köszi szépen, szerintem felfele akkor én is ezen az úton megyek, csak lenn átgurulok Nikianába. Lefele meg még meglátom, ott jó lenne egyből Lygiába begurulni.
A kutyatámadás a sziget melyik részén volt, kapkodott a lábad után vagy "csak" futott utánad? Már harapott bokán itthon kutya, de ott kinn azért macerásabb lenne tetanust meg társait intézni Azért lehet egy gázspray-t elteszek.
A kutyatámadás Agias Nikitasból kifelé jövet Lefkada felé volt, szerencsére az egy sík rész volt, nem volt még közel a bokámhoz csak közelített mikor ráordítottam. Viszont tavaly Kefalónián megmásztam vagy 5 magaslatot, az utolsó vége előtt voltam felfelé vagy 30 méterrel, onnan már csak haza kellett volna gurulnom lefelé, mikor a csúcsról megindult felém 2 nagydarab pásztorkutya, fordulás vissza padlógáz lefele nem tudtak utolérni, viszont így megmászhattam hazafele is újra az összes hegyet! Egyébként ahol birka/kecske nyájat látsz ott lesz kutya is valószinűleg és érdemes figyelni. Gázspay-re már én is gondoltam, de ahhoz elég közel kell engedni őket, meg a szélirány is érdekes,ha nem magamat akarom lefújni,úgyhogy ezt elvetettem, marad az ordítás és a figyelés. Lefelé Profiti Iliastól lelehet menni Karya érintésével Lefkadára és onnan Lygia, nekem ez lett a kedvenc útvonalam. Felfelé Lefkadából Lazaratán át Karya, Karya után van egy kis kilátópont a völgyre, ott egy kis pihi és vissza ugyanitt.https://www.strava.com/activities/941233384 Amúgy a szigetkör is megvan 3-4 óra alatt 76km.https://www.strava.com/activities/940000558
Sziasztok!
Mint korábban mások , én is megpróbáltam összeállítani egy menetrendet, amit a következőképpen képzeltem el:
1. nap BUSZ
2. nap érkezés dél környékén, helyi Nidri strand, motor bérlés 9-10 napra, vízesés
3. nap Dessimi - Laka - és egy korábban olvasott eldugott part Dessimitől dél felé.
4. nap Mikro Gialos - Syvota mellett délre egy eldugott strand a csücsökben - Afteli - és egy általam (google térkép és trip in view segítségével) kikutatott jónak tűnő partszakasz (Afteli és Kastri közötti "félsziget" csücskénél).
5. nap Aghiofili - Amousa - Vassiliki
6. nap Porto Katziki - Egremni - Gialos - Doukato világító torony
7. nap Dessiminél motorcsónak bérlés, és bejárni Meganissi-t amennyire lehetséges, utána Neochori túra (teknős keresés)
8. nap Főváros - Faneromeni kolostor - Agios Ioannis - Pefkoulia - A. Nikitas - Mylos
9. nap Megali Petra - Kavalikefta - Avali (hegyen keresztül)
10. nap Meganissi komppal (motorral), este naplemente nézés a Profitis Ilias kilátóból.
11. nap erre nem terveztem semmit előre, ami kimarad korábbról azokat fogjuk bepótolni, illetve ha nem marad ki semmi akkor a kedvenceinkre visszatérni.
12. nap nem tudom, hogy mikor indul hazafelé a busz, de amíg lehet addig egy utolsó fürdés Nidrinél a tengerben, kajálás és indulás haza.
13. nap BUSZ
Illetve a tavernákat is mind kigyűjtöttem és ki is fogjuk próbálni mind!
Olvastam korábban a hozzászólásokat (korábbi menetrendekkel kapcsolatban) , hogy túl sűrű a program sokaknál. Hozzátenném ehez, hogy fiatalok, dinamikusak vagyunk, illetve az egyik nyomós ok arra, hogy talán nem lesz sűrű, az az, hogy hiába szépek a nyugati partok, mi inkább a keleti - déli partokat szeretjük sznorizás céljából, és a nyugati partokat azon kívül h gyönyörűek nagyon hamar megunjuk, illetve tömegiszonyunk is van kissé. Tehát nem számolunk egyikkel sem 30-40 percnél tovább, így talán belefog férni és szeretünk felfedezni olyan partokat ahol vagy csak magunk, illetve csak páran tartózkodnak.
Természetesen a véleményeitekre kíváncsiak vagyunk, mivel sokatok jó néhányszor volt már a szigeten és ti már tapasztaltak vagytok e téren, úgyhogy biztos vannak még hasznos tippek!
Ha ismertek még eldugottabb kis mini öblöket - partokat azt várjuk szeretettel.
