Paralia
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 553 554 555 ... 800 801 802   >
Üzenet
  Emica | #108267 Üzenet | 2009-07-07 13:29:33 | Válasz a #108245. hsz-ra
Napernyő+nyugány. Rengeteg van. Ha lefekszel egyre,nemsokára megkeres egy pincér,megkérdi mit fogyasztotok,3euro kb egy frappé,1,5 az ásványvíz. Ez egésznapos bérletidíj. Délben felmehetsz,törülközőt ott hagyod,délután senki nem zavar,nem kötelező újra rendelni. Nekem kb. 20 medúzacsípésem volt,egy se maradt meg. Háló sajna nincs. Én isteni kenyereket -sokfélét- vettem egy kisboltban 75 centért,olcsóbb,mint a pékségek,pedig ott sütik ezeket is.
Pizzát nem ettem,de 2-2.20-ért isteni gyrosok,kebabok,suvlakik vannak.
Tapasztalat: 2-3 tasakos leves,2 csomag tészta azért elfér,esetleg 3dl étolaj,legalább nem az euród fogy.
Finom a közértben kapható görög grillkolbász,4db 3euróért. Tömény hús,mócsing nélkül,én soha nem hagyom ki. Finom gépsonkát vettem,80 cent 10 deka. Egy csomag feta kötelező,én nagydobozost vettem 4,5-ért,sokmindenre felhaszntó, akár tésztára is jó,kis görög joghurttal.Jobb,mint a magyar sajtos tészta.Finom olasz bolognai szószok vannak a boltokban 3euróért.A feta erre is jó.Kis változatosság.Nem tudom melyik apartmanba leszel,melyik részén a városnak. Én az apollón szállásait ismerem,h. azokhoz mi van közel.
Van Lidl is. 100%-os narancslét 65 centért vettem.
Ha van még kérdésed,írj nyugodtan,akár pü.-t is.
  Papné Zsuzsi | #108269 Üzenet | 2009-07-07 13:53:44 |
Nem posztom senkit védeni vagy támadni, de a 6 éves lengyel kisfiúról mi is hallottunk (Pénteken értünk haza) nekünk a magyar fánk-os fiú mondta el jó tanácsként, hogy mit kell tenni, ha megcsíp a medúza. Sajnos ott mire rájöttek, hogy baj van már nem lehetett rajta segíteni.
Valaki irta, hogy másokat is megcsipett a medúza - nem is egy - és mégsem hallt bele. Erre csak azt tudnám mondani, hogy a méh is sok mindenkit megcsíp és vannak akik akár bele is hallhatnak orvosi segítsék vagy megfelelő ellenszer nélkül, és vannak akiknek semm bajuk nincs tőle.
Egyébként tapasztalatom szerint inkább ebéd után (2-3 óra körül) volt sok medúza amikor állt a víz és nem hullámzott, nagyobbtól a miniig és a szinte láthatatlanig minen méret megtalálható volt. De amint a hullámzás beindult, már nem voltak. Az én gyerekeimet is csípte meg, de én azt javaslom mindenkinek, hogy fokozottan figyeljen és legyen elővigyázatok.
  Kisvacak | #108312 Üzenet | 2009-07-07 18:41:19 | Válasz a #108269. hsz-ra Előzmény #108269
Zsuzsi!

Én azt olvastam, hogy "Fucicort" kell medúza csípésre, odakint lehet kapni. Te mit csináltál a gyerkőccel csípés után?
Vagy mit mondott a magyar fánkos srác a teendőkről ilyenkor?
  Csutek | #108325 Üzenet | 2009-07-07 19:31:16 |
Papné Zsuzsi írta:
Nem posztom senkit védeni vagy támadni, de a 6 éves lengyel kisfiúról mi is hallottunk (Pénteken értünk haza) nekünk a magyar fánk-os fiú mondta el jó tanácsként, hogy mit kell tenni, ha megcsíp a medúza. Sajnos ott mire rájöttek, hogy baj van már nem lehetett rajta segíteni.

