Nem tudom, pontosan honnan indultatok, de ahonnan mi, ott rohadt hideg volt a víz, pontosan 12 fokos, de egy idő után a bejövő meleg források egész kellemes hőfokúvá melegítették!! Szóval nem sokáig dideregsz, ha a megfelelő helyről indulsz!!
Tehát akkor 2-3 órás a túra nagyjából? El lehet téveszteni ha a parkolóból indulunk? Köszönöm a segítségeteket! A hidegvízet olvastam arra felvagyunk készülve:)
Nem lehet eltéveszteni. A látvány miatt 2-3 óra...nagyon durva, ahogy a fák gyökerei alól tör felfelé a kristály tiszta víz!
Csak halkan jegyzem meg: nagy Lefkada fun vagyok, de életem egyik legjobb nyaralása Parga (ill mellette lévő Lichnos) volt! Konkrétan Pargában nem foglalnék szállást
Most komolyan!
Görögbe pizzázni?
Mondjuk sok mindenen már nem lepődök meg az ízlések terén...
De attól gazdagabb a konyhájuk, hogy az ember pizzára fanyalodjon...
Nem lehet eltéveszteni. A látvány miatt 2-3 óra...nagyon durva, ahogy a fák gyökerei alól tör felfelé a kristály tiszta víz!
Csak halkan jegyzem meg: nagy Lefkada fun vagyok, de életem egyik legjobb nyaralása Parga (ill mellette lévő Lichnos) volt! Konkrétan Pargában nem foglalnék szállást
jól hangzik és pont aktuális lesz nekünk, amikor megyünk át Korfura innen meglessük
Sziasztok.
Holnap indulunk Lefkadára az Aeolusal.Pontiból hogyan tudok elmenni pl.a legszebb strandokra autó nélkül?
Tudok-e a közelben esetleg robogót bérelni?Ha igen, kb. mennyibe kerül?
Vagy érdemes-e a helyi buszokat használni,hogy eljussak Nidribe és az onnan induló hajóval elmenni a strandokra?Minden infó jól jön.Esetleg a Rolandos apartmanról is.
Agiofili helyben van Pontiból, bár gyalogolni ott is kell. Robogót feltétlenül bérelj, ha bírod seggel Buszhoz ne nagyon köss programot, csak ha nincs más lehetőség. Nyilván autóbérlés a legjobb, de mi anélkül is boldogulunk. Igaz, Nidriből
Mi is onnan mentünk, konkrét "agyfagyás" volt mikor belementünk.
Ez az ösvény végén van, ahol a vízben egy nagyobb fa van, és egy kis barlangszerű üregből bugyog fel a hideg víz. Kb 20 méterrel feljebb már egész kellemes a víz.
Tavaly felmentünk kb 1-1,2 km t a folyóban, ott már vannak olyan szakaszok, ahol úszni kellett, illetve egy részen kötél volt kifeszítve, hogy fel tudd húzni magad az árral szemben. Arra a részre már elég kevesen mentek, előtte van egy kis szoros, ahonnan sokan visszafordultak, mert ott van először igazán mélyebb rész.
Idén ott kezdünk, foglaltam a folyóparton szállást, mert szerintem nem elég rá 2-3 óra.
Másnap reggel pedig újra irány ponti. Hazafelé pedig Parga 2 napra.
Itt mentünk be a folyóba:[img][/img]
Ponti kikötőből indulnak óránként vizitaxik Agiofilire, ha valaki nem kar gyalogolni. Legalább is tavaly, és tavalyelőtt indultak.
https://www.youtube.com/watch?v=yBA1TAhFIFs
Neked lehet, de mi ezt is szeretjük.
Valtos, Lychnos, és a kis sziget a kápolnával.....
Na meg az esti látkép a városról, lenyűgöző, és a Lefkadai pihi után kicsit visszaszoktat a nyüzsgő forgatagba.
Nemsokára indulunk, nagyjából össze is állítottam, hogy mit hol találok, Laka Beach nem egyértelmű számomra amit Konyú már sokszor emlegetett. Feltöltök egy képet, a bekarikázott rész az? Illetve az érdekelne, hogy autóval az mennyire járható út?
A hajó utazással kapcsolatban Paját fogom még keresni, Kastos-Kalamosra szeretnénk majd elmenni, nem tudom mely napokon indul. Nikolaos Boat-ot ajánlottátok többen is Nidriben. Ott a kikötőben megtalálni?Laka?[/img]