Illetve egy kérdés még: ilyen kagylókat lehet valahol találni vagy csak sonka kagylót ? : https://sarti-info.hu/wp-content/uploads/2012/07/orias_szivkagylok-600x265.jpg
Köszönjük az eddigi tapasztalatokat, segítségeket!
Én el sem tudom képzelni, hogy élvezni lehet így a nyaralást, az egész napotok merő rohanás lesz.
De különbözőek vagyunk, nehéz ilyenben tanácsot adni, másként látja mindenki ezeket a dolgokat.
A nyugati partok rohanósak lesznek, mert annyira nem kötnek le, ami nem igen zavar mert motorozni meg imádunk és közben gyönyörködni a tájban. A keletiek viszont ha úgy érezzük, hogy rohanósak lesznek akkor lassítunk és elnapoljuk másik napra amit jobbnak látunk elnapolni, teljes rohanásban nem lehet élvezni ezt jól mondod.
Scobbyka ezt jó hallani! Azt megtudod mondani, hogy melyik partrészen találtatok ilyeneket?
Már régóta nem ragaszkodunk mi sem a tervezettséghez. Évek óta szállást sem fogflaltunk, kint találomra odamentünk egy szálláshelyre ha tetszett, alkudtunk egy kicsit és minden rendben volt. Tavaly azonban úgy megtelt a sziget, hogy idén kénytelenek voltunk előre szálást foglalni. Általában két hetet vagyunk egy helyen, kocsival megyünk és rövidebb időre nem éri meg kimenni. Akkor megyünk fürödni, bűvárkodni amikor éppen kedvünk van, volt olyan, hogy csak gyönyörködtünk a tengerben és egész nap csak olvasgattunk. Néha úgy megtelünk élménnyel, hogy kell egy kis lazítás. Az biztos, hogy még mindig van olyan hely amit nem láttunk.
Mi is hasonloan gondolkodunk ,ha már ilyen messzire elmegyünk s jó sok km-rt vezetek akkor legyünk is kint egy darabig .Lefkadán 3 hetet voltunk első ut . s először nem a jó arcát mutatta nagy szél hideg esős . A nyugati partot senkinek nem javasolták olyan hullámok voltak.De utána kijavult az idő tiszta nyár lett május végén. Tavaly ugyan csak máj 19 én indultunk s megint sikerült nagy eső hidegre oda érni .Ki se tudtunk mozdulni ugy esett az eső .mivel egy nappal korábban értünk le igy ki kellett venni egy éjt "Nostos hotel 30eu/2 fő svédasztalos reggelivel. Másnap Vassiliki még mindig éjszaka jó hogy volt vastag pléd ugy fáztunk. Majd a rákövetkező nap elkezdet javulni 23fok s ez utána csak emelkedett. Nekünk ez csak rövid pihi volt mert mentünk tovább Kefaloniára Ahol viszont végig jó időnk volt .Haza fele megint megálltunk s egy rövid időt eltöltöttünk a szigeten.Idén is erre tervezzük az utat hogy innen kompozunk de majd kiderül. Minden esetre foglalok helyet rá.
vasárnapi hír: az új pályán Ioannina és Arta közötti 53km-es szakaszon egyelőre nincs útdíj, az Amfilochia és Antirio közötti szakaszon viszont már vannak kapuk
Pugatosi!
Jó kis progi, kicsit sűrű, de nem vagyunk egyformák. Mi 1-1 csodás helyen órákig képesek vagyunk kifelé bámulni a fejünkből, és csak úgy szippant be a látvány.
Sznori: kedvencem a Laka, ott a part közeli részen kövek vannak a vízben, azok alatt minden. Ha felemeled, kígyókarú csillagok garmadája igyekszik vissza a rejtekére, tűzférgek úsznak arrébb...ez utóbbira nagyon ügyelj, kellemetlen sebeket tud okozni! Ha valamelyik kő alatt vagy sziklaüregnél kagyló -és csigaház törmeléket látsz, gyanús, hogy egy polip lesz alatta, nézz be alá, ha mázlid van, hosszú percekig játszhatsz egy polippal, a kisebbeket könnyen utóléred, óvatosan megfoghatod, a kezdeti tartózkodás után kedves barátkozás jöhet, de vigyázz, a feje alatt van egy szájszerve, harapni is tud Persze egy pici poliptól ez csak csípésnek érződik. Ha lassan, mozdulatlanul lebegsz a homokos aljzat felett (a Lakán ilyen is van)a homokban rejtőző kis nyelvhalak apró szempárjait is felfedezheted, ha meglegyinted a vizet, úszhatsz is felettük picit.