Nem akarok bántani senkit! DE!
Szerinted, ha ez a történet igaz lenne, akkor nem ettől zengene a sajtó? Hogy lehetséges az, hogy akik ott élnek, azok nem hallottak az esetről?
És továbbra is él a kérdésem: Ha igaz a történet, akkor hol volt a szülő, amikor az eset történt?
Mert ha olyannak látom a helyzetet, akkor én hajlamos vagyok a 22 éves fiamra is ráparancsolni, hogy ne menjen a vízbe. A 12 éves lányomat pedig, be sem engedem felügyelet nélkül, akár milyen medúza mentes övezetben vagyunk, és akár mennyire jobb úszó nálam!
  Papné Zsuzsi | #108354 Üzenet | 2009-07-07 20:22:49 | Válasz a #108312. hsz-ra Előzmény #108312
A fánkos fiú a medúza csípésre a homokkal való bedörzsölést ajánlotta, mindezt a víz alatt.
Az alábbi linken található egy cikk, mely nemcsak a medúzacsípésről, hanem a különféle tengeri állatok általi sérülések ellátásáról is ír.

http://www.fn.hu/utazas/20090703/tenger_veszélyei/
  Tagi | #108423 Üzenet | 2009-07-08 09:45:22 | Válasz a #107505. hsz-ra Előzmény #107505
Sziasztok!

Nem rémisztgetni akarom az utazókat, csak egy tényt írtam le, lényegretörő akartam lenni. A pozitívumokat már sokan leírták.
Két éve mi is szeptemberben voltunk Paralián, medúzát csak vizibiciklizéskor láttunk, tehát a fürdést egyáltalán nem zavarta. Most viszont a fürdőző emberek a vizet kémlelték, kerülgetve a medúzákat! Hínár sem volt akkor szeptemberben, most, főszezonban viszont tele volt a part széle. Mi is azért úsztunk beljebb (kb. 50m-re), hogy tiszta vízben úszhassunk, de ott meg a kis medúzák úszkáltak rajokban...
Még annyit, hogy az átlag turista Paralián nem gyalogol km-eket, hogy tisztább partszakaszt találjon. Nehéz is lenne.
A kisgyereket medúzával a fején látták feljönni a vízből. Én nem, de utastársak, akikkel együtt utaztunk busszal haza. Hány gyereknek fogja az anyukája a kezét a vízben?

Egyébként bárkinek bármi kérdése van, szívesen megírom a tapasztalatomat Paralia témában - akár e-mailben is.

Üdv, Ági
  Erikaszi | #108437 Üzenet | 2009-07-08 11:06:26 |
Remélem csökkennek a medúzák számai, mire mi megyünk!!!!! Csak tesznek ki vmilyen hálót, ha ennyi van...!!!!
Július 28án indulunk elvileg! Jön vki akkor??????? Debrecen Grand tours? Kyriaky apartman?????? hm??? icon_smile.gif Mi már tavaly is ott voltunk, szuper helyen van és a szobák is nagyon jók!
  Tom | #108470 Üzenet | 2009-07-08 13:17:32 | Válasz a #108437. hsz-ra Előzmény #108437
Mi is Grand Tours-szal megyünk, ami Miskolcról indul és Debrecenben is megáll, csak mi később szállunk föl. 27-én indulunk, nem lehet, hogy te is akkor? Én is mindenkinek 28-at mondtam, aztán jött a megvilágosodás, hogy akkor már ott leszünk, 27 az indulás napja. Egyébként mi a Caravelbe begyünk, már harmadjára.
  Odeonn | #108477 Üzenet | 2009-07-08 13:44:55 | Válasz a #107999. hsz-ra Előzmény #107999
Mi ma jöttünk haza Paraliáról és a Morfeasba laktunk! Nagyon szép az apartman, teljesen új. Jól felszerelt,tiszta! Annyi az egyedüli hátránya,hogy a legközeleppi élelmiszerbolt 10 perc sétára van. A parttól kb 8percre:) Paralia szélén van az újabb negyedbe de 15perc alatt belehet sétálni, a nyüzsibe. Este nagy az élet Paralián ezért mi nem is bántuk,hogy nem a belvárosi részbe van a szállásunk! Ha kérdésed van irj:)
  Papné Zsuzsi | #108478 Üzenet | 2009-07-08 13:44:56 | Válasz a #108423. hsz-ra Előzmény #108423
Kedves Tagi

Mi autóval voltunk Görögországban és mi leinkább a Cocus és az Armira bár-oknál lévő beach-en fürödtünk, tahát a part nem volt zsúfolt, szép tiszta volt, a víz, de ami negatívum, hogy valóban arra is sok volt a medúza. A pontosítás kéedvéért kb. 1 m2-en 17-at számoltam meg és kb. 60 cm-es vízben ami ugyebár még uszásra alkalmatlan, de a gyerekek abban már ugyebár tudnak lubickolni. Azt gondolom, hogy ez már több, mint egy átlagos -látam néhányat - szituáció és igazad van, valóban szinte rajokban voltak. A hozzászólásommal én is csak tájékoztatni akartam mindenkit, nem riogatni. De úgy látszik, hogy már cenzúra nélkül az ember a tapasztalatait sem írhatja le.
Másrészről pedig, én sem tartom magam felelőtlen szülőnek, de szintén osztom a véleményed, hogy nem álok a gyerekem 1 méteres személyes zónájában, hogy megóvjam őt mindentől.
Vannak vizi játékok, (pl. labdázás, frizbizés) amit kicsit nagyobb távolságból lehet csak igazán élvezni. És akkor már mindjárt nem láthatom, hogy hány medúza úszik éppen felé.
A kérdésre pedig amit mindenki feltesz, hogy hol van olyankor a szülő??? Hát ott, de ha nem búrában tartom a gyereket akkor bármi megtörténhet. Ugyebár.
  Odeonn | #108483 Üzenet | 2009-07-08 14:02:48 |
Sziasztok! Mi ma jöttünk haza Paraliáról! Nagyon jó hely. De tényleg sok a medúza, viszont szerintem nem kell tőlük félni mert a csípésük olyan mint egy csalán csípésicon_smile.gif Olympic beachen elkerített rész van így ott nincsenek medúzák. De Paralia sokkkal jobb szerintem:) Érdemes robogót bérelni és azzal bóklászni. (10euro/nap/2fő/) Mi elmentünk a 15km-re lévő Dionba, sőt az Olumposzra is felmentünk! Találtunk egy partot ami több 100méter hosszu és osszesen kb 30an voltak. Ott tudtunk búvárkodni és rengeteget csigát, kagylót, szivacsot gyűjteni.
Több fakultatív programon is részt vettünk de ami a legjobb volt az Skiathos. Elhajóztunk Görögország 3. legszebb partjára, aztán Skiathos szigetének fővárosába. Gyönyörű kirándulás volt.
Mi vittünk konzerveket, zacskós ételt, felvágottat. A felvágott eléggé drága szerintem kinn. (pl.: 2,50 euro volt 15 dkg sonka)
A gyrosz általába 1,80euro és nagyon finom. Az éttermi árak szerintem nem vészesek.
Hát remélem tudtam adni pár hasznos tippet!
  Csöppvagyok | #108506 Üzenet | 2009-07-08 16:41:46 |
Udv Paraliarol!!
Varunk mindenkit szeretettel Hoola Hoopba kedden csutortokon es szombatooon! icon_biggrin.gif
Nagyon jo az ido amugy,es szerintem nincs sok meduza!!
  Csutek | #108528 Üzenet | 2009-07-08 19:38:03 |
Ma befizettem a hátralékot a nyaralásra! icon_lol.gif
Még 47 nap van az indulásig, de már ma megkaptam a részvételi jegyet, hogy ne kelljen 6 hét múlva 20 km-t autókáznom oda+vissza.
icon_lol.gif
  Atosz | #108531 Üzenet | 2009-07-08 19:58:06 | Válasz a #108528. hsz-ra Előzmény #108528
Szia Csutek!

Gondolom és remélem az ár nem változott? icon_confused.gif
  Csutek | #108534 Üzenet | 2009-07-08 20:20:26 | Válasz a #108531. hsz-ra Előzmény #108531
Szia Atosz!
Az ár nem változott, leszámítva azt a 6000 forintot, amire a páromat bűntették a szabálytalan parkolásért. icon_lol.gif
A Grand Tours-al tavaly is elégedett voltam, de most egyenesen beléjük szerettem! A férjem már januárban ki akarja fizetni a jövő évi nyaralásunkat (mert a legfrisebb információ szerimt, már január közepén lesz rá lehetőség az irodánál).
Mondjuk, akkor már nem Paralia, és nem egy hét. Kicsit délebbre megyünk úgy, hogy lefelé menet egy éjszaka Paralia, aztán két hét Tolo, és vissza felé szintén egy éjszaka Paralia.
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 553 554 555 ... 800 801 802   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu