20 13:15:19 |
Ma délután, ha kéri a párom a napi frapéadagját icon_smile.gif kipróbálom a te módszeredet is, hátha jobban összejön.
  Csutek | #15478 Üzenet | 2006-09-20 13:17:15 |
Sok sikert hozzá icon_exclaim.gif icon_wink.gif
  Kvalcsi | #15481 Üzenet | 2006-09-20 13:31:12 |
Kedves Csutek!

Nagyon köszönöm a frappét! Most sajnos nem tudok ilyen fincsit inni mert melózom, de este otthon bepótolom.
Tényleg tökéletes a háttér, együtt a két kedvenc!
  Csutek | #15489 Üzenet | 2006-09-20 15:40:19 |
Gondoltam, ha már úgy is a fórumon lógok egész nap!?
Jó frappézást estére! icon_wink.gif
  Csutek | #15494 Üzenet | 2006-09-20 17:11:47 |
A Görög népek, görög ízekben szó esett a frappéról, de a piszok nõszemély nem mondta el a pontos elkészítési módot.
Megyek nézni a következõ részt.
  Vojandi | #15496 Üzenet | 2006-09-20 19:06:00 | frappékészítés
Szia Csutek!

Jelentem, kipróbáltam hasonlóképp a frappét, ahogy te javasoltad. Sokkal jobb, azaz finomabb lett!!! A nescaféhoz és cukorhoz egy ujjnyi vizet és két ujjnyi tejet adtam, így vertem fel. Az eredmény sokkal krémesebb és jobb ízû lett. Így megoldódott a vizes frappénk problémája is. icon_smile.gif A páromnak is nagyon ízlett!
Köszi.

Itt egy kép a géprõl és a mai frappéról: icon_biggrin.gif




Andi
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Általános tapasztalatok
<   1 2 3 ... 54 55 56 ... 139 140 141   >


Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu