Parga
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 546 547 548 ... 745 746 747   >
Üzenet
  Sziro | #178366 Üzenet | 2012-01-14 21:25:18 | Re:
Szia Pévi!
Én Kosztasz hajójáról kérdeznék. Hol fizettétek be ezt az utat és mennyiért? Mikor indultatok, mennyi idő volt az egész, mikor érkeztetek vissza? Milyen napokon indul?
köszönöm

pévi írta:
Az előbbi hsz.-ban kimaradt az Atrium kávézónál a lényeg, hogy lélegzet elállító a kilátás onnan fentről. Aki azt nem látta, nagyon fontos dolgot hagyott ki Pargából.
  Zsófi73 | #178377 Üzenet | 2012-01-15 09:30:47 |
Pévi!
Köszi a reakciókat a beszámolómhoz, köszönöm soraidat.
Igen, Parga csodálatos helyen fekszik, szívesen visszamennénk, de oly' labilis a helyzet Mo.-n, és Görögo.-ban is, hogy ...
Kiszámoltuk, ebben az évben kb. 16 %-kal többe kerülne a nyaralás, ha ugyanoda mennénk nyaralni. Persze csak akkor, ha az apartman bérlési díja a tavalyi áron lenne.
Én nagyon szeretnék menni, ha mennénk július 21-től aug. 3-ig mennénk. Jajj, de jó lenne ...
  Pévi | #178461 Üzenet | 2012-01-16 22:37:48 | Válasz a #178377. hsz-ra Előzmény #178377
Szia Zsófi!
Nekünk sem volt tervben idén külföldi kiruccanás, hasonló okok miatt, de nem bírunk a vérünkkel, icon_biggrin.gif és hamar megdumáltuk magunkat, hogy egy itthoni hosszú hétvége árából ott egy hetet nyaralhatunk. (Persze ez a szállás, utiköltségre vonatkozik.)
Az pedig, hogy mennyit költünk, az meg majd kiderül addig, hogy hogy jön össze a rávaló. ...Na és persze mi csak ketten vagyunk, és busszal megyünk, és szept. elején. (Ez így kettőnknek 84e.Ft.) Kaját egy hétre nem kell vinni túl sokat, fakultatívon majd' mindegyiken voltunk, szóval egy hét lábáztatás kettőnknek -reméljük- összejön. icon_smile.gif
  Pévi | #178463 Üzenet | 2012-01-16 23:14:31 | Re:
[quote="sziro"]Szia Pévi!
Én Kosztasz hajójáról kérdeznék. Hol fizettétek be ezt az utat és mennyiért? Mikor indultatok, mennyi idő volt az egész, mikor érkeztetek vissza? Milyen napokon indul?
köszönöm

Szia Sziro!
Szombaton indult, és tulajdonképpen szerintem véletlen volt, hogy akkor ő jött velünk, mert az utitársaim a következő héten is szombaton mentek, de akkor éppen más vitte őket. Mi az utazási irodával mentünk, mert a Lefkadai kiránduláson ( ami pár nappal előtte volt), nagyon jól összebarátkoztunk Hajnival, a Walterosok idegenvezetőjével, és velük mentünk szombaton is az Acheron folyóhoz.
10-kor indult a hajó a kikötőből, ott találkoztunk. Csodálatos partszakasz mellett hajóztunk. Én erre nem is számítottam, nekem előtte erről nem beszélt senki. Bebújt a hajóval két barlangba is, nagyon izgi, és szép volt. Aztán nem tudom pontosan mennyi idő múlva, talán jó fél óra-óra múlva elértük folyót, és felhajóztunk egy darabig a folyón. Ez egy kis keskeny, de nagyon érdekes és szép zöld folyó. Aztán megfordultunk és visszacsorogtunk a torkolatig, ahol kikötöttünk. Itt van Ammoudia település, és az igazi homokos tengerparton lehetett fürdőzni kb. egy órát, de aki akart hűsölhetett és frappezhatott a parti kávézókban. (Mi is ezt tettük.)
Aztán visszafelé indultunk. Nagyon érdekes volt látni a tenger és a folyó találkozását. Szinte élesen elválasztható volt a zöld folyó, és a kék tenger. Aztán visszafele úton kikötöttünk Lichnos beach-en, és ott lehetett strandolni két és fél órát. Gyönyörű ez a strand is, úgy hogy nagyon jól éreztük magunkat itt is. aztán öt óra körül jöttünk haza.
Nekem ez az egyik legpozitívabb élmény volt, mert én jóval kevesebbet vártam tőle, és nekem ámulatba ejtő volt a hajóút.
Tudom, hogy én talán már egy túl érzékeny lelkű "öregasszony" vagyok, de a tavalyi nyaralásom során többször is elérzékenyültem, látva, hogy mennyi gyönyörűség van a világon, és én ezt láthatom.
Na, ilyen volt ez a kirándulás is! De persze ez az én egyéni véleményem, és remélem nem okozok túlzott várakozásokat.
Ha jól emlékszem 12 euroba került, és szerintem bőven megérte.
Ha lesz rá lehetőségünk, idén is elmegyünk, de csak akkor, ha biztosan Kostas-szal tudunk menni.
Megpróbáljuk a kikötőben megtalálni, és tőle megtudni, hogy melyik napon megy arra a kirándulásra. Mert biztos, hogy a héten többször is megy.
Ha sikerül egyszer végre kiválogatnom, és valahogyan feltennem a fotóimat, azon rajta lesz a kapitány, és a hajója is. Remélem, hogy mire mentek, már meg lesznek. icon_lol.gif
  Maartita | #178466 Üzenet | 2012-01-17 08:30:26 |
Tegnap voltam az Apollon travelnél, mert foglalni szerettem volna Pargára, de sajnos szeptemberben az utolsó három turnusra már egyáltalán nem volt hely! icon_sad.gif icon_sad.gif Olyan szomorú vagyok! Úgy szerettünk volna menni...icon_sad.gif Nekünk sajna csak a szeptember lett volna jó! Nem gondoltam, hogy január 3. hetében már ennyien megelőztek! icon_sad.gif
  Pévi | #178473 Üzenet | 2012-01-17 12:19:56 |
maartita írta:
Tegnap voltam az Apollon travelnél, mert foglalni szerettem volna Pargára, de sajnos szeptemberben az utolsó három turnusra már egyáltalán nem volt hely! icon_sad.gif icon_sad.gif Olyan szomorú vagyok! Úgy szerettünk volna menni...icon_sad.gif Nekünk sajna csak a szeptember lett volna jó! Nem gondoltam, hogy január 3. hetében már ennyien megelőztek! icon_sad.gif

Szia!
Sajnálom, hogy így jártál! icon_sad.gif A szept. elejei hetekre sem volt már hely, vagy csak az árkülönbözet miatt lenne probléma, ha akkor mennétek?
Mi már befizettük, mert már tudjuk, hogy ha nem a főszezonban akarsz utazni, akkor már nagyon korán résen kell lenni.
  Maartita | #178474 Üzenet | 2012-01-17 12:37:05 | Válasz a #178473. hsz-ra Előzmény #178473
Kedves pévi!

Előtte programunk van és csak a szeptember második fele jöhet szóba. icon_sad.gif Sajnáljuk mi is nagyon! Bízunk abban, hogy jövőre sikerül majd eljutnunk Pargára! Most keresgéltem, hogy hol van még hely, így valószínű, hogy Kefalóniára megyünk, biztosan az is szép lesz és remélem jó időnk lesz!
Nektek szép nyaralást kívánok és majd figyelem a képeket és a beszámolókat!

Üdv: maartita
  Kriszta90 | #178505 Üzenet | 2012-01-18 14:50:38 |
Üdv mindenkinek!!
Végre teljesül az álmom!!Ma megyek befizetni a párgai nászutat icon_smile.gif
Május 26.-án indulunk.Már alig várom!!

Üdv icon_smile.gif icon_smile.gif icon_smile.gif icon_smile.gif
  Gudli | #178506 Üzenet | 2012-01-18 15:29:21 |
Kriszta90!
Gratulálok! Ami pedig a uticélt illetti, szerintem a legjobb választás! Biztosan jól fogjátok magatokat érezni. Azt meg nem vonom kétségbe, hogy már alig várod! Csúcs-szuper lesz!!!!!!!
  Zsófi73 | #178507 Üzenet | 2012-01-18 15:44:37 |
Kriszta90!
Kívánom, hogy minden álmod így teljesüljön! Ez már rossz házasság nem lehet, tökéletes kezdés!
Csodálatos lesz! Tökéletes választás Parga!
  Kriszta90 | #178516 Üzenet | 2012-01-18 18:33:49 |
Köszi szépen!!
Nektek köszönhetem ezt a gyönyörű úti cél ,,ötletet,, ugyanis már tavaly óta olvasgatok a fórumot,és már az első pillanatban beleszerettem Párgába.
Ma le is foglalóztuk az utat!!

Szép estét!!
icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif
  Miskolciutas | #178519 Üzenet | 2012-01-18 18:55:52 |
kata70 irtam privit!
  Ducstimi | #178596 Üzenet | 2012-01-21 17:30:15 |
Sziasztok!!! Érdeklődni szeretnék hogy Parga strandjain milyen a víz mélysége mert augusztus közepén szeretnénk menni de a kicsikém 1.5éves lesz és jó lenne tudni hogy Parga jó választás-e,sajnos ilyesmi infót nem találtam viszont jövő héten be szeretném fizetni a szálásunkat. Előre is köszi az infókat!!!
  Zsófi73 | #178598 Üzenet | 2012-01-21 18:53:43 |
ducstimi!
Parga strandjai: igen lassan mélyülő, homokos, aprókavicsos. Láttam pötty gyermekeket a tengerparton, játszani, homokozni, szerintem semmi gond.

Ha nagyon aggodós szülők vagytok, sárga mentőmellényt azért vigyetek. Naptej: 50 faktoros. Fejfedő kötelező. A fiam először 6 évesen volt a tengeren (Görögország: Makrigialos), és mivel úszni nem tudott, a mentőmellényben pancsolt a vízben. Semmi gond nem volt vele, nem nyavalygott, hogy nem veszi fel, talán azért mert az uncsitesókon is volt.

Én a helyedben inkább az utazás hosszúságán aggódnék, kibírja-e.
Mi tavaly kocsival 15 órán át utaztunk, ugyanez busszal 2-3 órával biztos több.

/Röszke-Makrigialos: 11 óra/
  Ducstimi | #178601 Üzenet | 2012-01-21 19:20:32 | Válasz a #178598. hsz-ra Előzmény #178598
Köszi a gyors válasz kocsival megyünk sokat szoktunk utazni a pici mindig alszik amint el indul az autó!!!
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 546 547 548 ... 745 746 747   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu